Madem çirkin kadın yoktur bakımsız kadın vardır nasıl bakımlı oluruz?

Ben bir kere çirkin olduğumu kabulleniyorum, bununla da çok bir sorunum yok dünyalar güzeli olup içinde öğrenme iştahı olmayan biri olmaya tercih ederim. Ama bunu ne zaman dile getirsem ya hemcinslerim gereksiz iltifat ediyorlar ya da çirkin kadın yok bakımsız kadın yok diyorlar veya özgüvensizsin zart zurt diyorlar. Bugüne kadar sadece bir hemcins arkadaşım dobra dobra herkes güzel olmak zorunda değil dedi eyvallah dedim

Cilt bakımı yapayım diyorum mesela, gittim yves rocherdan en kalitelisinden ürünler aldım manyak sivilce yaptı suratımda oda arkadaşıma sattım. En azından güneş kremi kullanayım dedim kırışıklıklarım derinleşmesin, güneş kremi de alerji yaptı her ay la roche alacak kadar da param yok, onu alsam yanına ne alacağım bilmiyorum toniğiydi nemlendiricisiydi zartıydı zurtuydu

Makyaj yapsam mesela suratım ben dolu (et beni değil ama dalmaçyalı köpek gibiyim), fondoten falan alıp kullanmaya cesaret edemiyorum benlerim altında çok iğrenç durur diye. Sadece eyeliner ruj kullanıyroum onu da arada sırada, o kadar şey de beni bakımlı yapmıyor. Giyimimi bir yere kadar değiştirdim işte yıllardır aynı tüyü çıkmış şeyleri giyerdim kendime daha çok kendimi daha iyi ifade edebileceğim yeni bir tarz yaptım yeni birkaç parça kıyafet alarak. Şu an kendimden gayet memnunum ama yine de güzel değilim. Kendimi böyle kabulleneyim mi yoksa bakım konusunda önereceğiniz bir şey var mı

Madem çirkin kadın yoktur bakımsız kadın vardır nasıl bakımlı oluruz?