Tek korkum ameliyat sonrası ağrılar. Aramızda burun estetiği yaptıran var mı?

Tek korkum ameliyat sonrası ağrılar. Aramızda burun estetiği yaptıran var mı?

Gram acısı yok ameliyat sürecinin. İki kere yaşamış biri olarak en sıkıntılı süreç ilk bir kaç hafta. Ağrıdan sancıdan değil, alçı olduğu için burnun komple yok olmuş gibi sadece ağzından nefes alman gerekiyor ve yemek yerken vs. boğulacak gibi hissediyorsun, uyurkende 2 yastıkla yatmak gerekiyor ve dümdüz uyuman gerekiyor. Kafan yüksekte olunca daha az öden topluyor suratın vs. bir de duş alamamak var tabi, yazın ameliyat biraz daha sıkıntılı geçer. Birinde kışın olmuştum, birinde yazın o yüzden ikisinide biliyorum.
Sigara kullanan biri olarak bu konuda da epey zorlandım, ameliyattan en az bir ay önce bırakmam gerektiği söylendi ama tabi ki bırakamadım. Sebebi de burnun daha kolay toparlanması ve içinin daha çabuk iyileşmesi. Ameliyattan sonra da günde bir dal içiyordum, iki çekip bırakıyordum. Hiçbir şey anlamıyorsun tabi ama alışkanlık işte.
Beni zorlayan tek kısım bunlar olmuştu, sabır gerektiren bir süreç, burnum tam oturması en az 6 ayı buluyor ve bu 6 aya kadar sürekli şekil değiştiriyormuş gibi gelebiliyor gözüne çünkü ödem ve şişlik sürekli yer değiştirir. Bu yüzden bu süreçte insanları duymamak gerek, aksi takdirde çok kafana takarsan sürekli aynaya bakıp incelersen falan daha sıkıntılı oluyor. Yüzün tam ortasında bir yer sonuçta. Doktor fazla önem arz ediyor, iyi araştırmak lazım. Bunlar dışında dikkat edilecek çok bir şey yok.
Çok detaylı olmuş, çok teşekkürler.
Rica ederiim.✨
Ben oldum, acı eşiğim çok düşük 4 gün ağrım oldu dayanılmayacak bi şey değil oyna zıplaya atlatanda var. Sağlık sorunun yoksa olmamanı şiddetle tavsiye ederim :) Benim şeklinde sorun yoktu ama nefes alma sorunum vardı oldum
Hiç korkulacak bir şey yok. Ben oldum ve ne morarma ne öyle aman aman şişlik yaşamadım. Maksimum 1 hafta dinlendim sonraki hafta işe çalışmaya geldim.
Cevap
4Cevap
Ben de yaptıracağım acı filan sorun değil.
Ne zaman ameliyat?
Ağrı tabi ki olabilir ama aşırı bir acı olacağını düşünmüyorum.
Hiç oldun mu?
Hayır olmadım.
Benim kuzenim 1 hafta önce burnunu yaptırdı ilk günlerde yüzü baya şişmişti ama eski haline döndü geri
Şişlik normal.
Hayır hiç acı olmuyor. Hastalanmış hisediyorsun sadece grip gibi. Boğaz ve baş ağrısı oluyor burun tıkanık diye
Grip gibiyse sıkıntı yok.
evet o yüzden acıyı düşünme. Ben sonuçtan çok korkuyordum😂
Ayyy bıktım herkes birbirinin aynısı herkes estetikli midem bulanıyor artık ya
O kadar mı ya?
Insandan insana degisiyor şimdi net söyleyemem. Ama zor süreç
Acili evet.. nefes alamiyorsun bi hafta.. sislikancakgeciyor
yaptırmadım ama sonuç da 3 hafta süren morluk ve dikkat süreci sanırım gerekiyor
Baya sıkıntı yaşanıyor başlarda da iyi bir doktor olmalı
benim arkadaşım yaptırmıştı pek bilinmeyen birine eski halinden daha kötü oldu burun ucu düşük duruyor :(
Öyle şeyler de duydum. Daha kötü olacaksa gerçekten deliririm.
Yap gitsin ne acısı be hiç acı görmedik mi sanki
Çok dertlisin.
Hic ysptirmadigim icin bir bilgim yok
İyi gibi burnun 😊
Yaptırın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?