Güzellik değil mevzu, kendini kusurlarıyla sevebilen insanlar asıl özgüven sahibi olanlar. Herhangi bir estetik kaygısı olmadan ya da sürekli kusur görmeden kendine bakabildiğin kadar sevebilirsin kendini. Estetikten kastım cerrahi bir müdahale değil, sana yansıtılan toplumsal güzellik algısı. Nasıl mutlu olunursa öyle yaşamalı insanlar, kendini nasıl güzel görüyorsa o şekilde yaşamalı...
Genellikle evet. Kendini güzel bulan, toplum tarafından belirlenmiş güzellik özelliklerine uyan kişiler daha öz güvenli oluyor. Bu bir gerçek ama çok güzel/yakışıklı olduğu halde öz güvensiz insanlar da gördüm.
Hayır değildir , dış görünüş olarak hiç iyi olmadığımın farkındayım bilakis özgüven konusunda ise oldukça iyi konumda olduğumu biliyorum sözün özü en azından benim için ters orantılıdır desem yeridir.
Orantısızdır çok güzel dediğin özgüvenli değil aşırı egoludur içinde özgüvensizlik vardır ki ondan çevresinden kendini üstün görür ve kendi gibi olmayanları ezer
Öyle olduğunu düşünmüyorum Güzelliği alt seviyelerde olup da burnu Kaf dağında gezen çok insan görüyorum. Ama dünyalar güzeli olup da gayet mütevazı olan da çok görüyorum.