Güzel veya yakışıklı olmak genellikle özgüveni artırabilir, çünkü fiziksel çekicilik, kişinin kendisine ve çevresine olan algısını olumlu yönde etkiler. Çekici bireyler, sosyal ortamlarda daha fazla ilgi ve kabul görme eğilimindedir, bu da onların kendilerini daha değerli hissetmelerine katkıda bulunur. Ayrıca, pozitif geri bildirimler almak ve toplumda fiziksel güzelliğe atfedilen ayrıcalıklardan yararlanmak, kişinin özgüvenini güçlendirebilir. Bununla birlikte, bu durum bireyin kendi görünüş algısına, kişisel deneyimlerine ve çevresel faktörlere bağlıdır. Özgüven, yalnızca fiziksel görünüşe değil, kişinin kendisini genel olarak nasıl gördüğüne ve kabul ettiğine dayanır. Dolayısıyla güzellik, özgüvene katkı sağlayan unsurlardan biri olsa da, tek başına yeterli bir faktör değildir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- https://www.youtube.com/embed/s19FwePhATM
Yani evet arttırır ancak bir çizik bile yok etmeye yeter o güzelliği atasözü kezzap olaylarından aklımıza gelir.
01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
94Cevap
- Güzellik & Bakım konusunda 48,3b cevap paylaştı.
u 1 yılEvet Güzellik öz güveni artırır
10 Yorumla Güzellik, bir bütünlükle ilişkilidir. Örneğin, geçenler de "Dünyanın yaşayan en güzel kadını" seçilen kişi, herkes tarafından olumsuz alakasız olarak görülüp değerlendirildi yani bazen güzellik yadırganabilir ve eleştirilebilir. Çünkü güzellik, çoğunlukla bir bütünlükten ziyade, yalnızca belli noktaların fiziksel görünüşle sınırlı olarak değerlendirilir.
Belki o kişi, çok güzel bir simaya ya da çehreye sahip olmayabilir; ancak meleklerin bile imreneceği bir kalbe, insanlık erdemine ve derin bir manaya sahip olabilir. Bu noktada, mana ve anlam, somut görünüşten çok daha üstün ve değerlidir.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBence etkiler ama çok ciddi bir etken değil diye düşünüyorum. Genelgeçer bir güzelliğiniz/yakışıklılığınız varsa -bana göre- ikinci olarak dikkat edilecek şey zekanızdır. Mesela iki erkek düşünelim. Biri çok yakışıklı. İlk bakışta hemen dikkat çekiyor, boylu poslu. Ama bilgili ve kültürlü değil. Diğeri ise normal derecede yakışıklı. Ama çok bilgili, kültürlü, diksiyonu düzgün. İkisiyle aynı ortamdasınız ve sohbet ediyorsunuz. İlk erkek kendini yeterince ifade edemiyor, konuşkan değil ya da konuşulan konular hakkında bilgili değil. Diğeri kendini çok iyi anlatıyor, bilgisini ve kültürünü gösteriyor ve zeki biri olduğunu anlıyorsunuz. Hangisi size daha çekici gelir? Bence normal derecede yakışıklı olan. Yani demek istediğim şu; özgüven kendinden emin olup her anlamda kendini iyi ifade etme becerisidir. Altı dolu olan özgüven budur. Sadece güzel ya da yakışıklı diye ön planda olan biri bana göre özgüvenli değildir.
30 YorumlaÖzgüvenin güzellikle falan alakası yok aslında ama arttırdığı da oluyor tabi
111 Yorumla- 1 yıl
Güzelliğinin söylenmesi veya güzel hissetmek biraz da olsa illaki artırır ve senin hakkın da💕🍫
- 1 yıl
🥰🥰🌼🍀🍪🌸🍫
- 1 yıl
Aahhah ilahi kadın😂😂
Tatlılık olsun anlamında😂 - 1 yıl
Biraz bu perişan kurabiye varya ben ona benzetiyorum😂😂
Şu şekli özenilmeden yapılan kurabiyeler gibi😂 - 1 yıl
Hahaha😂😂😂
- 1 yıl
♥️
1 yılKesinlikle evet ya. Mesela iş yerimde zor bir görevi yapmam gerektiği zaman guzelligime güzellik katıyorum. Normalde de iş yerime güzel giderim ama o gün beni zor bir iş beklediği için kendimi 999 güzel hissetmem gerek bilmiyorum böyle bir huyum var😂
10 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılGüzelliği birde zekayla harmanlıyorsa evet öz güveni artırır , tek başına güzellik yeterli olmuyor çünkü güzellik kime göre neye göre herkesin güzellik algısı farklı olur
22 Yorumla- 1 yıl
Oo tadından yenmez🌸😂
- 1 yıl
Kesinlikle öyle 👍🥰
1 yılVay anasını! Sabah bu soruyu soracaktım ama sorum hakkım bitmişti 😅 benim yerime sorduğun için teşekkürler.
Soruya gelecek olursam
Psikolojik bir sorunu yoksa (anksiyete vs.) artırır.18 Yorumla- 1 yıl
Bana kısmetmiş demek hahaha😂😂
- 1 yıl
Diğer kısmetlerim de inşallah sana gitmez 😅😅 bana bir şey kalmıyor sonra
- 1 yıl
Zor o. Sorularım özgün.🙂😂
- 1 yıl
Sorularından anlaşılıyor ki, insanlarla bir derdin var 😅
- 1 yıl
İnsanlarla derdim olmaz. Ama işim insan ve etiketlerim insan odaklı anlamak kolaydı oysaki 😄
- 1 yıl
Psikoloji anlamında doktora yaptın galiba? ”Bence”lerine hayran kaldım.
- 1 yıl
Doktora yapmadım. Yüksek lisans mezunuyum ama planlarım dahilinde.
Teşekkür ederim:) - 1 yıl
Ön randevu oluşturmak mümkün mü? Kafamın içindeki sesleri sana atıp kurtulmak istiyorum 😅
1 yılÖyle düşünülebilir ama özgüven çok farklı bir şey. İnsanın içinden gelmesi gerekiyor bazı şeylerin.. 😊
11 Yorumla- 1 yıl
Sanki bir güven veriyor ama hahaha😄😄
- Güzellik & Bakım konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılArtırır tabii ki ama bazı insanlar var ki çocuken çok kıyaslamış güzel olsa bile çirkin hiss eder 🥲
23 Yorumla- 1 yıl
Aaa evet bak bu çok doğru tespit. Sürekli kıyaslananlar çok güzel olsa bile kendini yetersiz hissedebiliyor.👍🏻🍀
- 1 yıl
Selamm, evet eksik hiss etmenize neden olabilecek en büyük sebeblerden biriside bu durun
- Güzellik & Bakım konusunda 2,3b cevap paylaştı.
u 1 yılÖz güven güzelleştirir, başka yerden giriş yaptım 😅
25 Yorumla- 1 yıl
O da güzel bir giriş😂🍪
- 1 yıl
Öz güvenin dış görünüşle pek alakalı olduğunu düşünmüyorum çünküsü 😅
- 1 yıl
Totişi kalkıklar ona çok güveniyor be😂
- 1 yıl
Dış görüntüsünü al geriye hiç bir şey kalmaz onlarda, diyorlar ya çirkindeki öz güven kimsede yok. Çünkü çirkinin öz güveni oradan gelmiyor 😂
- 1 yıl
Olabilir belkide☺️
1 yılGüzellik özgüveni arttırabilir ama insanlar güzelliğine de fazla güvenmemesi gerekiyor yani ben güzelim ben yakışıklıyım işte her istediğimi yaparım kafasıyla da hareket ederse bir insan ay iki gün sonra toslar
10 YorumlaArtırır. Mesela kendimden bir örnek vereyim; Ben üst dudağımdaki asimetri ve incelikten epeyidir şikayetçiydim ancak korkuyordum yaptırmaya bir cesaret yaptırdım ve inanın daha öz güvenli ve mutlu hissediyorum.
10 YorumlaSana sormak lazım güzellik, artırıyor mu öz güvenini 🤭🌸
12 Yorumla- 1 yıl
Ahahah kendimi güzel hissettiğim zamanlar illaki 😄🥰
Teşekkürler bal köpüğüm senin güzelliğin💕
- Güzellik & Bakım konusunda 732 cevap paylaştı.
1 yılÖzgüvenlilerin güzellikleri sorgulanamaz 🤣Kaf Dağı bir yıkılmadı gitti 😏
11 Yorumla- 1 yıl
😂😂
Evet hem de fazlasıyla Çünkü öyle bir toplumla karşı karşıyayız ki her zaman güzel sen ve bakımlıysan inan Öz güvenin her zaman fazla olur Çünkü insanlar Hele ki erkekler bunu dile getirirler Güzel olduğun konusunda ve daha çok sana karşı sevecen olurlar ama işte güzellikte bir yere kadar Allah tüm güzellere çirkin şansı versin diye bir söz de var
10 Yorumla
1 yılİlk etapta güzellik bir yere kadar özgüveni artırabilir devamı için karakter ve zekâ gerekir özgüvenin tamamlanması için.
20 YorumlaGüzellik & Bakım konusunda 4b cevap paylaştı. Arttırmaz desem pek inandırıcı olmaz diye düşünüyorum
15 Yorumla- 1 yıl
Artırıyor😂
- 1 yıl
Hahahah genel bakış da budur benimle tescillenmedi elbet @Rascoln36😂😂
- 1 yıl
Öyle çünkü😌
Tam olarak değil bence ya bazı güzel kadınlar tanıdım bir içim su ama özgüven yok. Ben şaşırıyorum ama tipi düşük daha özgüvenli olabiliyor
10 YorumlaBence artar kim artmaz diyorsa yalandır jsjsjs
Ama insandan insana değişir ben mesela uğraşip kazandığım güzellikle özgüvenim artıyor
10 YorumlaGüzel olduğunu insan göremez hisseder. Her gün aynı yüze bakıyorsun. Bu yüzden hisseder ise evet artırır.
10 Yorumla
1 yılSadece güzellikle desteklenen özgüven;
Kişinin kendisini yanıltır. Zira; güzellik göreceli olmanın ötesinde baki değildir.
10 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 346 cevap paylaştı.
1 yılİnsan kendi türü arasında buna ihtiyaç duyar evet, ancak köpekler kediler için sahibinin tipinin pek de bir önemi yoktur.
10 Yorumla Güzellik & Bakım konusunda 7,7b cevap paylaştı. Güzel olana sormak lazım :D güzel değilim bilmiyorum haha
12 Yorumla- 1 yıl
Erkek güzeli de olur aaa deme 😄
- Güzellik & Bakım konusunda 361 cevap paylaştı.
1 yılYerine göre ama güzellik tek başına bir anlam ifade etmiyor zeka da mühim..
20 Yorumla
1 yılBak bu Türkiye'de geçerli 😂
Güzellik özgüveni artırıyor 😂20 Yorumla
1 yılYa yeni bir ayakkabı filan giyince bile özgüvenimiz artıyor, güzellik tabi ki arttırır.
10 YorumlaGüzellik & Bakım konusunda 397 cevap paylaştı. Çok az etkisi olsada arttirmaz Özguven içten gelen bisidir bence
10 YorumlaPek bir şeyi değiştirmez. Benden daha güzel olan arkadaşımdan daha özgüvenliyim.
10 Yorumla
1 yılHer zaman etkili olmuyor bence bu gördüğüm kadarı ile
10 YorumlaTabii ki güzellik ve yakışıklılık özgüvene önemli katkı sağlar
10 YorumlaEvet kesinlikle güzel kızlar havada uçuyor. Kendini biliyor neresi daha guzel biliyor ve gösteriyor
10 YorumlaHayır kişinin yetiştirilme tarzı özgüveni arttırır. Ama sonradan da atar çok nadir de olsa
10 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılElbette arttırır insan hafif topuklu ayakkabı giyince bile yürüyüşü değişiyor
10 Yorumla
1 yılEtkiler de tek başına artırmaz bence. Ne güzeller var ezik ezik dolaşıyor 😀
10 YorumlaGüzellik & Bakım konusunda 818 cevap paylaştı. Normalde evet artırır ama bazı insanlarda o denli özgüvensizlik vardır ki hiçbir etki yapmaz.
10 Yorumla
1 yılTabiki ama bu belli bi seviyeyi geçerse ego olarak kalır
10 Yorumla
1 yılHem de öyle bir artırır ki ne olmuş buna dersin
10 YorumlaGüzellik gelip geçici olduğu için o kişinin öz güvenide gelip geçici olur doğal olarak
10 YorumlaArtırır. Ama bazende çok yildirir bakanlar taciz edenler olursa
10 Yorumla
1 yılGüzellik kimisine göre can yakar kimine göre avantajdır kullanmasını bilene iyidir kısaca
10 Yorumla
1 yılKesinlikle sadece spor yapmak bile öz güveni artırır
10 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılÖz güvenin güzellikle ilgisi yok. Bu tamamen insanın içinde olan bir şey.
10 Yorumla Güzellik & Bakım konusunda 614 cevap paylaştı. Sorunun cevabı şöyle ispatlayabilirim.
Sana çıkma teklif etsem, bana vereceğin cevap senin özgüveninden kaynaklı. Demek ki neymiş? Soru başlığı doğrudur.
00 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 2,2b cevap paylaştı.
m 1 yılGüzellik ve özgüven arasında dağlar kadar fark vardır.
Özgüven içinden geldiği gibi davranmak, kendini korumaktır.
Güzellik ise aileden gelmektedir. 😊🌹🥰
00 Yorumla - Güzellik & Bakım konusunda 559 cevap paylaştı.
1 yılArtıtır Güzelliği birde zekayla harmanlıyorsa evet öz güveni artırır , tek başına güzellik yeterli olmuyor çünkü güzellik kime göre neye göre ama çogu kafasını kullanmayı bilmiyor kafadan kırık
00 Yorumla Güzellik öz güveni elbette arttırır. Kendini iyi hissetmeye sebeptir. Bu da öz güven yani kendini daha iyi ifade edebilme olanağı sağlar.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılGüzellikle pek alakası yok bence. Tanıdığım çok özgüvenli insanlar güzellik olarak çoğunlukla ortalama ya da altında tiplerdi.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılArtırır normalde, ama hep öyle olcak diye bişey yok. Ne çirkinler gördüm, özgüveni kainat güzelinde yoktur, ne güzeller gördüm, özgüven 0.0
10 YorumlaGüzellik & Bakım konusunda 363 cevap paylaştı. Bence dış güzellik öz güveni artırır mesela ben dış görünüşümden dolayı çok öz güvensizim
10 YorumlaElbette güzel olmak tüm gözlerin üstünde olmasi bu da cok guzel birsey mesela kizlar bana baksa hep cok guzel birsey
00 Yorumla
1 yılartırır tabiki ama güzel oldugunu hiss etmen gerek ben bunu hiss edememistim hissetdiren olmamisti yani
00 Yorumla
1 yılEvet arttırır ama her güzel olan da özgüvenli olmuyor tabi ki
10 YorumlaGüzellik & Bakım konusunda 1,1b cevap paylaştı. Arttırır tabi ki
10 Yorumla
1 yılGüzel saç makyaj kombinle dışarı çıktığımda yürüyüşüm dahi değişiyor kesinlikle arttırıyor bencee
20 Yorumla
1 yılHemde baya bi arttırır kişi kendine o kadar güvenir ki sadece varım diyerek belli eder kendini
00 YorumlaAlakası yok bence kalbin güzel olsun gerisi boş.
00 Yorumla
1 yılZeki ve çirkin bir kadın, güzel ve aptal bir kadından daha fazla çekici ve seksidir..
00 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 3,1b cevap paylaştı.
m 1 yılÖyle oda bı yere kadar sonuçta kimse mükemmel değil her şey geçici bu hayatta
00 Yorumla Yani aynaya baktiginda insan kendini beğeniyorsa
Kendinden daha emin olabilir
Katkısı olur net00 Yorumla
1 yılArttirir ama guzellik gecici oldugu icin bundan 20 yil sonra guzellik falan kalmicak. şu an olsa ne olur olmasa ne olur.
10 Yorumla- Devamını Gör (136)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat