Sorunun cevabını açıklamada vermişsiniz zaten ben ek olarak şunu söyleyeyim. Bir de bir şeyin üzerine çok giderseniz diyelim ki sivilcelerden rahatsız oluyorsunuz o zaman vücudun stres seviyesi arttığı için daha çok sivilceye sebep olur o yüzden biraz rahat olmak lazım. Erkekler bu konuda bizden daha başarılılar kabul edelim.
benim teorim, kadinlarin hormonal dengesizliklere daha cabuk tepki vermeleri ile ilgili. bir cok akne zaten, hormonal bozukluk kökenli. bunu en iyi polikistik overi olan kadinlarda görüyoruz. ya da regl öncesi sivilcesi bir cogumuzun bildigi bir olay.
bunun nedeni östrojenin düsmesi ve ona kiyasen testesteronun daha yüksek kalmasi. bu normal bir döngü, ama bazi kadinlar bu duruma akne ile karsilik veriyorlar. zaten sivilceyi tetikleyen androjen hormonlar. Erkeklerin testesteronla bizim gibi sorunlari yok. evet kadinlarin da testesterona ihtiyaci var, ama olayin amalari var iste.
Ek olarak bir cok kadinin yasadigi akne, hormon harici iritasyon sonucuyla oluyor. Bunun sebebi, makyaj malzemeleri, fircalari, belirli bakim ürünleri. Bu sebebten irite eden ürünleri bulup, cikarmak, sivilce iyilesmesinde ciddi rol oynayabilir.
Erkeklerin elleri yüzleri ciltleri pürüzsüz ve güzel çünkü oynaşmıyorlar yok germe kremi yok gençleştirme kremi yok nemlendirici yok manikürdür ettir. Reklamlarla erkekleri kandıramıyorlar. Neden krem reklamlarında hep kadınlar vardır? Çünkü kadınları hedef kitle alırlar. Bu sebeplede erklerin ciltleride elleride çok daha güzel
Sakaldan dolayı olduğunu söylesem belki inanamayabilirsiniz ama bilimsel olarak kanıtlanmış bir bilgidir. Sakal cilt hastalıklarını önlüyor, enfeksiyon riskini azaltıyor, alerjiden koruyor ve dinimizde de büyük öneme sahip.
Bence doğal olan bir seyi bozmamak gerek. Bakım evet önemli ama yüze bir ton şey sürmekte marifet degil. Bu hem cilt bakimi hemde makyaj icin gecerli. Kizlarin cildi zaten erkeklere gore daha hassas. Daha ince derili.
Birde üstüne kizlar surekli cildiyle oynuyor. Maske yapam, peeling yapam, krem sürem, serum sürem diye diye aslinda cildin kendi dogalligi ve savunmasi bozuluyor bence.
Eski topraklara bakin. Anneanneye, babanneye falan. Yaşi buyuk teyze/halaniz varsa ona. Benim babannemin cildi bebek gibiydi yanaklari da doğal al al idi. Hicbir sey de sürmezdi. Sanah yıkardı sadece. Eskilerin ciltleri hep boyleydi ekstra bir sey yapmazlardi. Tabi yaşam standartlari, besinler vs etki ediyor ama daha 13 yaşındaki bir kiz cilt sorunlariyla uğraşıyor gunumuzde.
12 yasinda basliyor yuzune bir ton krem, makyaj surmeye. Bu da cildi yoruyor. Erkeklerde eski toprak olan kadinlar gibi. Dokunmuyorlar pek. Bebek gibi ciltleri var. Saclarda oyle. Kizlar yaglar sürüyor, sac maskeleri yapıyor, gidip kuaforde bilmem ne bakimlari yaptırıyor. Erkegin sampuanla yikayip ciktigi saça erişemiyor.
Bunu bende kendim deneyimledim. Saçım sekil vermekten vs yipranmisti iyice. Sadece kendi haline bıraktım. Bir tane sampuan aldım bir de krem yıllardır baska bir sey yapmiyorum saclarim kendine geldi. Parlak duruyor. 1 ay önce bir kiz saclarin ne kadar güzel bakimli duruyor ne kullaniyorsun dedi. Cilt icinde öyle. Yuz yikama jeli nemlendirici bitti. Cildimde kendine geldi. Cok oynadıkça sıkıntı oluyor.
Kadınlar daha genç yaşta makyaj yapmaya başlıyor, bütçe de yeterli olmayınca tercihen daha ucuz ve kötü içerikli ürünleri sırf güzel olmak kisvesi altında ciltlerine temas ettiriyor. Temizlerken özen göstermiyorlar böylece cildin derinliklerinde makyaj kalıntısı oluyor ve onun üzerine tekrar makyaj uygulandığında cilt hava almıyor. En iyi temizleyen makyaj çıkarıcı dahi kullansanız sonrasında jel temizleme ürünü ile cildinizi bir temizleyin, temizleme fırçasındaki ürün kalıntılarını görünce şok olursunuz. Sadece makyaj pamuğu ve temizleyici asla hijyenik ve temiz bir cilt sağlamaz. Bakım adı altında yüzünde makyaj kalıntısı kalmış cilde bir de krem uygulayarak bu kalintinin daha da derine inip her yere nüfuz etmesine neden oluyor çoğu kişi. Bu sebeple ciltte bozulma oluyor.
Kozmetik sektörü kadınların parasını düzenli olarak almak istediği için ona göre kimyasallar üreterek resmen kadın kısmını haraca bağlıyor ;) Biz erkekler daha bilinçli olduğumuz için kimyasallarla cildimize zarar vermiyoruz, ayrıca sakal tıraşı düzenli olarak ölü deriyi atıp cilde doğal peeling yapıyor ve cilt için gerekli olan şey havalandırma olayı tamamlanıyor. Kısaca kimyasallar cilt için zararlı.
Bence bunun en büyük nedenlerinden biri kadınlar genel olarak erkeklere göre daha fazla kimyasal kullanıyorlar makyaj vb, erkekler genel olarak cilt güzelliğini kadınlar kadar sorun etmedikleri için daha doğal takılıyorlar o yüzden dolayı kadınlara göre ciltleri daha iyi kalıyor olabilir.
Güzellik veya yakışıklılık kimsenin şüphesi olmasın cidden "içten" geliyor, fiziksel bakımın yeri bu konuda ancak yüzde yirmi. Kadınlar erkekler kadar rahat olmayı başaramadıkları sürece o cilt içten aldığı strese yapıştırıyor tepkisini. Güzelliğin en önemli sırrı bence bu kadın için. Strese ve paniğe prim vermemek. Elbette bunu yapmak söylendiği gibi kolay değil. Yani? Erkekleri daha çok sinir edip üzelim ki, aradaki fark anlaşılmasın😂😂
Ben pek makyaj yapmayan biriyim sadece arada rimel ve göz altı kapatıcı sürerim onun dışında kullanmam ve cildim bebek gibi bence fazla makyaj ürünü kullanmak cildi bozuyor erkekler de yüzlerine kimyasal yani makyaj malzemesi falan sürmediği için doğal oldukları için ciltleri daha iyi
Kimyevi madde kısmı dogru ama ek birkaç cümle de ben söylemek istedim. Birincisi kadinlar daha detaycı ve hassas, strese maruz kaldıklarında daha yıkıcı oluyor ve bedenen defarmasyona ugruyorlar. Tabi hormonel denge, doğum gibi nedenlerde bunlara ekleniyor. Yani cok sayida negatif etkiye maruz kaliyorlar. Stresliyken daha cok yemek tuketme, lausa donemi, organik olmayan kimyasallar, fazla güneşlenme veya solaryum. Tüm hepsi bir arada kaçınılmaz sonu getiriyor..
Gamsız olup kendileri dışında herkesi strese soktukları için olabilir mi sjsjjsjs Şaka bir yana, erkeklerin cilt yüzeyi kadınlara göre daha kalın olur bu yüzden geç deforme olur ayrıca testesteron hormonu daha yoğun olduğu için ciltleri daha sıkı
Öyle miymiş? Ama ger kadınlar 35-40’tan sonra acayip çöküyor. Yani elbette istisnalar vardır ama yaşlar kadınlar için çok kritik. Erkeğin çöküşü yavaş ve istikrarlı oluyor. Yani aşırı derecede vücuduna zarar verecek şeyler yapmıyorsa.
kadınlarda hormon düzensizlikleri ve regl yüzünden cilt problemleri çok oluyor bir de zaten kadın vücudu yağ depolamaya daha müsait bla bla kısaca biyolojik olarak şanssızız
Erkekler cildine makyaj uygulamadiklari icin olabilir, ama erkeklerin cildinin yapisal olarak kadinlarinkinden daha guzel olduguni dusunmuyorum nariz ve zarif olarak yaratilan kadinlarin cilt yapilari daha guzel diye dusunuyorum , ha cevresel faktorlerde etkili olabiliyor
Çünkü cildinize çok fazla şey sürüyorsunuz. Hava almasını engelliyor ve yapısını bozuyorsunuz. Yine bundan ötürü de 30 yaşından sonra yüzünüz çöküyor hemen. İnanın doğal olmak hepsinden iyi ve güzel.
Kadınlardaki östrojen hormonundan kaynaklı. Erkeklerde fazla olsaydı, onların da cildinde gayet problemler olurdu. Bakım yapmak belli bir seviyede işe yarar.
Bakım yaptığın bölge kimyasal ürünlerle olduğundan bölge tahriş olabiliyor leke olabiliyor deri yıpranıyor bizde bu ürünler olmadığından daha temiz natural derimiz oluyor
Bi düşünün kendiniz diyorsunuz. Ne olduğu belli olmayan her şeyi yüzünüze sürüyorsunuz. Kendi haline bıraksanız geçecek şeylerde bile hemen bir şeyler sürüyorsunuz
kadınlar sürekli makyaj yapıp cildlerini helak ettikleri için birde kadınlarda sivilcelenme erkeklere göre daha fazla oluyor yani kadınlarn cildi erkeklere göre daha yağlı olduğu içinde diyebilriz
En önemli ve akla ilk gelen neden makyaj yapmamaları olabilir. Fakat erkeklerin cilt yapısı ile kadınların cilt yapısı aynı değil, bundan da kaynaklanıyor olabilir.
Benim cildim pürüzsüz normalde ama ben kozmetik ürünleri de kullanıyorum çünkü daha güzel oluyor, cildimi seviyorum. 😂 Bu yüzden makyaj yapmamak neden olmayabilir.
Erkekler cildine müdahale etmeiyor ondan bende sadece ruj sürerim mesela o da çok nadir bende cildim pürüzsüz kişiye bağlı ama bazen deri hastaliklari da olabiliyor onlar için bir şey diyemeyeceğim
Siz herşeyi sürüyorsunuz yüzünüze sağlıklı gördüğünüz ama aslında içinde hiç bilmediğiniz zararlı kimyasallar olan ürünleri kullanırsanız olacağı budur Ben duru su ile yıkıyorum bişey yok valla
Kendimden biliyorum erkeklerin kılları daha çok olduğu için o cildi koruyo güneşte yanmayı engelliyo felan çünkü kendimden biliyorum kolumdaki kılları kestim kaymak gibi 😂😂bembeyaz bundan sonra öyle lazer yaptircam