Bir şampuanın güzel kokması sizin için önemli midir? Yoksa işimi görüyorsa önemli değil mi diyorsunuz?Şampuan seçiminde koku sizin için önemli bir detay mıdır?
Şampuan seçiminde koku sizin için önemli bir detay mıdır?
Tabii ki kokusu çok önemli sonuçta kötü koku yapan bir şeyi kafama sürmek istemem ama sadece koku seçimine göre de almam yani çünkü kokusu çok güzel olup çok kötü şampuanlarda var kokusu önemli ama önemli olan başka şeylerde var yani yumuş atıyorum o hacimli veriyor Başka şeylere de bakarım sadece koku değil
Evet, önemlidir fakat "en" değildir benim için. 3-4 sene öncesine kadar hoş kokuları olan şampuanların da güzel temizlediğini düşünüyordum oysaki koku oranı arttıkça daha çok kimyasallar içeriyormuş. Bu kimyasallar da saçın parlaklığını azaltıp saç diplerini daha yüzeysel temizleyip sadece koku veriyormuş. Tabii , çoğu kişi de güzel kokuyor diye saç diplerini daha derin temizliyor sanması gayet olası. O yüzden saçları yıpratmadan temizleyen, hafif kokusu olan bitkisel içerikli şampuanları tercih ediyorum. Saçlarımın temizliği ve sağlığı önceliğimdir. Güzel ve kalıcı kokması içinde, saçımın uçlarına hafta da iki maske uyguluyorum ve her duş sonra saçlarımı kuruttuktan sonra saç bakım yağı sürüyorum.
Önceliğim saç yıpranmasına karşı onarıcı, saç diplerini besleyici bir etkisi olması. Ama saç için yararları çok diye de kokusunu beğenmediğim şampuanı kullanmam Şampuanın meyve , çilek gibi kokanlara bayılıyorum ya yiyesim geliyor djkfk
Ben genelde kepek önleyici ve boyalı saçlar için uygun olan şampuanları tercih ediyorum Ama tabi hoş kokulu bir şampuanla yıkanmak gibisi yok ama bu çok sorun ettiğim bir şey değil çünkü artık saç parfümleri var onlardan kullanıyorum
Genelde erkeklerin şampuanların da pek koku etkili olmuyor. Kadınların şampuanları daha çok kokuyor. Benim için kokudan ziyade kepek oluşumunun önüne geçmesi daha etkilidir.