Tırnak mantarım çok yoktu sonra zaman geçtikçe anlamadım çok kötü bir hale geldi bu fotoyu atarken çok özür diliyorum ama ne yapsam bilmiyorum eczaneden ilaç alıp sürsem geçer mi? Cildiye mi tek çözümü o da ne yapar? Acil yardım
Tırnak mantarı nasıl geçer? Tırnağa bakamayan açmasınn?
Tırnak mantarı hastalığından korunmak için 8 yöntem
1– El ve ayaklarınızı olabildiğince temiz ve kuru tutun. 2– Halka açık yüzme havuzu ve duş alanlarında terlik kullanın. 3– Ayak tırnaklarınızı, parmağın ucunu geçmeyecek şekilde düz olarak kesin. 4– Manikür ve pedikür için sterilize aletler veya en iyisi kendi aletlerinizi kullandırın. 5– Ayağınıza uyan, sivri burunlu olmayan rahat ayakkabılar giyin. 6– Ev içinde kullanılan havluların kişiye özel olmasına dikkat edin. 7– Ayaklarınız çok fazla terliyor veya nemli kalıyor ise gün içinde çoraplarınızı değiştirin. 8– Kendi ayak bilek ölçülerimize göre tasarlanıp üretilmemiş ayakkabıları tercih edin.
Gitmende fayda var ama eczacı da yardımcı olabilir tırnak cilası diye araştır netten kullanımı basit silip, törpüleyip oje gibi süreceksin düzenli olarak eczacın sana bir krem falanda önerir heralde ama bence başla zaman kaybetme.
Tirnagin nasil oldu benim de tirnagim ayni boyle kesmeye falan calisiyorum torupuluyorum o opilox 1 kutu bitecek ama daha gelisme yok benim de oz guvenimi kiriyor