Vazelin nivea dudak balmı her şey denedim yok geçmiyor yara oldu artık çatlaya çatlaya acımaya başladı😢😭
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- u+1 yıl
Selam. Dudaklarının kuruması çatlaklara yol açar, bunu biliyoruz. O halde dudaklarını nemlendiriyor musun?
Yatmadan önce düzenli bir şekilde dudaklarına hint yağı sürmeni istiyorum senden. Sabah kalktığında durularsın dudaklarından. Ben çatlamasada sürüyorum :d
Çünkü hint yağı dudağının nemini koruyor, daha parlak ve dolgun gösteriyor. Dudak rengini belirginleştiriyor.
Hint yağının dudaklara etkisini tarayıcı üzerinden araştırabilirsin. Dene bi derim, yardımcı olacağını umuyorum ben.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Vitamin eksikliğinden dolayı çatlamalar meydana gelmiş olabilir. Genelde A vitamini eksikliğinde çatlama olur dudakta çatlamalar oldukça can sıkıcı ve acı verici bir durum. Kremlerle halledilir diye düşünüyorum vazelinle veya başka kaliteli bilindik kremler ile bu sorun halledilebilir. Dudakların kuru kalması da çatlamaya sebep olur düzenli su içmenizi öneririm. Hem cilt sağlığınız hem vücut fonksiyonları açısından yeteri miktarda su tüketmeye mutlaka ama mutlaka özen gösterin krem kullanmayı da ihmal etmeyin.
10 Yorumla
Şöyle bir şey buldum. Bir iki bir şey daha bulup eklmeye devam edeceğim:
Vitamin ya da mineral eksikliği: Diğer nedenler kadar yaygın olmasa da dudak çatlaması vücutta bir vitamin veya mineralin eksikliğinden kaynaklanabilir. Vücutta A vitamini, B2, B3, B6 gibi bazı B grubu vitaminler, demir veya çinkonun eksik olması dudakta çatlama ve iltihaplanma gibi semptomlara neden olabilir.08 Yorumla- +1 yıl
İlaç harici çözümler sunulmuş:
Dudak çatlamasını önlemek için neler yapılmalıdır?
Dudak çatlamasını önlemek için mutlaka günde en az 2 litre su içilmelidir. Dudağın tükürük ile ıslatılmaması gerekir. Düzenli olarak dudak nemlendirici kullanılmalıdır. Bol miktarda meyve ve sebze tüketilmelidir. Dengeli ve sağlıklı beslenmek dudak sağlığını olumlu etkiler. Yalnız turunçgilleri tüketirken miktarına dikkat etmelidir. Sağlıksız ve kalitesiz kozmetik ürünleri kullanılmamalıdır. Ayrıca, kişinin bulunduğu ortamın nemli olması gerekir. Bütün bu tedbirlere uyan kişiler dudak çatlamasını önlemiş olur. - +1 yıl
Bi yerde 3 ilaç tavsiyesi buldum:.
Darphin Age Defying Lip balm / 210,25 ₺
• İçeriğindeki E vitamini, Hyauloronik asit, mentol ve jojobo yağı sayesinde hem dudak çatlaklarına iyi geliyor hem yaşa bağlı oluşabilecek çatlakları önlüyor hem de oluşabilecek çatlaklara karşı dudağı koruyor.
• Anti-Aging ve besleyici özellikleri bir arada bulunan doğal içerikleri ile dudakları korur.
• Kırışıklıkları azaltarak dudaklara pürüzsüz bir yüzey kazandırır.
• Gün boyu dudakların nemli kalmasını sağlar.
• Çevresel etkilere karşı dudakları korumaya yardımcı olur.
• Biberiye ve erik özü, argan, kokum ve mango yağı, ayçiçeği özü içerir.
• Dermatolojik olarak test edilmiştir. - +1 yıl
Bir diğer ilaç:
• Burts Bees Beeswax Dudak Bakım Kremi Blister Ambalaj - Beeswax Lip Balm Blister 4,25 g Ürün Bilgileri Nane ferahlığı içeren Beeswax dudak bakım kremi dudaklarınızı nemlendirmeye ve beslemeye yardımcı olur.
• Aynı zamanda içeriğinde bulunan Balmumu, Ayçiçeği ve Hindistan Cevizi Yağları ile dudaklarınızın pürüzsüz bir görünüme kavuşmasını destekler.
• Kullanım Şekli Günlük kullanım için uygundur. Uyarılar Paraben, Ftalat veya Petrokimyasal içermez. - +1 yıl
• Çevresel etkilerin dudakta oluşturduğu kuruluk hissini en aza indirgemeye yardımcı olan SPF 15 dudak nemlendiricisidir.
• İçerisindeki Shea Butter dudaklara yoğun nem kazandırmasını destekler.
• SPF15 çevresel etkilere ve güneş ışınlarına karşı dudağınızı korumaya yardımcı olur.
• Soğuk hava şartlarına karşı dudaklarınızın kurumasını engellemeyi destekler.
• Tüm cilt tipleri için uygundur. - +1 yıl
Bir de ilaç harici şu kısmı aktarıp gideyim sorunuzdan. Umarım işinize yarayacak şeyler vardır:
Dudak çatlamasına ne iyi gelir?
Toz şeker. Toz şeker, dudaklarınızdaki ölü dokulardan kurtulmanızı sağlayacak ve ölü hücre oluşumunun da önüne geçecektir. ...
Bal. Antibakteriyal özelliğe sahip balı tek başına da kullanabilirsiniz. ...
Salatalık. ...
Aloe vera. ...
Hindistan cevizi yağı...
Süt ve gül yaprakları...
Su. - +1 yıl
Güzel bilgiler için çok teşekkür ederim bal ve toz şeker denedim lakin bal çok yaktı diğer ilaç tavsiyelerini denicem tekrar teşekkür ederim 🙏🙏
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
2Cevap
- +1 yıl
Vitamin ya da mineral eksikliğinden kaynaklanan dudak vücutta A vitamini, B2, B3, B6 gibi bazı B grubu vitaminler, demir veya çinkonun eksik olması dudakta çatlama ve iltihaplanmaya neden olabilir. Saç dökülmeniz ve tırnak kırılmanız da varsa bu vitamin eksikliklerini gidermelisiniz. Şeker ve bal dudak çatlaklarına çok iyi gelir. İkisini karıştırıp dudaklara peeling yaparsanız dudaklarınıza bakım yapmış olursunuz.
10 Yorumla Kabuk atan derini yenilemen daha iyi olur. Dudağını su ile ıslat ve diş fırçasıyla yavaşça dudağının üzerinden götür- getir. Bu yöntem yeni deri oluşumunu sağlar ve kan dolaşımını hızlandırır. Bu aşamanın bitirdikten sonra dudağını nemlendir. Ben fırçalama işleminden sonra vazelin kullanıyorum.
10 Yorumla- +1 yıl
Ben nemlendirici kullanıyorum ise yarıyor tavsiye ederim
00 Yorumla hametanı bol bol sürüp gece uyursanız bayaa iyileşme olur ertesi güne yumuşar
14 Yorumla- +1 yıl
Ay ondan da yokki evde 😢
- +1 yıl
Onuda kaç gündür sürüyorum
Bepanthol dene güzeldir
01 Yorumla- +1 yıl
Evde yok ama yarın alırım artık
Güzellik & Bakım konusunda 375 cevap paylaştı. Limon
02 Yorumla- +1 yıl
Cayır cayır cehennem ateşi gibi yanayım 😢
- +1 yıl
Öpüşmek 🙃