Hangi konuşma sırasında neden, niçin, nasıl söylediği önemli. Ne olursa olsun kırıcı sözler sevdiğine kırıcı şekilde söylenmez. Yapıcı şekilde söylenir.
Kırılırım tabii ki. Güzel buluyor veya bulmuyor bunu bana neden söyleme gereği duysun ki? Eğer bir insan birine "seni Güzel bulmuyorum" dedikten sonra, arkadaşı alınınca "ya ne alınıyorsun en azından yüzüne söyledim, arkandan söylemedim" diyorsa o kişiyi manipüle ediyordur. Arkadan söylesin bi zahmet. Hatta hiç söylemesin. Sonuçta bu karakteristik özellik değil bir şey değil. Gelip de "Bak arkadaşım şu huyun kötü ve yanlış anlaşılıyor o yüzden daha dikkatli davranırsan senin için iyi olur" vs. dese neyse. Karşı taraf da dikkat eder veya etmez. Veya illa dış görünüşüne mi yorum yapacak? O halde "bu saç sana yakışmıyor/bu giysi sana yakışmıyor" desin sonra da anlının akıyla dost acı söyler der. Zaten böyle şeyleri söylemeyen hatalıdırm Ama açık açık ben seni güzel bulmuyorumdemenin nesi eleştiri? Eğer böyle bir şey yaşadıysan "ben kendimi güzel buluyorum gayet" diyebilir hatta alındığını ve kabalık ettiğini de açık açık belirtebilirsin.
Tabii ki direkt bunu söylerse iyi niyetli değil direkt öz güven kırmaya çalışan bir hareket sana tamamen katılıyorum. Kastım laf arasında konuşurken şu ünlü güzel şu kişi güzel ama seni onlar kadar güzel bulmuyorum anlamına getiriyorsa söz konusu güzellikse belki tolere edilebilir. Yoksa tamamen haklısın.
bir insana bu durum bu şekilde söylenmez.. tipim değilsin denebilir.. ama bu bile durduk yere ve ıyy der gibi söylenmez.. gider asılırsın , o da dayanamaz ve der ki tipim değilsin , anlarım... zevkler ve renkler... ama sen güzel değilsin seni yakışıklı bulmuyorum falan.. bu karşı tarafı kırmaya yönelik bir sözdür.. dürüstlük bu şekilde olmaz.. her doğru her yerde söylenmez.. beğenmiyorsan beğenmiyorsun,, bu sana kalsın.. söylemeyiver.. veya bu şekilde dile getirme. sadece buna kırılırım.. yoksa beni beğenmek zorunda değil.. Beni beğenen kadınlar için güzel bir adamımdır , beğenmeyenler için de tipsiz bir adamımdır.. ama ben ilk gruba bakarım.. ikinci grupla işim yok.. umrumda olmaz. ama seni güzel yakışıklı bulmuyorum diye pat diye söyleyen bir insanın da benim çevremde işi olabileceğini zannetmiyorum..
Düşünsene seviyorsun çok aşıksın onun için herşeyi yaparsın ama sevdiğin kişi kapalı bir sır kutusu gibi o yüzden anlaya ve anlaşa bildiğin insanlar iyidir...