Mesela Şu an çok güzel olan kız çocukluğunda belki de beğenilmeyen bir çocuktur. Ve bunu kafasından atamamıştır. Atamadığı içinde kendini halen çirkin hissediyrodur.
ya da yanlış biriyle sevgili olmuştur ve adam kıza kendini yetersiz hissettirmiştir. Bu durumdada kafasında bu travma kaldığı için kendini yetersiz ve eksik hissedebilir.
Oysa ki güzellik algısı bir tane değildir. Eskiden internette adriana lima güzel değildir diye konuşan erkeklere denk geliyordum. Adriana yerine beğendikleri kadın bence çok çirkindi ama onlar için adriana çirkin o kadın güzeldi.
Yani algı bir değil herkese kendimizi begendiremeyiz. Kendinizi olduğunuz gibi kabullenin.
Özgüveni yoktur. Küçükken çirkin zamanları olmuştur. Ne bileyim sivilce, gözlük, diş teli kullanımı vs. Ya da belkide bir zamanlar kilolumuştur. İşte bunlar zaman içinde ne kadar değişip güzelleşsende aynaya baktığında o eski halini görürsün. Her zaman o eski halindeymişsin gibi.
Sanırım bu biraz kendi ile dalga geçmesi gibi bir şey. Güzel olduğunu bildiği için "çirkinim" demek onu rahatsız etmiyordur. Bunu çok nadirde olsa bende kendime yaparım ama bundan zerre rahatsızlık duymam, gerçeği biliyor ve görüyor olmak yeterli..
Kimin gönlünden nasıl bir görüntü geçtiğinizi bilemeyiz. Kimisi bisiklete biner mutlu olur kimisi en lüks arabaya da binse yetersiz bulur. Bu kafandaki beklentilerin ile alakalı.
Çünkü etraf estetik ve makyaj güzeli doluyken onun doğal güzelliği eksik bulunur. Kezban derler mesela. Neden mi? Aa çünkü o pantalon t-shirt takılıyor. Makyaj yapmıyor, saçını boyanıyor, elbise giymiyor. Ben değişik bakış açısına sahip bir feministim ve inandığım şey şu: biz hediye paketi değiliz. Neden erkekler takım elbise giyoyorken kadınlar elbise giyiyor. Neden kendini süsleyip duruyor. Bilim varken, sanat varken neden popüler kültüre köle oluyor.
O bende de var çok güzelsin derler ama resimlerde özellikle arka kamerada yüzüm hep yamuk yumuk çıkar bende otomatik olarak sorarım hani ben böylemiyim bana hayır kamera kötü çekiyor ya da işte fotojenik değiliz diyorlar
Hangi ülkeydi hatırlamıyorum 18 yaşında bir kız "çok çirkinim " diyerek intihar etmişti. kız da güzel kızdı. böyle düşünen bir insan sağlıklı değildir.
Bende öğlen bu sitede paylaşım yaptım güzel miyim diye 40 yorum geldi güzelsin dedi herkes ama ben inanmıyorum Hatta bi kadın beni gördüğünde o kadar çok beğenmiş ki bi kızım olsun bu kıza benzesin diye o akşam çocuk yapmış ama kız olmadı 4. cü oğlu oldu
5 yaş çok. şu an bu durumdan bahsetmiyorum; yaş faktörü çok önemli değil. saygı, sevgi, güven olduğu zaman isterse 10 yaş fark olsun. olgunluk şeyi tartışılır. ne düşünüyorsun olgunluk hakkında?