Bir önceki sorumuzda KScanlar'ın Türkiye'de her 10 kızdan kaçı bakımlı size göre? sorumuzdaki görüşlerini ölçüp tarttık. Az çok ortak bir görüşe sahip olduk. Peki erkeklerde bu durum nasıl düşünülüyor merak ettik. Bizimle fikrini paylaş lütfen🙂
Türkiye'deki her 10 erkekten kaçı bakımlı? #benkendall
%50' si erkek adam bakımlı olmaz diyen taraf, %25'i ayda bir kuaföre saç sakal tıraşı olmaya gidip bakım yaptığını sanan taraf. Kalan %25' inden de şüpheliyim ama bakımlı olan taraf diyebilirim. Eskisi gibi değil, şu anki erkekler kadınlardan bile fazla bakım yapıyor. Haklarını yemeyeyim şimdi. Arada erkek kuaförünün kapısı açık oluyor, görüyorum kaşlarını yaptırıyorlar, maske yaptıran vs. Var yani yok değil.
3
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yorumdaki beylerin yorumlarindan bile belli bakimsiz olduklari. Abicim duş almak, roll on kullanmak bakim degildir. Zorunluluktur 2 gunde bir dus aliyorum yazmış biri. Yapacaksin zaten. Olmasi gereken o. O bakim degil temizliğe girer. Duş almak, diş fircalamak, ter kokmamak bunlar zorunlu şeyler. Ilk basta kendine sonra karsidakine saygi bu. Bir de marifetmiş gibi yazmislar dus alıyorum diye. Allah razi olsun onu yaptığınıza şükür. Buyuk bir lütuf duş almanız. Dus almayi dis fircalamayi falan bakimdan saymayin. Kılınızı falan almanizda ozellikle koltuk alti ve genital bolge zorunluluk, bakim degil. Normal yapilmasi gereken seyleri bile bizim ulkenin erkekleri bakim olarak sayiyorsa gercekten "bakimli" olmanin ne demek oldugunu bilmiyorlar. Ve cogu gercekten pis. Bu bir gercek. 25-30 yasina gelmis klozete tuvaletini bile yapmaktan aciz erkekler var. Her yere çiş sicratan erkekler var. Gelip bakımlı mi diye sormak tuhaf olmus.
Bu yerine ve semtine göre değişir Ve be iş yaptığımız, kimler ile muhattap olduğumuz konusuda değiştirebilir
Ben bakımlıyım diyen kişiyle detaya inersek duş, diş temizleme, rutin bakım olarak değilde özel bakım olarak sıralayabilir ☺️
Erkek kuaförü ve güzellik salonu işletmecisi olarak bakımın yaşı, zamanı ve cinsiyet olmadığına inanıyorum Güzel giyinmek, güzel kokmak, sağlıklı ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak herksin hakkı ve bu hak kesinlikle kişinin kendi elinde
Erkek bakım setleri ya da bakım merkezleri kadanlara göre daha uygun ve kafa karıştıracak ürünler bulunmaz Sadece doğru ürünü seçmeniz gerek
Soruya gelirsek bence 10/3 ve maalesef bu çok düşük bir oran
Türkiye'de erkekler annelerinin baktığı zaman bakımlı oluyor onun dışında evlilikte bakımları azalıyor. 10 erkekten değil belki 100 erkekten 3 veya 5 i bakımlı, onun dışında pek bakımlı değiliz. Bakımlı olmamamızda ya da olamamamızda ekonomik sıkıntılar başı çekiyor maalesef.. Asgari ücretin 2800 tl olduğunu düşününce 1000 tl kiraya 1000 tl faturalara gidince 800 e yarı aç yarı tok yaşıyoruz. Doğal olarak duş, tırnak kesmek, traş ve ara sıra evde doğal yollarla yapılan cilt bakımı vs oluyor. Yani ülkece mutlu olamadığımız için doğru düzgün bakım yapmakta hem bütçemize uymuyor hem de aklımıza gelmiyor.
evde duş, tırnak kesmek, traş ve ara sıra evde doğal yollarla yapılan cilt bakımı yapmanın bütçeyle alakası nedir? Üstelik bazı egzersizler yapıp göbekten kurtulmak mesela? ya da sigaradan zararlı maddelerden uzak durmak gibi şeyler sağlık bakımıyla finansal olarak da kazandırır. Ayrıca o asgari ücret kadınlara da aynı. Niye kadınlar özen gösteriyor ama erkekler maddi sıkıntılardan bahane getiriyor? bence ilk cümleniz süperdi.
@cicimod Asgari ücretle geçinen biri için her şey çok zor. Evde duş almak demek su ve elektrik faturası demek ya da doğalgaz faturası 👍 (Bu sıcaklarda günde 3 ila 4 defa duş aldığım oluyor ve fatura şişiyor) Hiç bir zaman ne göbeğim oldu nede kötü alışkanlıklarım bu yazdıklarım benim durumumu değil genel durumu ifade ediyor. Benim annem ben küçükken rahatsızlandı ve ben kendi bakımımı kendim öğrenerek yapmak zorunda kaldım. Erkekler annelerinin şehzadeleri olduğu için evlenseler dahi anneleri her işlerini yaptığı için erkekler doğru düzgün bakımlarını yapmayı öğrenemiyor ama kızlarda durum öyle mi? Aksine tam tersi adama bir şey olsa kocasına bakamadı diyorlar 👍 Bildiğin şeyler bunlar.
Yeni nesil çok daha bakımlı. Kişisel temizliği bakımdan saymıyorum ben. Bir erkeğe bakımlı diyebilmem için kılık kıyafet, saç, koku, hijyen hepsi içindedir. Kişisel temizliğini yapıp bakımlı olduğunu zanneden milyonlar var. :) Yeni nesil oldukça bakımlı 😇
2000'lerin basinda metroseksuel terimi turemisti. Dalga geçerlerdi bakimli erkeklerle. Ne salak zamanlarmis... Kendi cevremde gozlemledigim kadariyla erkekler 7/10 bakimli ve giyimine kusamina ozen gosteren insanlar. Boyle olmak hayati sevmekle esdeger ♥︎
Çenemde sakalım var ve yanlarda da favoriler uzuyor. Ama kalanını fırsat buldukça traş eder balzam sürer nemlendiririm. 2 günde bir banyo yaparım. Gemide ancak uyumaya vakit var. İş güç bitmiyor. Buna bile şükür...
Bakım çok basit aslında. Bir erkeğin bakımı hele dahada kolay. Ne mi? yıkanmak diş fırçalamananın yanında dil de temizlensin gargara her akşam ve sabah tırnak kesmek traş olmak sakal traşı olmak (sakallılarda dahil onunda bakımı var) kulakları temiz tutmak Hijyen bakımından bazı bölgelerdeki kılları yok etmek ayaklar ve elleri kremlemek Yüze arada yani ayda bir bakım yapmak bunlar çok basit şeyler ve paraya kıymanıza gerek kalmıyor çok.
10 erkekten 1'i falan ya. Her şeyden önce çoğu leş gibi ter kokuyor veya nefes/ayak kokuları oluyor. Normal bakımlı bir erkek her gün duşunu almalı, koltuk altını ve genital bölgesini düzenli tıraşlamalı ve deodorant kullanmalıdır. Dişleri fırçalamak gerçekten çok önemli. Saçları ve sakalları düzenli kestirip bakımını yaptırmak gerek.
Bu istatistiğe göre ne kadar çeşit insan gördüğünüzü anlayabiliriz. Her kesimden insan görüyorsanız bu oran 10 erkekte 1 bile değildir. Benim çevremdeki 10 erkekten 6 sı bakımlı, diğer 4ü de hani temiz tertipli ama ayrıca bi özen göstermez falan. Ama benim çevremdeki erkeklerin sayısı ve ysptıkları işten kaybaklı bu oran tamamen. Totale vursak dediğim gibi 10 da 1 değildir.
Bakım yaptırınca sadece kadınlar kendilerini iyi hissetmez. Ben de kendimi iyi hissediyorum. Ancak yüksek maliyetler nedeniyle erkeklerin öncelikleri arasında yer almadığını düşünüyorum. Benim için öyle mesela. Dolayısıyla aşırı metroseksüel olduğum söylenemez.
Türk erkeklerini bilmem ama ben kendime bakıyorum. Peeling yaparım arada ama sivilce yapabiliyor. 🙈 siyah nokta maskesi yapıyorum. Soğuk havalarda da nemlendirici kullanıyorum.
Tabi bizim Türk kızları çıplak gezmeyi bakımlı olmak sandığı için erkekleri yüzde 1 diyorlar acaba batı toplumunda yatak kıyafeti ile sokakta gezen gençler var mı ( mini şort bel ve gögüs dekolteli ler) plaj kıyafeti tarzı giyinenleri kast ediyorum
Bakım yapmanın bir ayarı var yeni nesil çok bakımlı karı gibi eski nesil aşırı bakımsız mağara adamı gibi bence ortası olmalı aşırı bakım karı gibi tişörtler giyen sıska erkekler var çok kötü görünüyor cidden
2000 öncesi için çok az diyebiliriz ama Z kuşağı ile birlikte aslında çoğu erkeğin bakımına önem verdiğini, düzenli olarak duş aldığını, giyimine dikkat ettiğini düşünüyorum.
O yüzden benim düşüncem her 10 erkekten 8'i bakımlıdır. Diğerlerinin de çeşitli sebeplerle dikkat edemediğini düşünüyorum.
1 Ve Genelde Kadın dediğin şöyle olur, kadın dediğin böyle olur diyen Hayvanların Yüzde doksan dokuzu Daha Özel bölgesini Temizlemekten aciz Yaratıklar. Erkeğiz diye geçiniyorlar önce Bir İnsan olun. Midemizi Bulandırmayın.🤮
En fazla yarısıdır. Onun da yarısı duş almayı bakım sayan tayfa. Bana göre bakım sabah-aksam rutinleri, deodorant, abartilmadan kıllı gezmemek (kisaltma falan işte anlarsiniz) vb. kapsar. Bunlarin hepsini yapan tayfa da baya azdır.
1'i bile değil ama hadi bakımlı olanların hatırına 1 diyelim. Çoğunun bakımı duş almak ve diş fırçalamaktan ibaret. Bir de kızlara makyaj güzeli diyecek yüz buluyorlar.
Şahsen ben her gün sinek kaydı traş olurum, günde 2 defa yüzümü keçi sütü sabunuyla yıkarım. Sandal ağacı yağı kullanırım. Düzenli traşımı olurum. Yerine göre giyinir im dışarıya pantolonsuz çıkmam. Yani galiba 2/10 luk kesime giriyorum :)
Neden cinsiyet ayrımı yapıp sadece erkekler diyorsunuz? kendi cinsimde de bakımsız olan insanlar var. Okulda görevliler genelde kadın tuvaletlerinden rahatsız ve şikayetçi ben erkeklerin daha temiz ve bakımlı olduğunu düşünüyorum.
Bence 3 ü falan o da taş çatlasa... gerçekten bakımlı erkek sayısı o kadar az ki bakım insanın kendine olan saygısını gösterir. Ve çoğu yani hepsi olmasa bile çoğu bakımsız erkek türkiyedekilerin.
bakımdan kastin nedir ki erkek saçına sakalina dişine bakınca giyimine biraz ozen gösterse yetiyor yüzüme değişik maskeler yaptirmiyorum tenim zaten güzel
Ekonomi izin vermiyor aldığımız para karnımızı doyurmaya yetmiyor işten fırsatta bulamıyoruz en önemlisi geçim sıkıntısından bakım yapmak aklımıza bile gelmiyor