Gereksiz samimiyet kurmayın sonra kötü şeyler olmasın😚
Türkiye'de her 10 kızdan kaçı bakımlı size göre?
Gereksiz samimiyet kurmayın sonra kötü şeyler olmasın😚

Merhaba
Öncelikle yüz ve vücut epilasyonu, düzenli duş almak ve taharet işin ''kişisel hijyen'' kısmıdır.
Makyaj ise işin ''güzellik'' kısmıdır. Makyajdan kastım da maskara, cilde uyumlu tonda hafif bir göz farı, leke varsa kapatıcı. Ruj da günlük kullanımda doğal tonlar olabilir (buruna kadar dudak çizmeden)
Bakım kısmı çok kapsamlıdır. Öncelikle saç bakımı var. Düzenli olarak kestirmek, boyanıyorsa düzenli boyatmak, saç tipine ''gerçekten'' uygun şampuan ve saç bakım kremi kullanmak var. Bunların yanı sıra bir de saç bakım maskesi veya yağı olmalıdır. Fazla ürüne gerek yok. Saç tipine uygun, bakım yapan bir ürün yeterlidir.
Yüz bakımında cilt tipine uygun bir temizleyici mutlaka kullanılmalıdır. Temizleme işlemi her gün yapılmalıdır. Bir de haftada 1 gün peeling+maske uygulanmalıdır. Tabii temizleme ve her türlü işlemden sonra cilt tipine göre bir nemlendirici şart. Yüz için bir de kaş/bıyık epilasyonu eklenebilir. Bu hijyen kısmına da girer. Fazla tüy varsa düzenli alınmalıdır.
El ve ayak bakımında ise düzenli manikür ve pedikür yapılmalıdır. Tırnaklar her zaman törpülenmez ancak kolay bulunan malzemelerle manikür ve pedikür suyu hazırlanabilir. Ardından tırnakların içleri temizlenmeli, çok uzunsa kısaltılmalı ve yamukluklar varsa güzelce törpülenmelidir. El ve ayak için de nemlendirici kullanmak ihmal edilmemelidir. Ayak topuğu için özel törpü de kullanılmalıdır.
Genel vücut da her zaman temiz tutulmalıdır. Kuru bir cilt tipiyse, vücut nemlendiricisi kullanılmalıdır.
Son olarak da her duştan sonra roll-on/deodorant ve tene yakışan bir parfüm kullanılmalıdır.
Bunların hepsini yapan çok çok az. 10 kadından 1'i falan. Çoğu ter kokusunun üstüne parfüm sıkıp, saçları kalçaya kadar uzatıyor. Dudaklarını burnuna kadar çizip, kaşına kadar eyeliner çekip, esmer tenine platin sarı saç yaptırıyor.
Dudakları unutmuşuz :) dudaklara da kuruluğuna göre haftada 2-3 kez peeling ve maske yapılmalıdır. Sonrasında bol bol nemlendirilmelidir.
@aysslay ya onu misal verdim. Şimdi saç rengi şöyle seçilir. Önce cilt at tonunu belirlemen lazım. Üç tane cilt alt tonu var. Sıcak, soğuk ve nötr. Bu alt tonlara göre saç renkleri var. O yüzden bu kadar çok renk tonu var. Sıcak alt tonlu ve soğuk alt tonlu saç renkleri var ona göre karar verilmelidir. Bazı esmerlere yakışmasının sebebi de bu ''alt ton'' gerçeğidir.
@Shazam6 Ya saç bakım rutini basit. 3-4 ayda bir kesilir. Boya varsa 2 ayda bir yenilenir. Duş günlük. Epilasyon tüylere göre. Manikür pedikür haftalık. Yüz bakımı da haftalık. Sadece temizleme günlük. Çok da zor değil. Günde 2-3 kez de diş fırçalamak lazım. Yani ben yapıyorum bunları. Sadece saç bakımı konusunda iyi bir ürün satın almam gerekiyor. Yüzüme de pek peeling yapmıyorum sadece maske ve nemlendirme yapıyorum. Epilasyon için de lazere gidiyorum
@Shazam6 Birkaç seansta değil de 6-8 ya da 10 seansta biter. Yeniden çıkması vücuda bağlı kiminde hiç çıkmıyor. Aslında öyle çok bir bütçe gerekmiyor. Yüz maskesi için evde hazırlanabilecek pek çok tarif var son derece ucuza gelir. Şampuan ve saç bakım kremi birlikte avantajlı fiyata getirilebilir. Manikür pedikür ürünleri çok pahalı değil. Saç bakım maskesi veya yağı hazır alınırsa biraz pahalı olabilir sadece. Dudak bakım ürünleri, nemlendirici krem falan aşırı pahalı değil yani. Tercih ettiğin markaya göre de değişir bu fiyatlar
@Shazam6 evet dediğim gibi bir sürü maske ve peeling evdeki malzemelerle hazırlanabilir. Ekstra olanlar tırnak törpüleri ve nemlendiriciler. Erkeklerde ise, kaşların ortası çok fazlaysa ilk olarak kaşların fazlalıkları alınmalı. Bir de aldırmaktan hariç, kısaltılmalı kaşlar. Çok uzuyor ve dökülüyor. Sakallar uzatılmamalı. Hep normal uzunlukta kalmalı ki derli toplu görünsün. Saç kesim modeli tercih edilirken mutlaka yüz şekli göz önünde bulundurulmalı. Her beğenilen model yakışmaz. Bunun haricinde yüzde yoğun siyah nokta varsa burun, çene ve alın kısmına siyah maske ya da kil maskesi yaptırılabilir. Uzama hızına göre kesim ve fön yaptırılmalıdır. Saç bakımı da gene saç tipine göre berberde yaptırılmalıdır. Kırılınca kestirilmelidir ve nemlendirici bakım uygulanmalıdır. Diş fırçalama, deodorant konusuna girmiyorum bile. Duş gene günlük alınmalı. Koltukaltı, genital bölge jiletle alınmalıdır. Göğüs çok kıllıysa orman gibi gezilmemelidir.
Ben vücuda dışarıdan yabancı madde koyarak estetik yaptırmayı veya cerrahi operasyonlarla acılar ağrılar çekilerek yaşanılan güzellikleri sağlık açısından doğru bulmuyorum. Kısıtlı bir zamanımız var. Sağlıklı bir şekilde yaşayabileceğim birkaç günü "Güzellik algıları" uğruna harcamak benim açımdan saçma geliyor. Yaptırana saygı duyuyorum ama ben tercih etmiyorum. Eğer bakımdan kastınız bu operasyonlarsa.
Gelelim benim bakım anlayışıma bir insan her zaman güzel kokmalı bence bunun için elimden geldiğince bol duş alıp güzel kokular sürünüyorum. El ve ayak tırnaklarımı düzenli olarak temizliyorum ve şekillendiriyorum. Cildime haftada bir temizlik bakım yapıyorum. Ellerimi kuru kaldığında nemlendiricilerle nemlendiriyorum. Tüy kıl konusunda da oldukça titiz davranıyorum asla aksatmıyorum. Yani bunları da her bayanın yaptığını düşünüyorum. Bakım bu saydıkları bundan fazlası güzellik yarışı...
Ve ben o saçma sapan yarışta olmayan bakımlı ve güçlü kadınların 10/10 olduğunu düşünüyorum.
Saygılarımla
• Birincisi ve en önemlisi ekonomik sıkıntılar yüzünden milletin psikolojisi gidik bu nedenle çoğu kız değil bakım barınma ve beslenme derdinde..
• Boya badana yapmak bakım değil makyaj yapmaktır. Bakım ve makyajı karıştırmamak gerekir. Bakım zorunlu makyaj isteğe bağlıdır, olmasada olur hatta bence olmasa daha iyidir.
• Ülkedeki 10 kızdan 2 en fazla 3 ü bakımlıdır ama bir çoğu kendini bakımlı zannediyor. Bu noktada suçlama yok ekonomik sıkıntılar ve ailesel sorunlar nedeniyle bazı şeylerden eksik kalıyor insanlar.
Bence de 5'i ama biraz da görsel iyi ama gerçekte kirli olan da epey çıkıyor o açıdan 4 olsun. Ama son sıralar etrafta hangi kıza baksam manken gibi 1-2 anca sıradan çıkıyor onu da belirteyim. Kadınların çantası mikrop çok fazlaymış ölçümler de ama corona sonrası o vb şeyler de düzelmiştir.
Cevap
121Cevap
Bakım kişinin kendine ozen gostermesi, temizliğine ozen gostermesi ve kendisini nasıl beğeniyorsa o şekilde uygulama yapması demek şu makyajla ilgili pick me yorumlarinizi anlayamıycam. Bir kişi makyaj yapıyorsa kendini oyle sevdiği için yapiyordur size düşmez hesabını yapmak. Sonucta bir seyi yapmak ve yapmamak kendi tercihinizdir. Hic makyaj yapmıyorum ben yaa filli boya triplerinden cıktiginizda "ver bana ilgi" insanı olmayı da birakirsiniz umarim ne yaptiginiz kimsenin umrunda degil. Baskalarina sacma sapan yorumlar yapmayin yeter diyorum.
Merhab, bence Türkiye'de her on kızdan dördü veya beşi gerçekten bakımlı. Gerisi ya bakımlı olduğunu zannediyor ya da bakımsız. Evet dediğiniz gibi çoğu insan makyaj yapmakla bakımlı olmayı karıştırıyor. Heyy makyaj yapmak asla bakımdan sayılmaz. Doğal ve bakımlı olmak en iyisi.
%0.2 bence...
Çünkü gerçek bakım makyajdan veya başka şeyden ibaret değildir.
Vücudun her yerine bakım yapılmalıdır
Örneğin cilt bakımı. Ama maalesef ki temel cilt bakımımın bile fiyatları uçuk... Cildi daha kötü olup da yaptıramayanları saymıyorum bile.
Aynısı dişler için de geçerli.
Oral hiyjen de çok önemli, manikür, pedikür yüzde ve vücutta çıkan kıllar, burun kıllarının da alınması...
Kısacası tepeden tırnağa tertemiz bir vücut, yüz, diş, eller, tırnaklar, ayaklar...
Sadece makyajla bakım ve güzellik olmaz...
Ha ayrıca vücuda da iyi bakmak şart...
Bakımı sadece makyaj olarak görenlerde var, saçlarına bakım yapıyor mu dişler düzenli fırçalanıyor mu düzenli vücut tüyleri alınıyor mu el ve tırnaklara bakım yapılıyor mu ayaklara bakım yapılıyor mu düzenli spor yapılıyor mu düzenli sebze meyve ve bol su tüketimi yapılıyor mu tüm kıyafetler ütülü mü bana göre bunların hepsi bakım ve öz saygıya giriyor. Ve kendisine saygısı olan her kadının bunları yapması lazım. Makyaj olmasa da olur.
Merhabalar yaş aralığıni 18-35 yaparsak 20 kadından 1 i gibi tahmin ediyorum.
Bakım denilince nedense sadece kuaför makyaj kremler vb enstrümanlar geliyor akla.
Ama bence bakıma spor apmak da dahildir yediğine içtiğine dikkat etmek de
Peki Türkiye de.
10 kızdan gerçekten kaçı bu ikisini yapıyor? Buçuk.
Evet söylediklerim iki cins içinde geçerli. Bakım bence yaşlanmayı önlemektir zaten. Bu nedenle makyajı bakıma dahil edemeyiz. Onu sadece akla geliniyor diye söyledim. 🤗
Bana göre de 5i bakımlı ama diğer grup şu şekilde benim için. Bakım yaptığını sananlar, makyajı bakım sananlar, bakımsızlığını makyajla gizleyenler, bakımın kendinemuygun olanını bilmeyenler, bakımı da makyajı da gerek ortamdan gerek kendinden bilmeyenler.
Makyaj yapmak bakım değildir kızlar şimdiden söyliyimde

Burnumda bir tane bile siyah nokta kalmadı ghggjgh
Yüzümün kabuğunu soydum neredeyse 😉
@Dariole
https://www.hizliresim.com/mwd5hzy
İlk bununla yıkadım
https://www.hizliresim.com/8rgpaxn
Bunda yapılan Bi yanlış var bantı yapıştırmadan önce iyce ısaltıcaksın bölgeyi ve düzgün yapıştırcaksın. Sakın biminkini alma işe yaramıyor bu marka olsun ve kömürlüsünden
https://www.hizliresim.com/n5y3auy
Bantı çıkarınca gözenekleri genişlediği için geri kalanı sık peçete kullanarak bitince gözenekleri kapatmak için tonik kullan ve buz sür ki sıkılaşsın bu kadar... 🤗
Türkiye’de bakımlı olmak için bile para lazım. En en basitinden istediğin parfümü, istediğin yüz serumunu kullanmak bile lüKS bu ülkede.
İnsanlar bakım diyince akıllarına estetik marka kıyafetler makyaj sürekli saç boyası değiştirmek gibisinden bir algı var … ben de buna katılmıyorum bakım denen şey tamamen hijyenik bir durumdur şahsen ben sapsarı dişleri olan bir bireyin kırmızı ruj sürmesini bakım saymam.
Çoğu bakımsız kokmuş. Kıçı bacağı açmak bakım değildir.
Türkiyede her 10 kızdan 3 ü ya da 2 si bakımlı. Dışarıdan görünen yerlere bakım yapmak bakımdan sayılmıyor maalesef. O sadece karşındakini aldatmaktır. Bir kız bakımını kendisi için yapar kendine saygısından duyduğu için yapar. Çevresine veya erkek arkadaşına veya eşi için yapmaz.. 👍
Son zamanlarda bakımlı kadınlardaki artış gözle görülür bir şekilde var. Erkeklerde dd gittikçe düşüyor bu oran. 10 kızdan 6sı bakımlıdır
Bence bakımsız kadın kalmadı gibi ülkede nereye baksam güzellik merkezi herkes birbirinin kopyası olmuş İpek kirpikler protez tırnaklar keske erkeklerimizde biraz bakımlı olsa hala kadınları eleştirme derdindeler😂
Bakim kime gore neye gore, bakim makyaj degildir bence. Bakim agiz temizligi, yuzun ve vucudun tuysuz olmasi, dus almak guzel kokmak, yuzun parlamasi ve temiz olmasi cok cok onemli sonrada hafif bir makyaj. 😇
O kadar kız yurtlarında kaldım ve şu sonuca vardım bence kızlar erkeklerden daha pis, pasaklı pedlerini dahi tuvalet deliğine atıyorlardı ama dışarıda süslü püslü gezmesini çok iyi biliyorlar 🤢 o yüzden makyajla bakımı karıştırmayın bir birlikte yaşamayı deneyin bence sonra karar verin.. Bence 2,3’ü hijyeniktir kızların
Şu an bir soğuma geldi nedensizce
Normal…
Benim gördüğüm kızlar giyinmesini, kıyafetlerini kombinlemeyi, renk uyumlarını ve makyajlarını çok iyi uyduruyor.
Ama makyaj kimyasal olduğu için cildi bozuyor. Makyaj taraftarı değilim ben. Sizi seven doğal sevsin iyi günler ✌️
Kusura bakmayın arkadaşlar Türkiye de bakımlı olmayı makyaj yapmak sanan kızlar var. Leş gibi ter kokan, kukusu normandia olmuş, yüzünde ki yağdan bilimum bir kalıp sabun yapılma ihtimali olan kızlar ortalıkta kol geziyor. Sorumlusu suçlusu kim! Yine biz erkekler anasını satim cinselliğin afrikası olduğumuz sürece düzelmez. Cevap 10 kızdan 4'ü
@bowie321 hastalık diyorsun bunun bakımla ne alakası var?
@bowie321 bazıları da makyaj yapmadığın için alay etmiyor. İnsanların ne düşündüğünü hadi ordan et. Kendine bak, bakımlı ve BİLGİLİ ol. Güç seninle olacaktır o vakit
@bowie321 bakış açını değiştirmelesin
@bowie321 umursama yani insanların bakışını ve egzama içinde Ersağ denilen bir marka var onu bir araştır. Bir dostum kurtulmuştu onun bir kaç ürünüyle ama hangisiydi bilmiyorum
@bowie321 doğrusunu yapıyorsunuz. Makyaj belli süre sonra ciltte hasar bırakıyor. Doğal olmak en iyisi. Bakımınızı yapın gerisini salın. Kimseyi tınlamayın.
4 ü bence. Bakım diyince çoğu kişinin aklına sadece makyaj geliyor. Ama bakımlı olmak temiz olmaktan geciyor bence. Giyinilen kıyafetin ve kişisel bakımın temizliği, saç, cilt bakımı…öncelik bunlar olmalı.
Ben onu bunu bilmem ama ben bakimliyim yani hijyen olarak başta mesela arada yüz maskesi yaparim kendimi seviyorum ben önemliyim siz değil ondan bakimliyim canım ben❤️ben
Bence bakım olayına sadece kızlar olarak bakmamak gerekiyor. Bakım sadece kızlar için değil erkekler gayet bakımlı olmalı...
Her zaman temizliğime ve cilt bakımına, ağız bakımıma önem veriyordum. Bakımın sadece dışardan olmayacağını farkettiğim günden beri beslenmeme de dikkat ediyor, temiz ve düzenli besleniyorum. Haftada üç gün spor yapıyorum. Artık Işıldayan bir cildim var. Çevremde bu şekilde bakımlı olan bir kadın var. O yüzden 10’da 2 diyorum.
Bakımı saç/makyaj yapmak diye düşünürsem 10 üstünden 8 ama kişisel temizlik diyorsan belki 5 bile yoktur. Zaten artık nerdeyse herkes yapay, bu sitede bile fenomenler arasında profile koymuş kendini estetik geçirdiği belli, bir kilo makyaj, efektler sonra da güzel olduğunu sananlar var. Bakım bu değil.
Lütfen kıllarını bile almaktan aciz, erkek zaten böyle olur diyen erkekler kadınlar bakımsız diye yorum yapmasın
şimdiki kızlar bakımlı bence.Öyle badana boya değil sanki. ya da çok doğal yapmayı başarıyorlar bilemedim sksjs
Çoğu filli boya cibdyvigd
Bakım herkesin tanımına göre değişir bakım bence öz temizliktir. O yüzden 10 kişiden 8i bakımlı insandır.
10 kadından 8'i bakımlıdır belki. en azından erkeklerden daha bakımlı oldukları gerçek.
çalışmayan baba, koca parasıyla çalışan kendi parasıyla bakımını yapıyor. zor işlerde çalışanda yok 9-5 masabaşı işler.
12 saat ağır işlerde çalışan, gelirinin çoğu aile sorumluluğunda olan erkeğin kendine bakacak ne zamanı ne parası olur. estetik sektörüde kadınların hizmetinde. daha ne olsun
kızlar üzerinden bakımlılık konusunu tartışmayı uygun bulmuyorum. Kızlar kendine bakıyor. Bakımsız olan erkekler. Bence erkeklerin bakım oranını konuşmalıyız.
Bir kilo makyaj sürüp, evini çöp götüren, bir yemek yapmasını bilmeyen, maneviyatı 0, sadece konuşmadan ibaret olan tüm kızlar bakimsizdir. Benzer şeyler erkekler için de geçerli. Bakim yalnızca dış görünüşle olmaz, ruhun da bakımlı olmasi gerek
Egosuyla bakımını yapıyor çoğu :D Makyaj olmasa aynada yüzüne bakmaz ama işte çok yazıyorlar ondan kendini bir şey sanan kız çok
Bakımlı kadın yalnızken bile yatarken vücuduna losyon krem parfüm sürüp uyur bu içten gelir 10 kadından 2 i böyle
10 kızdan 9 u şişman da bakım konusuna birşey diyemem şişman balık etli kadınlar zayıflayın Allah aşkınıza kadında göbek mi olur
Bakımı parfüm şişesiyle duş almayı ha birde suratına boya badana yapmak la karıştıran kizlar var kısacası oran çok az
Yarısı bakımlı yarısı bakımlıyım sanan bakımsız, bakımlıyım sanan bakımsızların içerisinde bakımın yanlış anlayanlar da var fgkhlf
Bence 2 çünkü bakımlı olmakla, bakımlı görünmek arasında büyük bir fark var.
Estetik bakımın diger adı olmus bu arada belırtmek isterim
Türkiye' de her 10 erkekden kaçı bakımlıdır peki? Sürekli kadın da kadın laf edenlerin kaçı ne kadar bakımlı bakalım?
sakaldan bahsetmiyorum ağız ve dişler kulak el bakımı saç temizliği temizlik daha doğrusu çoğu erkek de buna dikkat etmiyor. Demek ki her iki şey de kadında da erkekde de geçerli temizlik herkese şart sadece kadınlar üzerinden değerlendirmemek gerekli.
Makyaj yapmıyorum ama vücudumq kendi imkanlarım doğrultusunda bakım yapmaya çalışıyorum.
Parasi durumu olmayan kiz bakimsizmi. oluyor. simdi sen beni engellersin. temel ihtiyac malzemesi bulamayan kiz bile var. neye gore soruyorsun. mesela neye gore fenomen...
Bakılıyım sadece makyaj nadir yaparım.
Bence %40 bakımlı
Haftada 1 dus aliyorum diyen gordu bu gozler bazi kizlar cok pis
10 kızdan 5 bakımlı diğer beside bakım yaptıklarını sanıyor bence
4 ü gerçekten bakımlı
7si ise bakımlı olduğunu sanar.
4+7≠10
İki durum da farklı.
Matematiğimiz var hemen şey etme.
Birlikte olduklarım bakımlıydı. Diğerleri umrumda değil
5 i ne yazık ki 😬 linç yemeye gelmedim ama gördüklerim öyle ne yazık ki
Yani artık hakikaten makyaj yaparak bakımlı olduğunu sanan ezik insanlara acır hale geldim. ortalıkda dolaşıyorlar k.. ları kalkık şekilde. Gülüyorum ya, bakımdan kastınız temiz saç, temiz vücut, koku, giyim bunlar önemli.
Sadece kişisel hijyen olarak bakacaksak 10 üzeri 7-8 ama işin içine kılık kıyafet ve kilo girince 10 üzerinden 5-4 e düşüyor. Bu biraz da kadınsallığın baskı ile gizlenmesi ve gereksiz görünmesinden kaynaklı.
Bakimlilik anlayisi sadece gtundeki ve a... mındaki kıllari almakla olmuyor ya da gtünün deligine kadar parfüm sıkıp les gibi parfum kokmakla olmuyor abicim bakımlilik doğallıktir okadar
Türk kadınları her zaman bakımlı ve temizdir. Ama duyduğum kadarı ile evlilikten sonra kadınlar çok salıyormuş kendini bakım ve özellikle ev içi giyimde
Turkiyedeki çoğu kizin o fondotenli makyajlı yüzünün ardında sivilce dolu cansız bi cilt var bakım demek makyaj demek değil
Bakım dediğimiz şey, temizliği bitirdi maalesef.
Bakım, görünüşten ibarettir ve insanlar sadece görüntüden ibaret oldu.
Bence türk milletu bu konuda geride aslında çoğu konuda gerideyiz ama yapcak bi şey yok gördüğüm kadarıyla kadınlar bakım yapıyo ilgileniyor
Gerekli şeyleri yaparım
Banyo yapmak tırnak kesme kaş yüz tüyleri almak ayak ve ellerdeki tüyleri almak gibi messla
Ve kremler falan
Bakımlı olmayi makyaj sanıyorsanız her 2 kızdan birisi makyajlı ama bana göre bakımlı olmak temiz vücut temiz saç temiz kıyafet temiz diş ve tırnak sahibi olmaktır ve böyle kızları az görüyorum
Evlendikten sonra bakımlı kız oranı %5. Evlenmedrn önce %60
Bence türk kadinlari bakimlida bizim erkekler nedense magradan yeni cikanlar gibi
Hepsi bakımlı. Bakım yapmazsa ölürler, bakımdan kastım da temizlik değil haa makyaj ve kozmetik kullanımından bahsediyorum 😂
Bölgeden bölgeye değişiyor, genelde Karadeniz ve Anadolu kızları yerlerde. Marmara, Akdeniz ve Ege kızları gerçekten iyi.
Yüzlerindeki boyayla ev boyanır ama hiç birinde tip yok
3 4 falan. Bakımlı olmayı makyaj ve manikür pedikür falan sanıyo çoğu.
Ben makyajsız bakimliyim. Ve yeni nesil gayet bakımlı duruyor.
Kizların 5 6sı vardir ama erkeklerin🤢🤢🤢 birşey demek istemiyorum hepsi les gibi ter kokuyor ve sigara güzel parfüm kokan yok denilecek kadar az kaş ortası ve pis ciltlerinden bahsetmiyorum bile
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?