Çocukların böyle davranmasında çevresi yani arkadaş grubu büyük ölçüde etkili oluyor. Ayrıca büyüklerinden gördüklerini de uygulamak istiyorlar, yaşını doyasıya yaşamak yerine erken büyümek istiyorlar ama her şey zamanında ve acele etmeden güzel. Çocuklarımıza çocukluk dönemlerini doyasıya yaşamaları gerektiğini en etkili şekilde anlatmamız gerekiyor çünkü ileride pişmanlık duyabilirler. Makyaj yapmak istediklerinde bunun doğru olmadığını ve büyüyünce zaten dilediğince makyaj yapabileceğini söylememiz lazım. Erken yaşta makyaj yapmaya başlamaları hassas cilde sahip olduklarından ters erki yapabilir. Çözüme kavuşturamazsak bir uzmandan yardım alınması gerekir.
küçük yaştaki bir kız çocuğunun bu merakı maalesef uzak tutulmaz çünkü küçük kız çocukları makyajı anneleri yapıyor diye heveslenir ama makyajın ne olduğunu bilmez sadece annem yapıyor diye yapmak ister anlamını bilmeden bir kelime konuşmak gibi bir şeydir bu
ama çocuğa belki bu büyükler için büyüyünce sende yaparsın demek işe yarayabilir ama çocuk yine de merakına yenik düşecektir diye düşünüyorum
Ya bence çok şapşalca ama çok da tatlı duruyorlar. Ne var yani azıcık makyaj yapıp annelerinin ayakkabılarını giyseler ne olabilir ki.. Bence çocukların bu gibi davranışlarından ziyade daha başka konularda eğitime ihtiyacı var.. Sonuçta anneler babalar çocuk makyaj yaptığı zaman konuya müdehale ederlerse ve gerekli açıklamayı yaparlarsa çocuğun bunu idrak edeceğini düşünüyorum. Keyifli geceler..
O çocuklardan biride benim.😆 Ne kadar uzak tutarsan o kadar yapacaktır. Ne kadar uyarırsan o kadar dikkatini çeker. Özellikle 5-6 yaşlarında ki çocuklarda yasak olan hersey merak uyandırır. En iyisi görmezden gelmek, bir süre sonra kendiliğinden bırakır.
Uzak tutmaya gerek yok ki bu u her kız çocuğu yapmıştır zaten ben de yaptım zamanında. Erkek çocukları babasını taklit ettigini gibi kizlarda annelerini taklit ediyo ve bence çok tatli ❤️