Her kız çocuğu annesine özenir, onun makyaj malzemelerini kullanmak ister. Burada sıkıntı yok. Ama bunu fırsat bilip piyasaya "kız çocuklarına özel makyaj malzemeleri" çıkarmaya başladılar. Bunlardan nasıl korunur bu bebekler?
Kız çocuklarına özel satılan malzemelerden sonra, onları makyajdan nasıl uzak tutarız?
Armut dibine düşer çok güzel bir deyimdir. Bu biraz şeye benzedi... Karla oynayıp eğlenirken çocuğuna yapma hasta olursun diye kızmaya... İlk adımı anne baba atar. Sen adım at çocuk koşsun. Yapıyorsan önce sen bırak yapmıyorsan eğer yanlış olduğunu anlatacak onunda anlayacağı şekilde örnekler ver. Mesela bir yüzünü makyaj yap diğerini sade bırak öptür iki taraftan da... Farkı anlar. Mesela rujuna biber sür... Ağzını yakar bırakır. Diğerlerine de yapabilirsin bunu
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Her kız çocuğu annesine özenir, onun makyaj malzemelerini kullanmak ister. Sorunun cevabı soruda var zaten her kız annesine özeniryorsa demek ki tek yol annesinin de makyaj yapmaması cözüm bu kadar basit 😉
Böyle birşey istediğinde ona büyük gibi davranarak da vazgecirebiliriz belki.. Cizgi fim izletmeyerek oyuncak oynatmayarak parka goturmeyerek "neden" diye sorduğunda sen buyudun artık çocuk değilsin ki makyaj yapmak istiyorsun biz büyükler makyaj yapıyoruz ama bunları yapmıyoruz sende makyaj yaparsan bunlardan uzak durmalisin" deriz yani soğutma taktiği..
Güvenilir marka olduktan sonra ayda yılda bir oje, ruj sürmek yanlış değil ki biz anaokulunda birkaç kere sürmüştük. Onlar fondöten, allık gibi şeylere çok özenmezler zaten ruj ve ojeye özenirler. Ruj yerine dudak balmı kullanabilirsiniz sonuçta sağlıksız bir yani yok hemde renk veriyor.
Hiçbir çocuk sürekli istemez zaten böyle bir şey. Ortalıkta makyaj malzemesi konulmaz da zaten. Ama arada bir sürmekte çok sakınca yok hevesini alır bir kerelikte olsa... O yüzden güvenilir marka diyorum özel yapılsın demedim 😊 gidipte sokağın köşesinden alınan neydigi belirsiz ruj da olmaz
Aşkım anlıyo musun beni :/ Çocuklara özel marka çıkarıyorlar diyorum. Sen çocuğun eline ona özel bir makyaj malzemesi verirsen her gün konulur, ortalığa koymana gerek kalmaz zaten kendisinin olur o makyaj malzemesi. Sokak köşesinden ben de bahsetmiyorum :)
Simdi bu soruyu elestirenler olacaktir, ancak tamamen benim de karsi oldugum bir durum cocuklarin makyaj yapmasi ve ailelerinin de bunu neredeyse alkislamasi. Gecen aylarda bir video izledim. Kucucuk kiz (5-6 yasinda anca var) makyaj videosu cekmis. Uyardim diye yemedigim laf kalmadi. :( 2 gun sonra birinin yatagina girmek icin evden kactiklarinda anneler 'anne' babalar 'baba' oluyor.
Kızıma makyaj yapmanın çocuklar için ne kadar sakıncalı bir şey olduğunu anlatırım. Anlayabilecek bir yaşta ise anlar zaten ama anlayamayacak bir yaşta ise yanında ben olduğum sürece makyaj malzemelerin yakınından bile geçirmem onu.
Bu senin elinde Onları gizlersen Yapamaz Ortada bırakırsan Özenir Yapar O malzemeler de sana bağlı Düzgün şekilde anlatırsan O da anlar Makyaj yapmaktan vazgeçer
İçeriği zararsız olan şeyler değil mi onlar? İçerikleri önemli bence. Ona göre alınacaksa alınmalı. Yoksa zaten isteyecek yaşa geldiyse ne kadar yasak koyarsanız koyun cazip gelir onlara
En İyi Cevaplar