Yeğenlerimi düğünlerde görüyorum, boyu bacak kadar kıpkırmızı rujlar simli farlar pavyon karıları gibi😄 gerek yok ben bile bu kadar süslenmiyorum makyajda. Sizce yapmalılar mı? Bence yapmamalılar. #benkendall
Anne sürekli ayna karşısında, güne hazırlanır, makyajını yapar, şık şık giyinir. Çocuk istediğinde "Sen çocuksun olmaz."
Bu saçmalıktır.
Annesi bunu güzel görünmek için yapar. Çocuk da bunun bilincindedir. Sürekli temiz kıyafetler giydirilir, ona en güzel elbiseler alınır, ayakkabıları özenle seçilir, saçları saatlerce oturulur ve örülür. Mesaj açıktır "Güzel görünmelisin."
Diğer yandan çok da uzağa gitmeye gerek yok, bu sitede dahi ben birçok kız ile sorun yaşadım saçma sapan güzellik algıları yüzünden. Birçok ebeveyn bu güzellik algısını çocuğuna yansıtır.
Örneğin annesinin ağzından herhangi birine hitaben "Yüzündeki sivilcelere bak insan bir fondöten sürer!" ya da "Iygh göbeğe bak, pis yağ tulumu!" gibi cümleler çocuk için travmadır. Ki bu cümleleri sarf eden insan müsveddeleri var.
Şimdi tüm bunlar bir araya gelince, çocuğun kafası karışacak, ne yapacağını bilemeyecek hale gelecektir.
Bu yüzden insanlar çocukların makyajını düşünmeden önce insan olmayı öğrensin. Çocuk sahibi olabilecek insani düzeye ulaştıklarında da, çocuklarına bu meraklarını giderebilecek kontrollü ortamlar sağlasın.
Tam olarak yapmalı ya da yapmamalı diyemem. Merakını körükleyecek ya da hevesini kıracak şekilde yaklaşılmamalı, o küçücük kafasının karışmasına sebep olunmamalıdır. Hepsi bu.
Çocuklar çocukluğunu bilmeli. Arkadaşlarıyla vakit geçirmeli, oyunlar oynamalı, çocukça şeyler yapmalı.
Makyaj çocuklara göre birşey değil bence. Çocukluğunda, büyümeninde, makyaj yapmanında bir zamanı vardır. Ve bence çocuklara makyaj yapmayı özendirerek hem psikolojik hem fizyolojik zarar veriyor olabiliriz.
Bırakın çocuk çocukluğunu yaşasın. Elbet makyaj yapmak isteyeceği zamana ve erişkinliğe gelecektir.
Herkesin kendi tercihi ama bence yapmamalılar. Aileler de buna alıştırmamalı belli bir yaşa kadar uzak tutmalılar. Kız sonrasında büyüyünce kendi tercihiyle isterse yapmalı.
Sevmediğim bir konu bu küçük kızlar tabiki oynacak süslenecek ama anneler babalar sınırlama getirmeli bu konuya. Makyaj yerine daha masum süslenmeler öğretilebilir. Papatyalardan tac yapma, ne bileyim saçlarını minik minik örüp güzel minik tokalar takmak. Tatlı ve şirin meyveli falan küpeler. Yetişkin gibi makyaj giyim oje kıyafet seçimleri hayata erken yaşta giriş yaptırmak gibi oluyor bence. Onların heves etmesi normal hemen büyümek yaşlarından büyük olmak istiyorlar maalesef ☺️
Yeğenlerini pavyon karilarina benzetmen ilginc. Nedir bu sevgisizliginiz. Begenmeyebilirsiniz. Tasvip etmeyebilirsiniz ancak hakaret yollu yakistirmalarinixi yegenlerinixe yapmaniz hos degil ben bile diye belirttiginiz icin de kiyaslama yaptiginiz algisi olusuyor bence kendinizi sevin.
Kesinlikle karşıyım. Sapkınlığın hat safhada olduğu dönemde kesinlikle çocukların bırakın makyaj yapmasını sosyal medya da fotoğrafları bile paylaşılmamalı.
Kücük kızlar makyaj yapmamalıdır. Onaların tenleri daha hassas oldiğundan erkenden yüzlerinde sıvilce vb. sorunalr olacaktir. Ayrica psikolojik olarak olmadiklari biri gibi davranmak ilk once guzel gelsede daha sonra hayalkırıklıģına sebeb olacaktir
Çocukların aklında ve kursağında heves olarak kalmaması çok önemli bence. Çünkü yasakladığın zaman çocuk onu belli bir süre uyguluyor, sonra ergenlikte veya orta yaşlarda saçma sapan hareketlere giriyor. Dozunu ayarlamak lazım.
Yapmamalıdır. Çocuklar çocukluklarını yaşamalı. Zaten etraf pislik dolu. O küçücük bedenleri makyajlı görüp de daha da iğrençleşen bir topluluk türedi artık.
Ben çocukken aşırı derecede kendime makyaj yapma zaafım vardı ve çocukken makyaj yaptığımda prenses olduğumu düşünürdüm, dünyadaki en güzel kızın da ben olduğunu 😄☺️hey gidi günler hey💙
Yapabilir ler böyle bir sorunun sorulması ve makyajın günümüzde süper lüks olması gerçekten bunlar normal şeyler ya gerçi günümüzdeki lüzumsuz ortamları düşününce cidden insan kararsız oluyor insanlsr çok kötü
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Büyükler kendilerine özendirdikleri için onlar da öyle yapıyor. Doğru bulmuyorum her yaşın bir güzelliği var.