Merhabalar. Gerçekten zor bir işdir diyebilirim. Bir kaç ayda öğrenmek mümkün değildir. Mükemmel ve kusursuz makyaj yapmak geç öğrenilebilir. Mesela diyelim ki eyeliner çekmek bazılarına cidden zor geliyor ya da hiç yapamıyor. Eyeliner kusursuz bir şekilde düzgün çekilmelidir. Fondöten pul pul gözükmesin diye doğru adımlarla sürülmelidir. Bunları yapmak gerçekten uğraştırıcı. İyi bilenler için uğraştırıcı değildir. Hatta 5 dakikada kusursuz şekilde yapabilenler var. Ben uğraşanlar sırasındayım. Kusursuz yapabilirim fakat baya uğraşırım. Makyaj dikkat ister. Dikkatli şekilde herşeyi kullanmalıyız.
E tabii makyaj bir sanat zaten. Misal ben güzelim makyajla daha da güzel oluyorum. Makyaj sanatı bendeki gizli kalmış güzellikleri de ortaya çıkarıyor.😄
Nasıl bir makyaj yaptığına bağlı. Mesela diziler ve filmlerde yüzü yara bere içinde gösteren makyajlar oluyor. Öyle makyajlar yapan kişileri profesyonel olarak görebilirim. (Onun gibi farklı makyajlar da olabilir.) Gidip de düğün makyajı veya gündelik makyajlar yapan birini sanatçı olaraktan görmem.