İç güzelliği görmek zaman alır çünkü bazen yıllar sürebilir ama dış güzellik birkaç saniye bakar. İnsanın diğer insandan sıkılma süresi de bununla paralel. İç güzelliğe aşık olan bir insan sevdiğinden sıkılmaz ama dış güzelliğe vurulan biri bir cilt sorunu olsa bile soğuyabilir
Bakmıyoruz desek yalan olur dış görünüşe önce bakıyoruz. Hani şöyle bir söz vardır dışını beğenmediğimiz kişinin içini karakterini merak etmezmişiz, katıldığım bir sözdür. Karakter ve özellikler elbette mühim çünkü o kişiyle anlaşırsak bir ömür geçireceğiz ama bu zamanda ister istemez dış görünüş dikkatimizi çekiyor. Ben çirkin insan olduğunu düşünmüyorum, olsa olsa bakımsız insan vardır. Biz de istersek bakımlı biri olabiliriz. Yeter ki giyim kuşam konusunda kendimize özen gösterelim.
Ruhlar aleminde yaşamıyoruz. Yeri geliyor elmanın armutu bile markette seçerken gözümüzle seçiyoruz. İçinin kurtlu olduğunu bilebilen var mı gözüyle seçerken? ilk intibah dedikleri şey de biraz bu bence. Daha sonra tanıdıkça bu güzel hanımefendinin doğru kişi olup olmadığına karar veririm.
inanmak zor insan hep en güzel kadınla ya da en yakışıklı erkekle olmak ister tabiatı gereği . fakar her güzel kadın çoğunluk olarak yakışıklı olmayan erkeklerle olurlar . yakışıklı erkeklerde kaderine razı olup normal bir kızla evlenmek zorunda kalır . hayat böyle ...
Kimse ham meyve almak istemez gadası. Buda onun gibi birşeydir. Herşeyin daha güzel olmasını ister. Nasıl ki kadınlar yakışıklı erkeklerle daha ilgili olursa, erkeklerde daha güzel kadınlarla ilgileniyor.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Ciao🦇🎈 Güzellik görecelidir. Her dönem ve kişilerce değişmiş bir algıdır. Mesela benim gözümden benim güzellik algıma göre A kişisi çirkin ancak başka birinin veya dönemin güzellik algısına göre A kişisi güzel. Geçmişte 0 bedenleri güzel buluyorlardı şimdi kıvrımlı hatları olanları. Şimdinin algısına göre 0 beden çirkin, geçmişin algısına göre güzel. Yani çirkin olan her şey güzel /güzel olan her şey çirkin bir yönden.
Ve hamam böceği örneğini veren biri olmuş bu örnek tam olarak öyle değil hamam böceğinin çifçiye bir yararı yok uğur böceği ise ekinlere zarar veren yaprak bitlerini yiyor ve ekinler zarar görmüyor bu nedenle uğur böceği denilmiş ve daha çok sevilmiş. Yararsız bir şeyi ve yararlı bir şeyi tercih etmek gibi.
"İnsan dışını merak etmediği bakmadığı kişinin içini neden merak etsin ki?" Herkes kendi algısına göre kişilerle.
O yuzdenn sanaldan tanismak en iyisi bence 😂 cunku ilk basta goruslerini, dusuncelerini, zekasini, hangi alana ilgisi var vs onlari goruyoruz sonrasinda kendisini goruyoruz tabi instadan falanda orda da kendisini gorebiliyoruz da belli olmaz yani reele gore daha cok konusmasindan tanimis oluyoruz bence guzel tabi uzaksa bir sey olmuyor o ayri konu skdkkdfk ama ben daha cok zekasini severim sonradan guzellik geliyor ama disarda sadece guzelligini gordugumuzden basta guzellik oluyor, yani cok guzel birisiyle konusup sonrasinda sevmeyedebiliriz veya soguyabiliriz, sonucta reelde disini begenmedigimizin icini neden merak edelim ki herkes demiyeyim cunku boyle olmadigini soyleyenler var "cogunluk" boyle disini sevmeyen icini merak etmiyor. Ayrica guzellik gorecelidir birisine cok cirkin gelen bir baskasina cok guzel gelebilir.
Büyük Üstad Aşık Veysel terk eden karısına şunları diyor ; "Benim sana karşı sevgim olmasaydı güzelliğin üç kuruş para etmezdi" diyor , aynende doğru diyor. Güzellik değil iç güzellik önemli kuzucum ;)
Kim hamam böceğini seviyor ki, ama uğur böceği olsa elinize almak istersiniz seversiniz şarkısını söylersiniz hamam böceğini görseniz öldürürsün tiksinirsiniz. Dış görünüşe önem vermiyorum diyen de yalan söyler. Kimse dışını beğenmediği insanın içini de merak etmiyor artık. Şimdiki insanlar böyle nedeni yok.
Nefes alabiliyorsak gezebiliyorsak sorun yok bence şükretmek gerek kimse yalnız kalmaz bence hayatta herşey nasip kısmet yaradılış'la dalga geçmemek gerek her insanın ayrı bir özelliği güzelliği var belki sen ben göremeyiz başkası görür. degil mi?
Bilgisayar metaforuyla anlatayım. Şöyleki bir bilgisayarı çekici kılan, albenisini arttıran şey ekranı, klavyesi, tasarımı ve arayüzüdür. Ama bunlar bir bilgisayarı güzel, kıymetli ya da değerli kılmaya yetmez. Bunu sağlayan onun donanımı, yazılımı, zor zamanlardaki başarısı, işindeki ve hayatındaki yeri ve anlamı ve içerisindeki bilgilerdir.
Kitabı kapağına göre yargılamamak gerekir ama nasıl bir şey acaba diye merak edip elimize almamız için kapağı dikkatimizi çekmeli. Doğru kitabı bulmak için bütün kitapları tek tek inceleyemezsiniz.
Illa begenmen icin yakisikli guzel olmasi sart degil kokusunu sesini kisiligini elbet bir seyini begenebilir insan ve bende anlamiyorum dis gorunus tapmaligi bunu biz daha cok yapiyoz kizlarda burda boyleler disarda baska
Sanki Kadınlar karaktere bakıyormuş gibi sorular soruyorsunuz gerçekten şaka mısınız siz anlamadım. :D 1.55 boyla 1.80 den aşağı olmaz diyen kızlarımız bunları söyleyecek en son kişiler :D
Hiçbir şey tek taraflı olmaz, dış güzellik tek başına bir şey ifade etmeyeceği gibi iç güzellik de tek başına bir şey ifade etmez. İlk bakış açısı her zaman dış görünüş ile olur.
Güzelliğe bakan insanları bende anlayamıyorum. Yaşlandıkça çirkinleşeceğiz, ne yani ayrılacakmısın güzelliğini kaybetti diye. Muhabbet edemedikten sonra isterse dünya güzeli olsun.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Sonuçta ilk dışını görüyoruz dimi yani fiziksel özelliklerine bakıyoruz ya hani biraz düşünsen anlaman zor olmaz
seni bilmem ama ben öyleyim 4 yıllık sevgilim var herşey dış görünüş değildir tabi ama ilk görünüşe bakarsın madem bakmıyorsun alda eline fare sev hani önem vermiyorsun ya belki bana geldiği gibi sanada sevimli gelir
Boş laf seninki güzellik göreceli birşey zaten insan kendine güzel geleni arıyor. Seni heyecanlandırmayan biriyle ne kadar süre birlikte olabilirsin ki
ohoo sen sadece karaktere bakıyorsan yoldan geçen herhangi birine de aşık olursun aşk önce dış görünüşle başlar karakterle devam eder bilmiyorsan araştır bari dış görünüşü önemsemiyorsan kediyi sevdiğin gibi fareyi de severdin