Beden olumlama hareketi, cinsiyet fark etmeksizin bireylerin dayatılan ideal beden algısına uymak zorunda olmadıklarını savunan bir harekettir. Şişman, zayıf, çilli, sivilceli, kıllı, siyahi, beyaz, engelli, yaralı, trans gibi idealize edilmiş beden algısına uymayan tüm bedenleri kapsar; kusur olarak görülen bu özellikler nedeniyle kimsenin bireyleri eleştiremeyeceği ve değersizleştiremeyeceğini savunur.
Beden olumlama hakkında düşünceleriniz nelerdir?
Çağımızın sözde standartlarına karşı duran haklı hareket! Beden olumlama hakkında düşünceleriniz nelerdir?
Herkes kendini iyi sağlıklı hissettiği şekilde olmalı. Ben herkezin bir birine benzemesine karşıyım. Vucudun da kendine özel karekteri olmalı. Dışarı çıkıyorum, bütün kadınlar bir birine benziyor. Dolgulu dudak aynı tip saç aynı tip giyinme. İnsanın içi dışına vurduğuna inanırım
Güzel olan vitrindedir. Bu asla da değişmeyecek. Hayatı bir yerden sonra umursamamak gerekiyor. Dünya değişmiyor çünkü. Beden konusunda, eğer sağlıklıysak kimsenin dediğini dinlememiz gerekiyor. Emek verip güzelleştirmek bize kalmış.
Selamlar. Öncelikle zayıf, kilolu, çilli, esmer, beyaz fark etmeksizin herkes değerlidir. Beden olumlama hareketi haklı bir harekettir ve bende destekliyorum. Bizim vücudumuz sayılarla standartlandırılamaz.
Hepsine tamam ama şu şişmanlığı iyi bir şeymiş gibi gösteriyorlar ya bu çok saçma. Tabii hastalık sebebiyle kilo alan ve veremeyenler buna dahil değil ama yiyip yiyip 100 kilo olduktan ve çenesine sahip çıkamayıp zayıflayamadığı için "kusurum güzelliğimdir taam mı" diye zırvalamak tamamen saçmalık. Beden olumlama hareketi de şişmanlığı normal bir şeymiş gibi gösteriyor ama sebep olduğu hastalıklar çok fazla.
Bedenlerini kabullenmelerine ve sevmelerinde bir sakınca yok fakat sağlıksız bir vücudun olumlanacak bir tarafı da yok. Kiloluysan sağlığın için kilo vermelisin. Bu güzellik algısından öte sağlıklı olmak içindir.
Beden olumlama kilo vermek elinde olduğu halde bunu iyi bir şeymiş gibi göstermekle karıştırılıyor göbeğinden eğilip ayak tırnağını kesmiyor iki merdiven çıkamıyor ama ben kendimi seviyorum diyor saçma geliyor bana ( ilaçtan hastalıktan dolayı falan alınan verilemeyen bir kilo değilse) yani çaba gösteirp verebilecek ama çaba göstermiyor seviyorum böyle sağlıksız olmayı diyor bu beden olumlama değil kendini kandırma
Olumlu dusunuyorum, bedenini sevmesi harika bir sey tabii ki ama kiloluysa sagligi acisindan kilo vermeli ben boyle kendimi seviyorum denmesi sacma geliyor saglik acisindan bir probelmi yoksa guzel bir sey tabii ki herkes kendisini sevmeli