CHP, koronavirüsle mücadelede hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının "görev şehidi" sayılması için kanun teklifi hazırladı. .Şahsım adına sonuna kadar destekliyorum. Bu süreçte bu çalışanların hakkı ödenmez. Siz ne düşünüyorsunuz? Kaynak
Korona'dan dolayı hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının şehit sayılması için kanun teklifi verildi. Destekliyor musunuz?
Devlet fetva makamı değil. Kaldıkı şehitlik Allahın bileceği bir şey.. Her seyhin ya da alimin ölürken gerçekten imanlı mı öldü imansız mı öldü Allahın bildiği gibi buda aynı şey. istiyorlarsa şehit diyebilirler ama hatice değil netice önemli. Ayrıca sanki şehit ailelerine ve gazilere çok mükemmel bakılıyor. Bir gazi maaşı ne kadar acaba kıt kanaat bir maaş geçiyordur ellerine.. O yüzden ne dediğinden ziyade nasıl davrandığın önemli.. Muhakkak bir karşılığı vardır bunun Allah katında ve bu duaların. İyiki varlar doktorlar , hemşireler, hasta bakıcılar ve genel olarak sağlık çalışanları. Allah onlardan razı olsun..
Şehitlik devletin resmi statüye almasıyla olucak birşey değil o Allahın kulu şehit saymasıyla alakalıdır. Şehitlik Allah yolunda öldürülen demektir. Bazı hadislere bakınca hastalıktan ölenlerinde şehit sayıldığına dair zorlama yorumlar yapılıyor ancak Allah katında nekadar geçerli olur bilemiyorum. Benim nazarımca ölen doktorlar şehit sayılmasa da dini olarak farklı bir boyutu var bu işin. Bir Ayette Allah diyor ki kim bir canı kurtarırsa bütün insanlığı kurtarmış gibidir. Başka bir ayette de diyor ki Allah mücadele edenleri oturanlardan üstün kılmıştır. Bence doktorlar bu iki ayetin kapsamına giriyor bu yüzden koronadan ölen doktorların ahirette özel bir muamele göreceğine inancım sonsuz. Ancak şehit mi? Devletin şehitlik vermesiyle şehit olunmuyor ne yazıkki
Tabiki haklısınız. Bunu en iyi yaradan bilir. Fakat Türkiye Cumhuriyeti'nin şehitlere tanıdığı haklardan yararlanması için verilen bir kanun teklifidir.
Siyasî görüşlerim henüz sağlam değil. Arasitiriyorum bu gidişle hicbir boka sinek olamayacağımı düşünüyorum. Bunu söylememin nedeni siyasi bir görüşümün olmaması. Konuyu kisisel fikrimiz söylüyorum saptırmadan siyaset yapmadan Tanrıya inanan bir kişi bunun saçma bir görüş olduğunu söyleyebilir çünkü onun orasını Allah bilir gibi. örnegin taciz üzerine hapisten çıkan adamın koronadan ölüp şehit olması da çooooook ucuza maal olur. Yani bu konunun temeline inmek gerekir. Taaa ki tanrıya kadar inanan var inanmayan var kardeşim. Kisisel düşünceler serbesttir. Cirkinlesmeyin. Insanlik namına fikirlerimizi güzelce ifade edelim. Bu sorunun cevabında bir muamma bence
Kanun teklifi ile şehitlik mertebesi he vay be aşşırı mantıklı Yani. Allah'a derler artık bizim kanunda şehitlik diye geçiyordu teeh allam yaa hayatını kaybeden sağlık personelinin ailesine maddi imkan sağlanması yerine dur biz şehit ilan edelim demek çok yaratıcı cidden
Hayır yanlış anladınız. Tabiki haklısınız. Bunu en iyi yaradan bilir. Fakat Türkiye Cumhuriyeti'nin şehitlere tanıdığı haklardan yararlanması için verilen bir kanun teklifidir.
Nedense Türkiye şehit dolu herkez Müslüman ama taciz tecavüz hırsızlık zinadan geçilmiyor birde ateist dediğimiz japonyaya bakalm kim daha adaletli insanca yaşıyor
Şehit sayildiklarini zaten bir çok kez söylendi ve hatta Prof. Doktor Cemil Taşçıoğlu vefat ettiği zamanda hastaneye adı verildi... Biraz geç kalmış CHP bu konuda keşke baştan eleştirmek yerine bu adımları atsaydi şimdi bunları yapmaları reklam kokan hareketler başka birşey değil
Kitabımız da olmayan bir şeyle nasıl olacakmış bu? Sağlık çalışanları, emek veren güvenlik güçleri, işçiler, ve daha niceleri hakkı ödenmez ancak düşmanla savaş halinde değilsek ve düşman tarafından bir saldırı sonucu can kaybı olmazsa şehit sayılamaz kimse. Geçmişte de salgınlar oldu salgın savaş demek değildir.
Kitapta yazan mı Google da kafasına göre yorumlayan mı? Araba yarışçılarıda kaza yapıp ölüyor. İnşaat işçisi düşüp ölüyor. Herhangi bir iş kazasında da ölenler var. Buna benzer bir çok sebep sayılabilir. Türkiye de yaşamıyorum evet ama gündemini de olduğunca takip ederim. İş kazası geçiripte veya işini yaparken ölene hiç şehit diyen duymadım haberlerde de cenaze namazı kılınırken de madem şehit sayılıyor cenazede neden belirtilmiyor veya haberlerde belirtilmiyor? Türkiye de ortağı olduğumuz iş yerinde biri şeritte kaza yapmış büyük hasar olmamış ama yaralanmış. Küçümsemiyorum üzüldüm ona hatta ama kendi işini yapıyor düşmanla savaş halinde değil yaralandı buna gazi unvanı mı verelim?
İşini yaparak ölene şehit denmez. Deprem mağduru filan yok. Savaşta ölen yok. Salgınla mücadele bu şehit sayılamaz olsaydı öyle bir şey asırlardır onlarca Türk devleti çoktan yapardı.
Kusura bakma da sana googleye gir bak dediysem hadislere ayetlere bak dedim cok yanlış biliyorsun gündemi takip et evet ama şehitkerle olan eksik olan bilginizi de geliştirin biraz şehit Allah yolunda ölen müslümana denir
Google da kitabın kendisi değil başkalarının yazdığı var. Ayetleri istediği gibi çarpıtabilir. Demek istediğim şu sizin mantığınıza göre inşaatta düşen bir işçi de şehit. İş yerimiz de iş kazası yapanda gazi oluyor. Dediğiniz mantık olsaydı başta Osmanlı olmak üzere bir çok Türk devleti ve beyliği çoktan yapardı.
Kisura bakmayin da gercekten benim ne demek istedigimi anlamíyorsunuz neyse sizin dediginiz gibi olsun siz böyle bilin bende böyle bileyim hic olmazsa kuranıb türkcesini okuyun ayetleri okuyun birazda olsa bilgi edinirsiniz
Soruma yanıt vermediniz ama işini yapan çalışanımız iş kazası geçirdi yaralandı ona gazi unvanı vermemiz mi gerekiyor dediğinize göre? Ya da işini yaparken ölen biri neden şehit sayılabilir? İnşaatta aşağıya düşen işçilerin şehit dendiğini duymadım hiç. Eğer şehit deniliyorsa asırlardır neden denmiyor?
Ben size inşaatka ilgili bir şey demedim Allah yolunda dogru yolda ölen bir insan şehit olur Allah şehit olarak kabul eder bir insan müslümansa Allah yolunda şehit oluyorsa o insan şehittir sizin siz olmayaca tarafına dogru anlayıp soru sorup ve cevap veriyorsunuz ilahatcı insanlara sor istersen gerci onlarada inanmazsınız inanacaginizi sanmıyorum da her neyse iftar hazırlıgı yapıyorum iyi akşamlar
Demek istediğim şuydu sağlık çalışanları da inşaat çalışanları ya da diğer meslekler de işlerini yapıyor. Eğer deprem savaş gibi durumlar olsa dediğinize katılırdım. Ancak coronadan ölenlere de şehit denmiyor. Eğer böyle bir şey olsaydı bunu chpden önce çoktan halk hatta akp bile söylerdi. Bunca zaman söylenmemesi sağcı kesimden özellikle bence bu soru işaretini kapatır. Chpnin bence bunun olmayacağını bildiği için provokasyon yapıp kötülemek. Akp iyi bir parti demiyorum zaten Türkiye de iyi bir parti ve siyasetçi de yok şu an fakat Chpnin şu an yaptığı olmayacak bir şeyi bildiği için gündem yapmak ve hükumeti kötülemek. Sandığınız olay olsaydı dinine bağlı kesim bunu aylardır çoktan dile getirir gündem olurdu.
Bulaşıcı hastalıktan salgın hastalıkta ölen bir müslüma Allahkatında şehittir devlet adamlarının demesine dememesine gerek yok zaten bu salgından ölen müslümanlar Allah katında şehit sayılıyor ister kabul edin ister kabul etmeyin
Allah bilir elbette. Fakat İşçilerde ölüyor başkaları da. Türkiye de tıpkı deprem ve savaş saldırı gibi şehit sayılıyor. Tıpkı eskiden sayıldığı gibi ancak Allah bilir elbette. Teklifin zamanlaması politik sadece. Virüsten dolayı o mantıkla sadece sağlık çalışanları değil herkes için geçerli olmalıydı.
Gecerli olsun ya da olmasın salgından bulaşıcı hastalıktan ölen bir müslüman Allah katında şehit sayılıyor ölen müslümanlara evet şehit oldu denmeli ama icimizde ki cahiller şehit ne demek kimlere denir bilmiyorlar böyle söylense ne alaka savaşta savaşarak ölmedi şehit olamaz diye söylerler ama saglık calışanları şimdi türk halkı icin calışıyorlar vatanları icin calışıyorlar nasıl bir asker vatanı icin calışıyor savaşıyorsa şuanda sıra savaşan saglıkcılarda
gerçekten kimin şehit olup olmadığına varsa tanrı karar verecek tabiki ama şehit sayılmaları arkalarında bıraktıkları ailelerin korunması, bir takım haklar verilmesi demek benim anladığım. yanlışsa düzeltin lütfen. hakların ne olduğunu tamamıyla bilmediğim için bir şey diyemiyorum
şehitlik devlet namı ile değil allah emri ile verilir.. karar ve takdir sadece allahındır.. bir devletin birini şehit sayabileceğini sanması dahi aslında dinsiz kafirlerle yönetildiğinin en baş delilidir!!! kafirlerle yönetilmekten sıkıntım olmaz yeterki ben kafirim diye haykırabilip din tüccarlığı yapmasınlar!
Evet bence olmalı, genel olarak ülkede görülen bir salgın var ve bu salgının yayılmasını önlemek, hastaların iyileşme sürecine katkıda bulunmak için çabaladılar. Nasıl asker ve polis bu ülke için, halkı için hayatını ortaya koyuyorsa, sağlık çalışanları da hayatlarını ortaya koydular ve sonucunda hayatlarını kaybederek aramızdan ayrıldılar. Bence şehit olarak anılmalı ve ailelerine de şehit yakını imkanlarından yararlandırılmalı.
Şehitlik ünvanını saçma buluyorum. Bana daha çok enayilik gibi geliyor.
Devlet seni savaşa zorlasın öl, devlet seni koruyamasın terör saldırısında öl, devlet seni bulaşıcı hastalıklara karşı görevlendirsin hadi bu daha onurlu bir şey en azından yine öl.
Sana şehit desin sonucunda hatta cennete gideceğini söylesin, teselli ol ve olsunlar. Saçmalık la bu :D
Bencede şehit sayılmalılar. Bu durumun diğer durumdan farkı bulunmuyor. Aksine bu durum daha fazla acı verici bir durum. Aylardır ailesini göremeyen doktor çalışanları bile var. Onlar bizim için bu kadar uğraşırken bu kanun teklifi konusunda tamamen haklılar.
Desteklemiyorum... Para karşılığı yapılan işlerde olan yaşam kayıpları bence şahitlik olarak sayılmamalı. Sadece gönüllü olarak yapılan kamusal hizmetlerde yaşanacak can kayıpları bu kapsamda değerlendirilmeli. Kapıyı sağlıkçılara da açarsanız, mantıken tıkanan şehir lağım borusunu açarken mikrop kapıp ölen bir işçi de bu durumda şehit sayılır..
Kemal Kılıçdaroğlu ve yoldaşlarının dinden ne kadar uzak olduğunu bu teklifle belli etmiş. Kimin şehit kimin şehit olmayacağını Allah'ın kitabında Kuran'ı Kerim'de belirtir. Yasalar ile şehitlik mertebesine girilmez. Allah akıl fikir versin. Ayrıca doktorlar görevlerini yapıyor. Gönüllü olarak mücadele etmiyor.
Hey allahım şehitlik kanunla felan olmaz allah katında olan bir şeydir bu. Şehit yazdık kanuna şimdi bunlar cennetlik felan bunlar cahilce şeyler. Ha konu ailesine maaş felan bağlanması ise ameliyatlarla 50 bin kazanan doktorun ailesine 1000 2000 ver devede kulak kalır
15 gün hastanede kaldım corona değildim ama hastanenin çalışanların doktorundan tut temizlikçisine kadar kimse insanlıktan nasibini almamış benim yaşadıklarımı başkası yaşasa ya hepsini kurşundan geçirir ya da sinir hastası olurdu şehitlik çanakkalede kaldı ne şehidinden bahsediyorsun
Bizim inancımızda bu zaten var çünkü bulaşıcı hastalık söz konusu, ilaveten şehadeti de kabul edecek mercii devlet büyükleri değildir fakat insanlar bunun getirisi olan bazı şeylerden faydalanmak istiyor sanırım.
Tabiki haklısınız. Bunu en iyi yaradan bilir. Fakat Türkiye Cumhuriyeti'nin şehitlere tanıdığı haklardan yararlanması için verilen bir kanun teklifidir.
Hayır yanlış anladınız. Tabiki haklısınız. Bunu en iyi yaradan bilir. Fakat Türkiye Cumhuriyeti'nin şehitlere tanıdığı haklardan yararlanması için verilen bir kanun teklifidir.
Evet destekliyorum umarım şehit sayılırlar gerçi kanunen ne olur bilemiyorum ama Koronadan dolayı ya da başka bir hastalık kaparak ölmüşse bence zaten şehit olmuştur
Salgından ölen zaten Allah katında şehittir. Tek sağlık çalışanları değil tüm ölenler şehit oluyor o zaman. Şu an chp nin derdi kasadan para çıkması ve belli bir kitlenin gözünü boyama. Hiç samimi değil.
Savunadabilirim kime ne? Ama korkma ben chp zihniyeti gibi düşünmeden karar vermem. Arkasında durduğum zihniyet bende kabul görmeyen bir şey yaparsa bunu söylemekten çekinmem. Ayrıca çok net bir mantık hatası olduğunu belirttim. Madem çok düşünceliler neden tüm salgından ölenler şehit olsun demiyorlar da sadece sağlıkçılar için bunu söylüyorlar? Cevabını verdim ben zaten.
Şehit vatan için cihat eden ve vefat eden kimselere denir. Sağlık çalışanlarına sonsuz minnet duysak da şehitlik çok yüce bir mertebedir ve bunun tanımına herkes uyamaz.
Yani askerler de başkaları yaşadın diye şehit oluyo sağlık çalışanları da öyle. Kaldı ki işe giderken ölüyosan bil3 şehit olma ihtimalin yüksekken sağlık çalışanları da için aynı düşünüyorum
Biz sayınca oluyor mu? Olunca biz saymayınca olmuyor mu? Yıllardir bunu anlamadim ama sanırım para verilmesi devlet tarafindan ailelerine şehit sayılınca. Bence sayılsın o zaman helal hos olsun. Candır her bir sağlıkçı
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Desteklemiyorum. Çünkü bir inşaat işçisi hayatını yok sayarak bizim yaşamamız için nasıl bir evi yaparken düşüp ölüyor sağlık çalışanı da hastalarını tedavi etmeye çalışırken ölebilir. İkisinin arasında ne fark var? Neden inşaat işçisi şehit sayılmıyor da bir doktor sayılıyor? Evet sağlık önemli ve değerli ve onlara minnettarım bizim için çabaladıkları için fakat eşitsizliğe gelemiyorum.
Abartmayın her isin zorluğu var insaatcilarda ölümle burun buruna çalışıyor ya da madenciler hic onlar için kanun teklifi gelmedi!!! Hatta somada ölen madencileri çoğu kişi kaale bile almadi.
Şehit olup olmadığına Allah karar verir vekiller partiler değil bununla ilgili ayet var ayrıca, bakan bunla ilgili açıklama yapmıştı zaten, dinsiz imansız CHP bir anda müslüman oldu
Ben şehit sayılmalarını istemezdim, sonuçta birçok çaresiz hastalık var kanser gibi o zaman o hastalıktan ölenler de şehit sayılmalıydı. Tabii sağlık çalışanlarına minnettarız ama şehitlik çok ayrı bir mertebe.
Bence de şehit sayılmalılar sonuçta askerler nasıl birer kahramansa onlarda kahramanlar biz evde olsak bile şu anda onlar hastanelerde bizim için can veriyorlar bu virüsü atlatmak için hep şimdi söz konusu mesela reklamlarda o güzel günler gelecek elbet diye sabredin miillet bende bir radyo televizyon lise son öğrencisi olarak söylüyorum o güzel günler gelecek elbet..
tabikide destekliyorum sağlık inanin ki insan hayati icin bambaşka birşey ve doktorlarımız inaninki bizler için en iyisini düşünüyorlar sonuna kadar hakkediyorlar
Bu zor günlerde hakkı ödenemez sağlık çalışanlarına sonsuz saygı ve minnet duymak gerekiyor. Sonuna kadar destekliyorum. Sonuçta vatan için çalışan emekçiler.
Suda bogulan , göc altında kalarak ölen , ic hastalıklarından ölen , bulaşıcı hastalıktan ölen dogum yaparken ölen müslümanlar Allah katında şehit sayılır cogu insan şehitlerle ilgili bilgisi yok.
Bir şey fark ettimde soru da ki hic bir kimse şehitlerle ilgili hic bilgisi yokmuş da ha dogrusu kimlere şehit denir kimler şehit olur gercekten hic bir kimsenin bilgisi yok
Türkiye genelinde şehit olarak gecmesi gerekiyor zaten türkler icin savaşıyorlar ve müslüman olan insan şehit sayılır sadece Allah katında kimlerin şehit oldugunu cogu insan bilmiyor araştırsalar bilirler aslında
Her işin riskleri vardır. İnşaat işçileri, madende çalışanlar, öldürülen öğretmenler... Siyasi düşünce. Akp, Chp farketmez. Hepsi çıkarcı. Buarada kardeşim doktor🤗🙏👍
Zaten şehitler ama zamanında dinleselerdi beni bunlar olmicak tı
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Allah katında değil, şehit ailelerine sağlanan bir takım imkanlardan geride kalan aileleri faydalanabilsin diye. Salgın da bir nevi savaştır. Destekliyorum
Velev ki, cephede yara saran doktor, hiç fark etmiyor, büyük destekliyorum hem de.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hakkı ödenmez ama zaten maaş bağlanıyor geride kalanlara birde şehit maaşı mı alsın geride kalanlar Sonuçta şehit sayılınca maaş değil mi burda temel amaç yoksa Prosedür gereği mi
Ya Allah akıl fikir versin bu CHP ye ya da bu şekilde düşünenlere he sen kanun kararnamesi çıkararak kendini cehehnemdede kurtaririrsin sözde bu beyinsiz dusuncenle
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Korona'dan dolayı hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının şehit sayılması için kanun teklifi verildi. Destekliyor musunuz?