çapraşık çürüğüm var. Dişin orta bölgesine kadar gelmiyor ama dikkat etmezsem çürük ilerleyecek. Çapraşık olduğu için geç farkettim. Arkadan başlamış çünkü. Diş teli taktıracağım ama çapraşık olduğu için yapılamaz gibi duruyor. Ortodonti doktorum yapılması riskli dedi. Diş doktoruna gittim yaparız bir şey olmaz dedi. (Üstelik mezun olalı 2-3 yıl anca olmuştur.) Zaten ön diş olduğu için dolgumu daha deneyimli birine yaptıracağım da doktor hanımın öyle demesi şaşırttı. Teller de çürütüyormuş biraz galiba açıkçası korkuyorum çürük ilerlerse ve dişimi kaybedersem diye. Ön diş sonuç olarak. Siz biliyor musunuz prosedür nasıl ilerliyor?
Çapraşık dişler arasındaki çürüklere nasıl dolgu yapılır?

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Düzeldikten sonra yapılması estetik acıdan önemli tel takacaksan doktorun tedavi sonunda yaptirmanı önerir. Maalesef dis telleri bakimi oldukça zor ve disleri hassaslastiriyor curume hizi artabilir ama yapacak bir sey yok. Eger ki düzelme sırasında cürük cok görünür durumda olursa tedavi yapılabilir.
Bu durumda dişimi kaybetmekten korkuyorum. Bende tedavi sürecindeyken biraz düzelmeye başladığında yapılması taraftarıyım. Ama diş telleri varken bakımını çok iyi yapsam da çürür mü sence?
Bende de dis teli boyunca 2 tane çürük vardı on disimde. Maalesef ki ne kadar iyi baktimsa da (günde 3 kez dis fircalama + dis arası fircası bu çok önemli + 2 günde bir agiz calkalama suyu hatta arada dıs ipi de kullandım) birazcık ilerledi. Özellikle lastikli tedavi dönemleri buna sebep oluyor. Hatta en ortadakinin yanindaki dis kenarında dw asinma olustu. Ustelik 10 ay taktım. Yani ben sana bu sürecin normal oldugunu anlatiyorum. Cok iyi bakarak yavaslatır hatta durdurabilirsin. Ama garanti verilemez. Disini kaybedecek durumda olsan zaten o dis baskıya dayanmaz. Doktor bunu bilir. Dis telleri hep cekecek dislerini. Tedavi ortasında dolgu vs yapimi zor degil sen kafana takma doktorla konusarak plan çıkarırsınız
Tamam canım çok sağol. Çapraşıklık olduğu için yaptırabilmem çok Zor arkada kalıyor zaten büyük bir kısmı. Teşekkürler. 😊
İnşallah ilerlerse de azıcık ilerler.
Sonrasında dolgu yaptırdın mı?
Yaptırdım belli bile olmuyor :) rica ederim
Ön iki dişin arası mıydı
Benimde biraz var çürük ama yaprtıramıcam işte çok çarpık. Çok ilerlemez dimi
İyi bak bir sey olmaz. Ön iki disimin arasında da vardı, iki yanla ön dis arasında da
Çok büyüme olmadı dimi çürükte?
Sakınan göze cöp batar misali sürekli düsünürsen kötüyü cagirirsin 😄 yeterli baktiktan sonra baska yapacak bi seyin yok elinden bisey gelmez insallah büyümez de geç değişiyor cünkü dedigim gibi
Ne geç değişiyor
Bir şey daha soracam. Yaklaşık ön diş dolgu fiyatı ne kadar olur? iyi bir yerde ama
350 demisti bana ki bu da kompozit dolgu belli olmuyor diş renginde. 250 ye yaptırdım kendi doktorum oldugu icin. Estetik dedikleri b0nding diye bir dolgu var o da 500 kadar
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!