Ayyy gelelim genelleme yaptığımız ama genelleme dışında kalan beylere teşekkür etmeye :) Bazı erkekler görüyorum neler neler yazmış çizmiş .s Türk kızları da Türk kızları başınıza taş gibi yağsın da görelim sjsjjsjs Şaka bir yana sorumuza odaklanalım. Nidennn beyler?
Türk erkekleri neden Türk kadınları kadar bakımlı değil?
(Bu yorum genelleme içerir bunları yapmayanlar üzerine alınmasın.)
Erkeklerin yorumları beni güldürdü :D
Daha dişini fırçalamayı bilmeyenler kadınların makyajına laf atmış bakım diyor soruda süslenmek demiyor makyaj mı bakım?
Ayrıca makyaj yapmayan kız sayısı yapandan daha fazla. Rus kızlarına “sizce neden sizi güzel buluyorlar” diye sorunca “biz markete giderken bile makyaj yapıp süsleniyoruz ama Türk kızları öyle değil daha rahatlar” diyorlar şimdi çok makyaj yapıyorsunuz diyip daha çok makyaj yapan kadının içine düşen erkeklere mi inanalım yoksa içlerine düştükleri kadının dediklerine mi :D?
Başka biri de e erkekler çok yoruluyor eve gelince sızıp kalıyor zaman kalmıyor demiş çalışan ve okuyan kadınlar bakımsız mı sizce? Hayatımda gördüğüm en saçma yorumdu 😂😂
Bence toplum baskısı çok fazla kadının üzerinde o yüzden. Erkeklere kimse sürekli alıcı gözüyle bakıp eleştiri yapmıyor sadece birine yürürlerse belki kötü özellikleri yüzüne vuruluyor ama kadının hiçbir şey yapmasına gerek yok evinde televizyon izlerken bile oturuşunu kıyafetini tipini eleştirme hakkını kendinde görüyor herkes. Ben bir erkeğe asla durup dururken kilo al kilo ver demem ama nedense çok da yakın olmayan erkek arkadaşlarım bana kilo al biraz deme hakkını kendinde görüyor.
Öylesine birinin yanından geçiyorum, adam leş gibi kokuyor. Maske bile kurtarmıyor, kokuyu almamak imkansız. Deodorantın icadından hiç mi haberleri yok? Kılları 10 cm uzamış birbirleriyle sohbet ediyorlar, adamın umurunda mı? Tırnak araları kirden geçilmiyor, kulak içlerine diyecek yok. Haftada bir duş alıyorlar, yeter diyorlar bu kadarı.
İşte erkekler hakkında kısa bir özet geçeyim dedim.
Nedeni ne mi? Erkek adam bakım yapmaz-mış-
Bu söylediklerim bakım yapmayan erkekler hakkında. Gayet bakımlı olanlar da var ama tek tük.
Şimdi tanıdığınız veya tanımadığınız bir erkek kıyafetiniz hakkında ileri geri, aşağılayıcı veya dışlayıcı cümleler kurduğunda ne diyorsunuz kızlar? Benim özel hayatım diyorsunuz rahatsız olduysan bakma kardeşim diyorsunuz vs... Kılık kıyafet neyse bakımı temizliği de aynı. Kirli mi, bakımsız mı, kıllı mı !!! Size neee... Buda onun kişisel özgürlüğü. rahatsız oluyorsanız bakmayın kardeşim. Kişisel özgürlükler sadece kadınlara mı özel? Bırakın kötü söz söylemeyi eleştirmeye bile hakkınız yok.
Erkek dediğin şunu yapar bunu yapmaz, kadını bakım yapar erkeği işiyle meşguldür, bakım yapmasanda kadını onu beğenir düşüncesi olduğu için. Bakım bence başkasına nazaran kendine olan saygıdır. bu hayat sağlıklı vücudunun değerini bilmektir ama yapmayanlar Sonrasında da neden ben çirkin yaratıldım triplerine giriyorlar halbuki bakım yapsa çirkin insan yoktur kavramını anlayacaklar ama ne zaman orası meçhul.
Bakımsız olan kesim genelde işçi kesimi oluyor. Sabahtan aksama kadar çok afedersiniz ama it gibi çalışan kesim. Çalışmaktan belki de ağır işlerden degil kendine bakmaya aynaya bile bakmaya vakti olmayan psikolojik olarak çökmüş kesim. Çalışayım para kazanayım ev gecindireyim derdine düşmüş tüm bunlardan kendini unutmuş kesim. Ülkemizde kadın olmak kadar erkek olmakta çok zor.. malesef ki kültürel ve finansal olarak çökmüş haldeyiz. Bu insanların kendine vakit ayırması bile cok zor artık. He ben desteklemiyorum tabii ki sadece empati yapıyorum. Gerçekten tüm bunlara rağmen kendine değer veren erkekler kişisel bakımına özen gösteriyor. Kendisine saygı duyuyor. Ama toplum erkek sadece para kazansın dediği için tüm bunları kültür edinememiş insan cok..
kendisine saygısı olan insan kendine bakar. kadın erkek fark etmez. olay makyaj vs işi değil. saçlar düzenli mi? cildinizde ister sivilce olsun bu dahi bakımlı olmadığınızı göstermez (sadece cildinizin hasta olduğunu ve iyileşmesi için zamana ihtiyacı olduğunu gösterir). uygun bakım kullanılır. en az güneş kremi ve onu temizlemek için birşey gerekir. düzenli duş ve iyi kokmak. parfüme boğulmaktan kastetmiyorum. bakım sadece dışınıza sürdüğünüz şey değil. aynı şekilde temiz giyinmeniz ve düzenli beslenmeniz.
Bence bakıyorlar en azından ben bakıyorum : ) bakımsız kişiler genellikle 30 yaş veya daha üstü kişiler ben kendi jenerasyonumda (1997 ve sonrası ) bakımsız erkek görmüyorum pek.
evet biliyorum. çevremde kendine bakan bir çok erkek var :) bakımın cinsiyetle alakası yok. ayrıca söylediklerimde yanlıs birşey yok. temiz olun, düzenli giyinin ve beslenmenize dikkat edin kısaca :) tabi herkesin kendi tercihi. onlar isterse duş almasınlar kirli şeyler giyinsinler daha erkek hissedeceklerse. tercih meselesi. saygı duymam orası ayrı (:
Selam @liliaaaa Öncelikle sorun bizde bence biz erkeklere baskı yapmıyoruz kendine çeki düzen ver bu ne kılık diye erkekler bize baskı yapıyor geneleme yapmak doğru değil biliyorum ama çoğu öyle baskı yapıyorlar. Biz kadınlar da erkeklere baskı yaparsak sanırım bakımlı olurlar. Ama biz kadınların geninde var bakımlı olmak erkekler ne yaparsa yapsınlar bizim kadar bakımlı olamazlar
Huylu huyundan vazgeçmez bunu unutma erkek kadın ayırt etmiyorum zorlama yoktur mantıklı bir insan kendine bakar. Bu giyinme saç banyo değil sakalı genel temizliği ve ayakkabılar çıktıktan sonra ki burnuma gelen koku benim için konu kapanmıştır 😀
Bekar ve sevgilisi olamayan bir erkek için bu kabul edilemez bir durum ama öbür seçeneklerde hep kadın faktörü ön plana çıkıyor. :D Parfüm sürersin hangi kadın için sürdün, farklı kıyafet giyersin sen bunu hiç giymezdin ki dersin sonra başlasın telefon karıştırmalar vs. :D Yine suçlusu sizsiniz lili :D
Enüşteniz peelingini toniğini ihmal etmiyo gençler 🤭 arada bi tavsiye alıyorum kendisinden saçıma ne iyi gelir, kirpiklerimi nasıl uzatırım diye asdfghj @hanjin e hala küsüm @liliaaaa m çikolata almadı bana hala...
Ayyy valla haklısın bende bakımlı erkekleri tenzih ederek söylüyorum daha kendilerine bir bakmıyorlar haftada bir diş fırçalıyorlar saç kaş birbirine girmiş sakal zaten almış başını gidiyor sonra bakımlı kadın istiyoruz üstüne yetmiyor bir de kızlara laf söylüyorlar kızlar hiç bize bakmıyor tabi bakmaz
Çünkü erkekleri kucukluklerinden beri pohpohlayarak buyutuyorlar büyüdüklerinde de içi boş bir öz güvene sahip oluyorlar kendilerini bakımsız haliyle bile çok beğeniyorlar. Bunun aksine kadını da ezerek bastırarak korelterek buyutuyorlar ve bu yüzden kadınlarda öz güven erkeklerdeki gibi güçlü olamıyor hep kndini eksik yetersiz hissediyor bu yüzden belki kadın fazla bakımla uğraşırken erkegin umrunda bile olmuyor. Tabi genellersek çoğunluğa göre konuşursak bu böyledir. İstisnalar elbette vardır kaliteli bir kadın tarafından yetiştirilen erkek ve kız çocukları vardır mutlaka onlara değil lafım.
Çünkü bakım yapmayan kısmın çok büyük bir kısmı bu şekilde dolaşmayı marifet zannediyor. Yok kılların fışkıracakmış, yok diş fırçalanmazmış, yok haftada 1 duşa girilirmiş bunları yapınca kendini sadece az gelişmiş bir maymun olduğunun farkına varmıyor hatta kendini üstün varlık 4R li errrrkek zannediyor sonra bu dallamalar ile bütün millet uğraşmak zorunda kalıyor
Siz kmsnz ln daha daha dünki bktnz siz. Daha düne kadar bıyıklı bıyıklı, killi killi dolanıyordunuz. Daha dün ter kokunuzdan Justin Bieber ‘in sahnede kustuğu görüntüleri unuttunuz galiba, daha dün cirkinlikten ağladığınız günleri unuttunuz galiba ki.. hala öylesiniz. Şimdi büyüdünüz de ahkm mi kesiyorsunuz. Bak bak bizim bıyıklı Necla ablalara bak. Şükürler olsun Allah’ıma yakışıklıyım fizikliyim Amerikalı da nişanlım var mutluyuz 6 ay’a kadar da evleniyoruz, bitane bile Türk kızına bakmam bakmıyorum bakmıyorum da. Benim gibide milyonlarca erkekler var bu ülkede gurur duyuyorum hepsiylede. Siz sctgnz bk bu siteden disari çıkmaz. Hadi eyv yazın yazın kudurun şimdi.
Aslında birçok erkek gayet bakımlı kuaförlerine gidiyorlar kılık kıyafetleri düzgün zaten bir erkekte saç sakal ve kıyafetten başka ne bakımı olabilir ki bide tırnağıni düzgün kesip törpülesin yeterli. Bide benim gibi saçı sakalı ayrı alem olanlar var valla zor geliyor ve açıkçası ihtiyaç duymuyorum ondan dolayı da bakımsizim.
Genelleme yapmak istemiyorum tanıdığım on numara bakımlı erkekler de vardı.. Ama şöyle bi genele bakarsak erkekler doğal daha seksi olduklarını düşünüyor maalesef.. Yani o kendini öyle kıl yumağı halinde saç sakal birbirine girmiş görünce daha seksi olduğu yanılgısına düşebiliyor. Ya da tembeldir. Kesinlikle kişisel bakımını bile ihmal edecek kadar tembel olan erkek veya kadın çekilmez.. Keyifli günler..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Hola,
Türk kadınları makyajı ve süslenmeyi bakım zannediyor onu geçelim öncelikle.
Her iki kesimdede bakımlı ve hoş olanlar var tabi genelleme yapmak doğru değil ve kendi tercihleri.
Ben çevremde abarttıldığı kadar bakımsız birini görmedim. Çevreylede alakalı sanırım bunları geçersek aile kültür ve eğitimi olarak yok sanırım.
Kesinlikle öyle, bakımlı olanı tenzih ederim ama ayda bir banyoya giren, dişlerini dış doktoruna gideceği zaman fırçalayanlar bir zahmet Türk kızlarına laf etmesin🤣
Hımm çoğu kadın gibi bakıma meraklı olmadıkları için olabilir. Gerek duymuyorlar. Gratis, Watsons gibi mağazalar sadece kadınlar için değil sonuçta.😄 Tabii kendine gerçekten iyi bakan erkekler de var. Onların hakkını yememek lazım.
Ya ben evlenmeden önce hiç kendime özen göstermezdim tabi kokmazdım kıllı kıllı gezmezdim ama yani kendime bakmazdımda kabaca görünen kısımlara bakardım o kadar ama evlenince öyle olmuyor kendime bakmak zorunda hissediyorum 2 günde bir diş fırçalardım şimdi her gün 2 kere fırçalıyorum 2 günde bir duş alırdım şimdi her gün alıyorum hayatta maske falan kullanmazdım şimdi her gün yüz maskesi el kremi iyice yumuşadım mk ama iyi oluyor 👍🏽👌
Tamam metroseksual degilim ama kendime saygimdan bakim yaparim insani seviye de 😂
Maske falan ugrasmam zaten yuzum cogu kizdan daha purussuz bu arada makyaj yapip saca masa vurup 1 ay gidecek deodaranti ustune bocalayinca da kizlar bakimli olmuyor bilin istedim 😂
Benim en dikkatli olduğum noktadır, temizliğime çok özen gösteririm , en titiz olduğum noktadır , kendimi çok kötü hissederim oldukça bakımlı olduğum söylenir. karşımdaki insanında aynı şekilde temiz olmasını isterim. Bende olmayan bişeyi başkasından bekleyemem.
cunkı bıze bı tane kadın yeter gozumuz yok dışarlarda fazla kendımızle meşgul olmayız o bı tane kadını ıyı yaşatmak ıcın mucadele ettımız ıcın dış dunyayla mazur gorun ama diş fırcalamak banyo yapmak saçını taramak gıbı her ınsana vazıfe olan bu tur ufak tefek bakımları bunların dışında tutuyorum ınsan ne kadar mesgul olsada bı diş fırcalıcak kadar vaktı vardır
Gecesini gündüzüne katıp, günün 14-15 saati sanayide tozun yağın içinde çalışan adama bakım yap dersen küfür yersin. Ülkedeki erkeklerin yarısından fazlası da bu şartlarda çalışıyor.
Kadınlarda evi süpürme ütü bulaşık evi düzeltmek kıyafetleri makineye at çıkar ser dür çocuklara bak kocanla ilgilen yemek yap ve kadınların kadar günü tatilde olmuyo
Her adam kendi için bakımlı olabilir yazları sabah aksam kışları da günde bir sefer duş alıyorum ayrıca haftada bir berberde bakimdayim kendimce evde de bakım yapıyorum bekar yaşadığım için ev temizliğinde de titizim insan isterse bakımlı olur ama çoğumuz üşeniyorum deyip geçebiliyor bakımlı kadın istersen kendin de bakımlı olmak zorundasın kural bu kadar basit
Yani zaten olamazki o derece ama hic olmayanlar cok dogru
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Götü göbeği salıp adriana lima olmadığımız için küçümseyen kısım erkek kesimi... önce bi tipinize vücudunuza bakın bir kız reddedince de egonuzu sarsmamak için bacım dersiniz... demeyin. Karakteriniz olsun, kişiliğiniz olsun. Nerden geldim ben bu konuya yav
Bence son zamanlarda çoğu erkek kişisel bakımına dikkat etmeye başladı ancak bu genel kanıyı yıkabilmiş değiliz henüz. Ancak hatırlatmak isterim ki aynısı kadınlar içinde geçerli yani her iki cinste de bu gibi durumlar olabiliyor.
Çoğu erkek bakım yapiyor bakım yapmaya da dediği klasik cümle "erkek adam bakım yapmaz" g*t sanki başkası için yapacan kendin için temiz olmak için yapıyorsun neyse dediğim gibi bakım yapan bir sürü erkek var ben dahil xb
erkek tabiyatıyla kadın tabiyatı büyüme şekilleri istekleri bir olmadı için kızlar makyaj kendısıne vakıt ayırma ıslerıne daha fazla ağırlık verirken erkeklerde oyun futbol araba gıbı sohbetlerı sevıp daha fazla vakıt ayırıyorlar
Bence kadınlar bağlı değil demek isterdim ne yazık ki beyin hormonları ölmüş kadın ve erkeklerim varlığı yüzünden bu sorunun cevabı bu. Beyin ve kalbinin önündeki cinsel organında attığını sanıyorlar. Saygılar 😁
Kişisel bakım konusunda bir çoğu kendi durumunun farkında bile değil gereksinim duymuyor kendisine şöyle bir bakmadan karşısındaki insandan herşeyi bekleyen erkek iticiliği de bir başka. Istisnai erkek sayisida bayağı bir arttı diyebiliriz.
O kadar çok bakımlıyım, ki çevremde ki kızlar saçlarımı sakallarını giyimimi kuşamıma karışırlar çok dikkat çekici guyiniyorsun saçlarına sakkallarina önem veriyorsun diye kızların zevkine güven olmuyor memnun etmesi çok zor hep bir şikayet hep bir şikayet ☺️
Bakımda şart ama bakımı geçtim temiz olsalar o bile kafii bazılarına zor geliyor bakım yapmak erkek adam bakım mı yapar diye düşünen geri kafalılar mevcut ne yazık ki
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bakımlı erkeklere ettiğiniz hakaretleri taktığınız isimleri arkanızdan konuştuklarınızı biliyoruz Neden bakımlı olsunlar ki...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
sorsan bakımlı kadın isterler ama kokudan yanlarına yaklaşılmaz
Kızlar erkekleri gömüyor, erkekler de kızları gömüyor. Ne zaman bir olup birbirimizi savunacağız? Erkek kızı yok bu işin erkek olup saçına, kıyafetine, cildine, vücuduna dikkat eden iki uc tane arkadaşım var okulda. Ben kızım kızlar hani bakımlı olur ya ben bile bu kadar bakım yapmam. Aynı şekilde aylardır banyo yapmayan saçı yağlı, kokudan yanina yaklaşılmayan kız arkadaşlarım da var.
Evet türk erkeği ve türk kadını da çok bakımlı değil. Bakımlı ve şık olmak kişinin zerafeti ve kendine verdiği değerin göstergesidir. İlla birilerine kendini reklam etme aracı olmamalı
Aslında bunun nedeni ekonomi; yetiştiren anne, ve toplumdur. Freud'un psikoseksuel kuramında anal evrediki tuvallet egitimi anne tutumu çocuğun pasakli ya da titiz olması gibi çeşitli etkilere sahiptir. Bunun yaninda kadinlara rol model olacak çok kişi varken erkekler yine bu alanda tektir. İnsan görüp bildiğini uygular. Bunun yanında ekonomik rehaf eksikliği, işsizlik vs. Ha haklılar mı? Degil ama umurlarinda degil. Ekmek kavgası pesindeler ya da bunun farkinda bile değiler.