Eski Türkler arasında mavi yeşil kahverengi göz renkleri yaygınken neden şimdi değil? Ya da sarışın ve kızıl saçlılar eski Türkler'de yaygınken neden şimdi çok yok? Ve neden şimdi renkli gözlülere ve sarışınlara yabancı gözüyle bakılıyor? Eski Türkler'in ayrı bir güzelliği varken neden şimdi genel olarak o kadar güzel değiliz? Sarışın bir Türkmen olarak soruyorum.
Eski Türkler (METE HAN gibi) bu kadar yakışıklı ve güzelken neden şimdi genel olarak güzel ve yakışıklı değiliz?
Biz Türkiye de yaşayan insanların en büyük hatalarından biri bu işte, geçmiş ve atalarını çok övmek ve övünmek ama kendimizde geleceğimizin atası olacağımız halde geleceğe övünülecek nme bıraktık diye kendimize sormamak, bunu senin için söylemiyorum, bunların hepsi tasavvur resimler kaldı ki, instagram gibi düşün, o dönemden kalmış dahi olsa sen herhangi bir yöneticiyi kötü resmedebilir misin, yürek ister, kanma böyle şeylere, ama genel olarak soruyorsan türkler çok güzel bir ırk değil evet nedeni ise kapalı ve melezleşmenin düşük olması ve yeni yeni son 10 20 yıldır melezlemenin başlaması.
Melezleşme çirkinleşme getirmez, bu dediğin bilimsel olarak hata, gözlemlerini baz alma, melezleşme uzun vadede her türlü güzelleşme getirir hatta dayanıklılık da getirir felan daha bir sürü şey ama melezleşme aslında hep vardı ama diğer ülkeler ile karşılaştırma açısından söyledim bunu zira avrupa 1850 lerden sonra şehirleşme ile kapalı köy kavramını yıkarken bizde bu sadece İstanbul a göç olarak kaldı ve yaklaşık 1980 leri buldu ama yine de kapalı toplumlar çok fazlaydı son 10 20 yıldır köyden kentlere göçün artması metropolleri ortaya çıkardı ve melezleşmeyi yükseltti.
Anlatıldığına göre baya yakışıklı ve güzeller bknz: Kemerli kaşlar, beyaz ten, renkli (tabi o zamanlar Türkler'de mavi yeşil göz renkleri yaygın) badem gözler, düz ya da hafif dalgalı saçlar, uzun boy vs. yani ben uydurmuyorum Çinliler bile yazmış.
Anlatıldığına göre baya yakışıklı ve güzeller bknz: Kemerli kaşlar, beyaz ten, renkli (tabi o zamanlar Türkler'de mavi yeşil göz renkleri yaygın) badem gözler, düz ya da hafif dalgalı saçlar, uzun boy vs. yani ben uydurmuyorum Çinliler bile yazmış.
Ana Sayfa > Güzellik & Bakım > Sorular > Eski Türkler (METE HAN gibi) bu kadar yakışıklı ve güzelken neden şimdi genel olarak güzel ve yakışıklı değiliz?