Kafede restoranda artık maskemi açmak istemiyorum özgüvenin çol düştü maskesiz kendimi çıplak hissediyorum siz de öyle misiniz
Evet oluyor
Hayır olmuyor
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Maskenin koruyuculuğunu burada tartışmak istemiyorum ancak çok da güvenmiyorum. Maskeyi çok ciddiye aldırdılar insanlara, maske bu kadar etkili olsaydı korunmak için vakalar bu kadar yüksek olmazdı inanın. Bu konuda bir etken ise insanların maske kullanımında ekonomiye kaçmaları. Bir hafta on gün aynı maske ile dolaşanlar var. Zorunlu olduğu için takıp işi bitince çıkarıp parayla aynı cebe koyan mı dersiniz tiftiklenmiş rengi değişmiş maskeyi hala kıç cebinde taşıyan mı dersiniz. Ülkede insanlar günlük gıda ihtiyacını karşılayamaz iken saatte bir ya da iki saatte bir maske değiştirmesini beklemek saflık olur.
Maske olması gereken bir önlem Almanya’da sokakta yürürken maske takmak zorunlu olmamız yok sadece alışveriş merkezlerinin içlerinde ya da otobüste taşımalar da kullanmamız gerekiyor.
Tabii ki maske olduğunda suratımızdaki o güzel gülücük insanlarda mahrum oluyor bu da ister istemez negatif etki yaratıyor insanda.
Sevgilim yok sevgili diye bir kız bakmaya çıksak aman tanrım yüzünü göremiyoruz maske var bir erkek olarak ne yapacağız nasıl güzel gümüş olan bir kadınla tanışırız bu tabi kadınlar için de aynı şekilde geçerli onlarda böyle SORUNLAR yaşıyor.
Hayatta ne olursa olsun benden sana tavsiye özgüvenini kaybetme hayatına devam et geleceğin için özel olarak verebileceğim ayrı bir tavsiye üniversite okuman mesleğini yapman bunun gibi gelecekte sana bağımsız olman adına destek olacak eğitimleri alman senin bu hayatta yapabileceğin kendin için iyi şeylerden bir tanesi.
maskeli olmaktan rahatsız olmuyorum ama yemek yerken çıkarıyorum ve bu da beni etkilemiyor. Zaten öz güveni yüksek olanlar bu tip şeylerden etkilenmezler, genel olarak öz güvenin düşükse bu şekilde oluyor olabilir.
Öz güvenini artırmanın yollarına bakabilirsin.
Unutmaki hepimiz farklıyız ve hepimiz mükemmeliz, çekinilcek bir durum yok.
Cevap
50Cevap
Aynısı bana da oluyor valla. O kadar alışmışız ki takmaya, bundan birkaç sene önce sokakta maske takanları deli, hastalık taşıma riski olan sağlık çalışanı, kanser vs vs olarak görüyorduk şimdi hepimizin hayatının bir parçası oldu. En sevdiğim yanı sivilcelerimi kapaması, çok daha iyi gözüküyorum ama takmayı pek sevmiyorum ben de.
Bıyık aldırmak zorunda değiliz maske varken. Hatta diş bile fırçalamayalım. Maske adamdır
Yok ya olmuyor İki halimle de cool olduğumu hissediyorum
Kardeşim sende öyle hissetme lütfen ya Özgüveni tip olarak görme karakterinle oturuş kalkışınla, konuşmalarınla gör
Pek olmasada , kulaklarımın üstü ve arkası maskeyi bir indir bir kaldır yara oldu, devamlı karbondioksit almaktan beyin hücreleri nin yenilenmemeside, bir öğrenci olarak endişe verici.
kafe restaurantta gidenlerden değilim daha o kadar kafayı yemedim:P neymiş içerisi yarı doluymuş adamlar yerken maske çıkarıyor mecburen biri taşıyıcı olsa geçmişler olsun..
Ya genelde bir arkadaşımla buluşmadan önce toplu taşımadan arkadaşımın yanına gelene kadar yüzümde duruyor yan yana geldiğimizde ise indiriyorum insanların az olduğu yerlerde.
Maskeye alıştığın için olabilir mi?
Özgüvenin düştüğünü iddia ediyorsun. Bu sence sadece maske yüzünden mi?
Bence şöyle yap maskesiz mahallede veya evin bahçesinde dolaş, biraz daha iyi olur senin için.
bu hayatta en önemlisi özgüven bunu karşındaki hissederse ne kadar çirkin olursan ol sana hayran olacaktır
Yaş itibariylede etkilenmemem normaldir.
Lakin ülke olarak psikolojimiz çok sağlıklı değil hele hele gençlerimizin durumunu tahmin edebiliyorum
Maskeyi hiç sevmem ama dışarıda maskesiz biri görecek de bişey diyecek diye ödüm kopuyor. Ne hale geldik aw ya
Maskeye çok fazla alıştım corona bitse de kullancam gibi
Maske taksam öz güvenimden bir şey kaybetmem ama takmazsam sağlığımdan çok şey kaybederim.
benim hiç öyle bir derdim yok beğenmeyen kafasını çevirsin kimseye illa bana bak demiyorum.
Maske özellikle tozlu havalarda daha iyi oldu m maskesiz de gezerim ya sorun yok
Yüzüm sanki ergenlik sivilcesi çıkartıyor gibi, kıldönmesi oldu, artık canım gerçekten yanıyor.
Zaten arada açıyorum ama herkes maskeli devam etsin güzel
Maskesiz ev ve köydeki bahçe harici tek bir yere gidemiyorum. Araba kullanırken bile takıyorum.
Maske aslında bazıları için avantaj bizede büyük ders oldu. Artık sıkıldık yetti gayri
Hayır ama kendimi bazen çıplak gibi hissettiğim oluyor. İnsanların psikolojisi bozuldu iyice..
Maskeli kendimi beğenmiyorum çok çirkin hissediyorum sanırım kaşımı gözümü beğenmediğim için 😔😫
evet çok çirkinim pandemiden çok mutluyum ne evden çıkıyorum çıkıncada maskemden kimse görmyor beni
ben tam tersi çıkarsamds herkes yüzümü görse diyorum😂😂
Dışarıçıktığımda. Çünkü masken olmayınca hiç bir yere gidemiyorsun.
Dışarı çıktığımda
Bir süre eve kapandıysan olmuş olabilir bana olmadı çok şükür
Evet oluyor en azından tanıdıkları görünce yüzgöz olmuyorum :D
Yoo alıştık artık yaaa,, maskesiz çıkmam modundayiz,
Benimde maskeyi çıkarasım geliyo sakallarım çıktı level atladım resmen ama maske takıyorum :(
Maskeyi indirince kendimi eksik kalmış hissediyorum
Alışkanlıktan olsa gerek. Herkes mezdeke dans üçlüsü gibi maskeli artık:D
Olmuyor çünkü öyle yaparak modunu daha da aşağı cekersin simartmayi bilicen kendini
Hayır bende olmuyor bu ama sana bunu yaşatan sahte salgıncılar utansın.
Bence koronadan kurtulmanın en iyi yolu tv yi kapatmaktır
Hayır, olmuyor. Maskeye alıştım ama özgüvenimi etkilemedi.
Bakımlarımı yapıyorum maskeli veya maskesiz bir sorun yok
Bir virüs var maalesef ki özgüven eksilecek birşey yok herkes takıyor sonuçta
Neden? Maske takmayınca kendinizi çirkin mi hissediyorsunuz?
Maskeyle nefes alamıyoruz artık ya
Bende de olmuyor ama maske varken nefes alamıyorum bide gözlüğümün buhar yapmasına gıcık oluyorum
ilk başta oluyodu aslında sonra tatile gittim orda maske zorunluluğu yoktu alıştım hemen merak etme maske zorunluluğu bitsin iki güne alışırsın sen de
Hayır aksine bazılarına ayrı bir hava katıyor
Ben paylanco maskesi takıyorum yüzümü tamamen saklıyorum
Bende öyleyim alıştım artık maskye virüs bitse de maskeyle gezicem
Kötüden ziyade sanki bir parçam gitmiş gibi hissediyorum çıkarınca sanki benim parçam mış gibi.
Ben de öyleyim. Aşırı adapte olduğum için maskesiz kötü hissediyorum
Maskesiz garip hissediyoruz artık ama maskeyle de ben nefes alamıyom abi.
Maske makyaj+ gibi bir şey oldu
Psikolojileri bozdular
Hayır, aksine alışamadım hala
Aksine maskesiz dolaşmak istiyorum
Bana olmuyor kendimi beğendiğim için sanırım
geçecek bu günler. miletin psikolojisi bozuldu
Asıl maskeyle kötü görünüyorum, tiksindim. 😃
Bende tam tersi maske ile görünmek istemiyorum!!
Birz degisik hissediyorm
Bir maske, nelere kâdirmiş yaw...
Valla dikkat etmek gerek
Hayir ama alistim maskeye.
Maskeye doğru evrimleşiyoruz ondan normal bu
Artık nasıl adapte olduysan
Evet sanki bir eksiklik var gibi
kilot suz gezmek gibi bir şey
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?