Evet kıymetli arkadaşlar, sayın meclis üyeleri, az düşünenler, pişmiş kelle sevenler herkese bol muhabbetler.
Kadınları güzellikleri ile övmek, onlara iyilik etmek midir, kötülük etmek mi?
10-15 senelik emanet olan guzellik gittiğinde övünecek ne kalacak.. Egolar yukselecek, yüksekten uçacak ve ne kadar yüksekten uçarlarsa, düştüklerinde canları o kadar çok acıyacak.
Bence kadınlara iyilikleri için sen güzelsin dememeli. Sizce? Sinsi sinsi bakarım, canınızı yakarım.#GüzellikFani #Aldandık
Kadınları güzellikleri ile övmek, onlara iyilik etmek midir, kötülük etmek mi?
İyidir de abartmamak şartıyla, Çoğu Türk ünlü kadına bakın. Başta çıktıkların da ne kadar tatlı, alçakgönüllü oluyorlar. Sonra güzelliklerini yere göğe sığdıramıyoruz bir havalara giriyorlar etrafa kibirli gözlerle bakmaya kendilerini Dünya'nın merkezi sanmaya başlıyorlar. Buna Hande Erçel, Serenay Sarıkaya, Fahriye Evcen'i örnek verebilirim bir dönem 3 cu de çok şımardı. Keşke Türk milleti olarak abartmayı bu kadar sevmeseydik.
Ya bir kadına güzel olduğunu hissettirmek elbette iyi ama biz aşırı abartıyoruz. Yabancılar bu kadar abartmıyor ciddi diyorum. Mesela Angelina Jolie, Scarlett Johansson, Charlize Theron gibi güzellikleriyle meşhur kadınlar hiç bir dönem şımarmadı. Çünkü yabancılar biz kadar abartmıyorlarr. Güzelsin de geç öyle abartıyorlar ki güzel bir kadını sanarsın eşi benzeri yok bulunmaz Hint kumaşı
Güzelsin dediğin her kızın totosu havalaniyorsa o senin bileceğin iş, olmayacak insana söylemişsin demektir. Ayrica iltifat güzel şey, niye kötü olsun ki? Zaten herkes biliyor o güzelliğin 20 sene sonra kalmayacağını, kasma bu kadar. Güzelse, övmek istiyorsan iltifat et geç. Ayrıca sen burada beğenmediğin kızların güzel olmadığını açıkça belirten birisin. Yani güzel bulmadığını net şekilde söyleyebilen bir insan için güzel olanı övmek çok düşündürücü olmasa gerek
Ben de güzelliğim ile övünmekten rahatsız oluyorum. Tabi ki insanım ben de övülmek beğenilmek istenmek benim de hoşuma gider gururumu okşar ama bir kez iltifat edersin teşekkür ederim bu kadar. Sürekli güzelliğimden veya dış görünüşümden bahseden birinden rahatsız olurum herkese de söylüyorum. Başarılı olduğum şeylerden övünmeye doyamam ama 😄
Abartılmadığı sürece normal bence, ama unutmamak lazımdırki, insanları başarısıyla , iyi karakteriyle övmek güzelliğiyle övmekten daha kıymetlidir, tabii bazı insanlar için..
Övmeyin siz de '10-15 senelik emanet olan guzellik gittiğinde övünecek ne kalacak.' haha 70 yaşlı kadınlara neler yazanlar görüyoruz sosyal medyada. Erkekler dürüst olsa no problem.
Çevresi tarafından güzel bulunmayan, küçük görülen birinin illa ki hoşuna gidecektir. Çevresi tarafından beğenilen birine sıradan gelecektir ve hatta belki bu bana yürüyor, etkilemek için yapıyor diye bakabilir. Bu da ona inandırıcı gelmeyecektir. O zaten çevresinin de verdiği etkiyle kendinin güzelliğinin farkında olacaktır. Yani egosu yüksek olacaktır. Bu şekilde insanları da görsel olarak övmeyin, karakter olarak övün, hoşuna gidecektir.
Fani seylere de olsa aslinda sevenin gozunden, sahsina, ruhuna yapildigini bildigin iltifatin baska guzelligi vardir. Herhangi birinin, guzelsin demesiyle; sevenin, guzel gozlum demesi ayni sey mi
Buradaki konu, guzellik degil ki Onun gozundeki degerin, sana duydugu sevgi, guzel hisler... bu sevgiyi sana iltifariyla sunus sekli... Yoksa dunyada guzelden cok ne var O iltifatin fizigine degil, sana yapildigini bilmek, hissetmektir bu. Bu guzelligi sevdigimizden esirgemeliyiz
Karakter ve kalp sevgiye sebep oldugu icin zaten dedigini dolayli yoldan yapmis oluyorsun Birini sevdigimde onun simasi degisse de o, o oldugu icin, ben ruhuna asik oldugum icin o yeni simaya da askla bakabilir, onu guzel gorebilirim Ask öze olur, goze degil. Goze iltifat, dolayli yoldan ozde bitiyor ;) Ha tabii ki sadece kasin gozun boyun endamin demek de simdi... yok yok o kadar da degil
Egosu olmayan insanlar vardır denk geldin mi bilmiyorum. İltifat edersin sen mesela o kadar alçakgönüllüdür ki hemen yanakları kızarır, utanır. Teşekkür edebilir sadece. Onlara bir değil yüzlerce iltifat etsen güzelsin desen o yine kendisidir. Karşılaştırmanın diğer tarafını yazmıcam onları her tarafta görebiliriz
Herkes bir değil ki farzet alçakgönüllü ve sen tarafından biraz olsun güzel bulunmayı bekliyor. Sen ise zekasını beğendin övmek için onu kullandın. Ama kadınımız sana soramıyor da kabalık olmasın diye. Merak da ediyor. Ama ne önemi var çünkü atıyorum zeki veya pratik veya çok güzel yemek yapıyor güzel de demeyiverileim