sivilce lekeleri var yüzümde ne iyi gelir
karbonat ve limon maskesi düşündüm
karbonat ve limon maskesi düşündüm
Ooooooo sakın karbonat ve limon yapma çok güçlü bir yapısı var ve yüzünü delik deşik yapar yani
Bence evdeki malzemeler malesef ki hiçbir işe yaramıyor çok denedim çünkü
Bol bol su icmelisin ve her gece yüzünü bir sabunla yikamalisin ben inci tozunu kullanıyorum 10 tl civarında farmasiden aldım
Birde genelde bimlerde falan oluyor tek kullanımlık maskeler falan onları dene tabi
Cildin kuru mu yağlı mi int araştır ona göre bir maske al aldığın ürün işine yaramaz eğer kuru ciltler için se 😊
Cevap
1Cevap
Bence evde maske yapıp yüzüne sürme. Dermatoloğa gitmeni öneririm, çünkü yüzündeki sivilcenin yapısına göre krem, ilaç vs. öneriyor. Mesela benim yüzümde çok fazla sivilce yok sadece yanaklarımda bir kaç tane var ve sivilceler maalesef iz bıraktığı için, antibiyotikli kremle bile zor geçiyor. Kısacası bunlardan temelli kurtulmak istiyorsan dermatoloğa başvur. Onun dışında Bioderma'nın yüz temizleme jeli baya güzel, ciltteki yağ oranını dengeliyor. Krem, ilaç vs. öneremem çünkü onu hekime sorman gerekli.
5 damla limon suyu yoğurdu, karbonatı, limon suyunu ve zeytinyağını birbirine güzelce karıştırın hazırladığınız maskeyi fazla bekletmeden, göz çevrelerine sürmeden hızlı bir şekilde yüzünüze uygulayın yüzünüzde 10 dakika beklettikten sonra ılık su ile yıkayın.
Madecassol adlı bir krem var çok işe yarıyor yan etkisi fazla yok ama çok kullanmamakta fayda var. Eczanelerde 20 30 tl ye bulabilirsin
Elma sirkesi kullanabilirsin cildindeki lekeler için karbonatı ben pek sağlıklı bulmuyorum yüz için sürmesen daha iyi elma sirkesi deneyebilirsin onun yerine
Elma sirkesi kullanabilirsin cildindeki lekeler için karbonatı ben pek sağlıklı bulmuyorum yüz için sürmesen daha iyi elma sirkesi deneyebilirsin onun yerine
limon sürme sakın yüzüne çok zararlı ilk başta bir doktora görün kendince bişey yapma bence
La roche posay ürünleei kullan
Sudocrem ve imex var ben kullanıyorum baya etkisini gördüm izler gidiyor
Ganoexcelin ikili sabunlarından kullan gerçekten işe yarıyor
Sivilce kremleri
Pirinç suyu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Akne lekeleri genellikle başlangıçta iltihaplı olan lezyonlardan sonra görülür.
İz kalmasını en aza indirmek için aknelerin uygun bir şekilde tedavi edilmeleri ve bazı hastalarda tekrar çıkışı engellemek için uzun süreli takip edilmeleri gerekir. Akne izlerinin tedavisinde leke açıcı ve soyucu bazı kremler kullanılmaktadır. Bir kısmı kozmetik olan bu ürünler belli sürelerde kullanıldığında oldukça etkili olmaktadır.
Hekimin değerlendirmesine göre bu ürünlerin yeterli olmadığı hastalarda peeling veya lazer gibi ek işlemler de yapılabilmektedir. Akne izlerinde hekim önerisi dışında kişinin kendisinin yaptığı peeling gibi bazı kozmetik uygulamalar ve kremler mevcuttur. Ayrıca doğal yöntemler olarak değerlendirilen bazı maske uygulamaları mevcuttur.
Doğal yöntemler olarak değerlendirilen bu maske uygulamalarının ne kadar etkili olduğu ve kullanım şekilleri ile ilgili bilimsel bilgi net değildir. Bazı uygulamaların ayrıca leke bırakma potansiyelleri olabileceği unutulmamalıdır.