Güzellik ve çirkinlik belirli standartlar dışında görecelidir. Bence sevgi bir yapboz gibidir. Her parça o yapbozu tamamlar. Saf güzellik veya fizik tek başına olsa bile yeterli değildir. Tabiki fiziksel güzellik olmalı fakat bu kriterin ne kadar olması gerektiğine kişilerin kendisi karar vermeli. Kimisi buna büyük bir parça ayırır kimisi ise küçük. Güzellik belirli bir zaman sonra solacağı için eli yüzü düzgün olsun diğer özellikleri de yeterli olursa mutlu bir ilişki ortaya çıkacağını düşünüyorum.
Çirkin insan kavramına karşıyım. Toplumun güzel kategorisi dışında kalan insanlar zekaları, akılları, saygı, sevgi ve karakterleri ile sevilirler. Bence bir kadını sevmek için bunlar çok çok fazlasına yeter.
Bu o kadar göreceli bir kavram ki. İnsan daha çok kendisine benzeyen kişilerden etkilenir aslında. Bakışı duruşu düşüncesi katakteridir onu çekici ve güzel yapan. Bir güzelliği ortaya çıkaran onda önemsedigin anlamlar da aranır aslında.
Ruhuna değmiyorsa gözlerin, ısınmıyorsa yüreğin, hissetmiyorsan sevgin, bomboş kalmaz mı görselliğin. Güzellik çok göreceli bir kavram. Çirkin biriyle hiç karşılaşmadım. Herkes güzel. Kimine göre bazı insanlar daha derin, içten ve özel.
Eşleştiğimiz insanlar bizlerin kendi degersizlik algılarımızı kapatan araçlar değillerdir. Kendi değerimizi güzel/çirkin olarak tanımladığımız imajlara göre belirliyorsak bunun adı özgüven değildir.
Özgüven; kişinin kendisinden, kendisine duyduğu sevgi ve yakınlıktan beslenen içsel değerlerle gelişir. Dışsal; başkaları odaklı bir öz değer/değersizlik algısı ile kendinlik görüşleri şekillenmez. Dolayısıyle özgüvene, öz değerliliğe sahip bir insan karşısindaki insana bir biblo gibi, bir süs eşyası gözüyle değil; içiyle dışıyla varlığı ve yakınlığıyla onu etkileyici ve her zaman, nasıl görünürse görünsün her haliyle güzel bulur.
Kendisine imaj odaklı parterler seçen ve bu yönelimleriyle kendi değerlilik algılarını pekistiren kişler özgüven sahibi değil, aldatmaya meyilli, stabil ilişkiler kuramayan, hep almaya ve tüketmeye odaklı, duygusal derinlik kuramayan, yüzeysel ve narsist yapılı kişilerdir.
Dolayısıyle cirkin kadın/erkek sevmek diye bir tanım olmaz. Sevilen her kadın/erkek diğer herkesten yeterince güzeldir. Ve pek çok güzel yönüylede her zaman çok kıymetlidir.
Kime gore çirkin, kime gore güzel bence güzellik görecelidir. Ben çirkin erkek seviyorum brad pitt hariç tabiii.. Bana çirkin gelen ona güzel gelir. Tabii birde tescilli guzeller vardir herkes güzel der onlar istisnadır.
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Konu dışına çıkmış gibi olcam ama kimseyi sevmemek en iyisi... Ben de nispeten çirkin, 170 altı erkekleri tercih eden bir kadınım. Çünkü düşünüyordum ki yakışıklı bir erkek, 180 üzeri bir erkek bana bakmazO çirkin dediğiniz erkekler her seferinde kalbimi kırdı, çevremdeki herkes birini sevdi, sevildi, ben sevilmedimBenim sorunum özgüven eksikliğiydi evet, belki diğer insanlar da bu sorunu yaşıyor olabilir. Ama şimdi benim özgüvenim düşük olmasın da kimin olsun, bir erkeğe açılmıştım "Benim hoşlandığım kız Adriana Lima, benden hoşlanan kız Safiye Soyman" diye durum atmıştı...
Alakası yok. Her şey dış görünüş değil ayrıca. Yakışıklı ve güzel olup içi berbat olan, iki kelam edemeyeceğin insan dolu etrafta. Dış görünüşü önemseyen bir halka göre tabi ya özgüvensizdir ya ezik ya da bir şeyi “eksiktir” işte.
Çirkin kadın yoktur, bakımsız, pasaklı ve sevimsiz kadın vardır.. Fiizksel güzellikler veya çirkinlikler önde ki nosyonlar ile ya çirkinleştirir ya da güzelleştirir.. Ne çiçekler vardır çok güzeldir ama güzel kokmaz ilgi çekmez.. Mutlaka insan her zaman ruh ve yürek güzelliğini seçmeli..
Tabikide değildir kimilerine göre güzellik ama bence her güzelin içi kalbide güzel olmuyor belki o erkek o kadının içindeki güzelliği merhameti sevgiyi gördü tabi kimilerine göre bence yanliş bir kavram güzel çirkin olmak degıl mesele sevgi olsun yeter
Yani aslında kimisi evet ego olayı kendini daha iyi görmesinden ama kimi erkekte bir söz var yüzü güzele 40 gün gönlü güzele 40 yıl misali eğlenebildiği huzur bulduğu kişiyi seçiyor güzel çirkin farketmiyor yani çünkü güzel kadın güzelliğinin farkındadır ve ona göre davranır her erkekte buna tahammül edemez.
Demek ki güzel kadınlarda öyle ego oluyor ki erkek kişisi Brad Pitt gibi yakışıklı olsa dahi buna teklif etsem beni reddeder rezil eder diye egosunu riske atmıyor, çirkin dediğimiz kızları da hem kolay görüyorlar hem de çirkin olduğuna bakmayın o kızlar erkeğin egosunu öyle bir okşuyor ki işveler cilveler bingo, piyango onlara çıkıyor.
Şu resme koyduğun kadınları tenzi ederek söylüyorum. Dünganın en çirkin eşine sahip tek kişi bence Mark Zuckerberg. Hayır sen milyardersin ne işin var çançinçonlarla. Git bul seksi birini.
Fiziki güzelliğin ötesinde değerlendirme yapan erkekler var ve bunun özgüvenle alakasının az olduğunu düşünüyorum.
Yanlış hatırlamıyorsam Moneyball filminde sorudakine benzer bir yorum yapan menajer vardı: sporcunun eşi güzel değil demek ki özgüveni düşük gibi bir şeydi.
Sana çok güzel bir paket verildi. O kadar güzel yapılmış ki çok sayıda hediye alsan bile ilk onu açmak istersin o kadar güzel bir hediye paketi. Eline aldın yaklaştıkça içinden kötü koku yayılmaya başladı yine de açar mısın? Vaz geçin artık şu görüntüden. Ne güzeller vardı. Toprağın altında yok oldu gitti. Et deri dediğin şey bir kazayla bozulabilecek bi şey. Et bedenin arkasındakini göremediği için büyük bir çoğunluk hayal kırıklığı yaşıyor. Ve bitse de iyi bitmiyor.
Bir erkek bir kadını sadece güzelliği için seviyorsa, o ilişki yüzeysellikten öteye gitmez. Hem güzelliği hem ruhu için seviyorsa zaten ilerler. Kadın çirkinse de bu öz güvensizlikten değil de erkeğin aradığı ruhu bulmuş olmasındandır. Ruhu ruhuna değer yani. Aynı şeyler kadın için de geçerli.
Önce şunu bilin çirkin kadın ve ya çirkin erkek yoktur herkesin kendi sevdiği bir tip vardır. Kimi erkekler 50 kilo kadınlardan hoşlanırken kimi erkekler ise 300 kilo kadınlardan hoşlanır, kimi erkek süslü kadınlardan hoşlanırken kimi sade kadınlardan hoşlanır, kimi kısa boyku kiminuzun boylu sever mesela herkesin kendi sevdiği tip vardır sizin okukun en güzel kızındediğiniz kız okukun en çirkin erkeği dediğiniz erkekle bile çıkabilir.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Leyla da cirkindi. Ama Mecnun onu öyle bir seviyordu ki Mecanun' a " Bu mu senin çok beğendiğin Leyla?" Dediklerinde " Ona bide benim gözümden bakın " demiş Aşık Veysel de ne der" Bu bendeki aşk olmasa sendeki güzellik on para etmez!!" Yani aslında bazılarına göre çirkin gelen kadın çirkin değildir sevdiğinin gözünde. Bu da özgüveni göstermez.
Çirkinlik güzellik göreceli bir kavramdir. Senin güzel buldugun belki bana gore cirkin yani cirkinligim tam profili belli degil... onun gordugu senin goremedigin belki bir guzelligi vardir. Gubse mesela bana gore cirkin degil. Gayet dogal estetikle sebege donenler var guzel olcam diyee
Çirkin kadın diye bir kavram kullanmak yanlış. Duyar kasmıyorum veya başka bir şey yapmıyorum şu an. Çirkin denilemez. Bu sinir bozucu, kim karar veriyor ki buna? İnsanlara nesi ki kimin kimle ne yaptığı. Bir ömür boyu mutluluklar.
Ne alaka aksine çok özgüvenli bir erkek ve iplemez bir erkek adam böyle gereksiz eleştirilere maruz kalacağını bile bile bu yolda dış güzelliğine düşmediği neyini seviyor diye merak uyandıran bir ilişki ne guzel
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Başka konularda yakalanan uyumlar devreye girebilir bu noktada yahut sadece ruhu sevilmiştir kişinin ayrıca Gupse Özay a haksızlık etmişsin farklı bir aurası var o kadının çirkin değil ki ortadaki kadın da çirkin değil ama en baştakini tenzih edemeyeceğim
Bence bi erkek kolak kolay çirkin bi kadın sevmez gözü hep güzel arar eğer çirkin bi kadın sevdiyse bence kalbini sevmiştir bu dünyada herkes in gözü güzel aramıyor bence gönlü güzele kapildi🥰
Bunu hep diyorum demeye de devam edeceğim. Ben kendimi güzelliğim ile değil, zekam ve karakterimle anılmasını tercih ederim. Güzellik gelip geçici ama karakter kalıcıdır :)
Beni yanlış anlama lütfen. Profiline bakan neredeyse herkes, hıhı canım eminim öyledir. Diyeceklerdir.. Düşünce olarak doğru elbette, yalnız bunu yapan insan bu devirde çok ama çok nadir.
Evet sneşn düşünce yapın doğru bence de olması gereken bu fakat işte insanların aklında olan, bu olmadığı için. Senin iyi düşüncelerinin bir anlamı kalmıyor. Sorunda tam da burada başlıyor işte.
Kesinlikle, bu en zoru zaten. Herkes neredeyse kendi bildiğini okuyor. Dinlemeyi, anlamayı ve hareket etmeyi istemiyor kimse. Herkes doğru ve haklı olamaz bu imkansız.
Bu şekilde olan var olmayan var; 1. Dış görünüş olarak kendinden daha vasat biriyle olması, onun yumuşak egosunun altında olması hoşuna gidiyor olabilir. 2. Dış görünüşe önem vermeyen başka birtakım şeylere odaklı biri olabilir.
Aslında ne çirkin kadın ne de çirkin erkeğin olduğunu düşünmüyorum, bakım her zaman insanı güzelleştirir. İç güzelliğin önemli olduğu kadar dış güzellikte önemli bence ve herkesin güzellik anlayışı farklıdır, bir başkasının güzel bulduğu size güzel gelmeyebilir. Bu yüzden de özgüvenin bununla alakalı olduğunu düşünmüyorum.
Çirkin kadın diye bir sey yok. Çirkin gordukleriniz genelde güçlü kadin olanlardir😄doktor , avukat , is kadini vb. İken 😂süslü kokana sexy kizlar işsiz diplamasi bile olmayanlardir. (Istisnalar hariç)
Yani o da ihtimal dahilinde. Birde çok güzel ya da seksi olursa laf stan, sarkan da çok olur ondan da çekinebiliyor bazı erkekler. Ama şu da var çirkinler genelde seksi olur. Gupse'ye direkt çirkin demek de tam olmuyor, Barış da tam yakışıklı değil.
Yataklarını kullanıyor o tip kadında. diger müşteri lerine yaptıgını o erkege de yapıyor erkek te seviyor tBi. Milyon müşteri ile yatar kocaya sevgiliye gelince kutsal bakireyi oynayan elime degmedi hersey seksmi diyen şeytan dan uzak duruyoruz artık
eşimin Hiç de bile hiç sanmıyorum kilolu bir kadınım öyle dönüp bakılacak bir kadın değilim 13 yıllık evliyim Eşim iffettim ve namusuma evi çektirip gelmeme hemen çocukların annelik olmamdan dolayı bana tapıyor Hiç de değil Herkes kendi işine baksın
İnsanların nasıl gördüğünü bilemezsiniz o yüzden hani olurda kimsenin özgüvenini sorgulamayın, sizi yerin dibine sokar kafanınızı kaldırmazsınız. Ayrıca Zeka güzellikten çok daha önemlidir
Her yerlerini açmadıkları için çirkin mi oluyorlar? Neye göre çirkin kime göre çirkin. Hayata tek bir pencereden bakmayı bırakın. Gerçeklere dönün biraz.
çok güzel kadın sevmediği için çünkü insan sevdiğini kıskanır. çok güzel kadına her erkek bakabilir diye. bu da insanın hoşuna gitmez. ya da insan o kişinin fiziğine değil de karakterine, iç güzelliğine bakar çünkü fizik zamanla solar diye ya da geçici 1 heves olduğu için diye düşünüyorum.
Herkes bizim türk kızları gibi şekil ve imaj o.. rospusu değil, karşısındaki insanın da kişiliği, duyguları olduğunu biliyor ve onlar için beraber oluyor
Kadınların gözünün gördüğü şekilli söylüyorum tabi arada bazıları kalbe bakabilir ama çok az bir kısım kadınların çoğu bunu kendilerine bile itiraf edemez ama para konuşuyor tatlım
Parayla alakasî yok her kadın paraya bakar bakîş acisini degiştirin ben kendi hayatimdan bir şey anlatayim benim eski sevgilim ayda 23 bin tl geliri gelirdi bir şey oldu ayrildik herneyse sevgilim 5 6 ay sonra bana geri dönmek istedi ama ben ona dönmedim düşünsene o kadar zengin parasi icinmi sevdim ben onu hayîr eski sevgiliden sonra bir polis teklif yapti onu da reddettim bana ne dedi biliyormusun benim evim var arabam var meslegim var neyim eksik beni reddetiyorsun dedi evliydi yani insanlarin gönlü ve bedeni satîlîk degildir eger bir insanin bedeni satiliksa karektersizdir kula tapıyordur
@Sempatikadam21 biraz dusunmeyen sensin heralde. Magara adami teorisinin modern versiyonu para genetik gelir bazi kizlara. Diger turlu de cevresi cok zengindir kendisi zengindir alistigi hayattan vazgecmek istemez
Herkesin güzellik anlayışı farklıdır sana güzel gelen bir başkasına çirkin gelebilir ya da bana güzel gelen sana çirkin gelebilir. Göreceli bir durum bu.
En İyi Cevaplar