Kardeşim 13 yasında septum piercing yaptırmak istiyor ama yaparlar mı? Piercing kaç yaşında yapılır?

Kardeşim 13 yasında septum piercing yaptırmak istiyor ama yaparlar mı? Piercing kaç yaşında yapılır?

Kanka çakma septum taksın internette satılıyor sıkıştırılmalı septum diye arama yap
18 den önce delmezler ben 22 yaşındayken yaptırmıştım yaşımdan ufak gösteriyorum diye burnumu delmeden önce benden kimlik istemişlerdi 22 olduğumdan emin olunca delmişlerdi
Bu suçtur 18 den önce piercing dövme yapmazlar kimse sizin için ekmek teknesinin kapanmasını sicile işlenmesini göze almaz
İnternetten sıkıştırmalı septum alın zaten gerçeğinden ayırt edilmiyor hemde deldirmeye gerek kalmaz acısız hemde hevesi bitince çıkarır heves ederse yine takar
Selam canikom,
Piercing yaptırmak kendini ifade etmenin en eğlenceli yollarından...😊 Özellikle farklı stiller denemeyi sevenlerin tarzlarına küçük ama etkili bir dokunuş katıyor fakat bu tercihi yaparken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar var. İşte bu akıllara takılan konuları beraber ele alalım.👇
Piercing yaptırmak için genellikle minimum yaş sınırı 18 olarak kabul ediliyor. Tabi bazı stüdyolar, ebeveyn izniyle 16 yaş ve üstüne de piercing yaptığı da doğru. Benim düşünceme göreyse bence 18 yaşına kadar çocuğun bu isteğinin gerçekten yerine getirip getirmemesi konusunda emin olmasını beklemek. 💫

Yani sadece fiziksel olarak değil ruhsal olarak da hazır hissetmek önemli. Kardeşinde 18'den küçük olduğuna göre ailecek birlikte konuşmakta bir zarar gelmeyeceğini düşünüyorum.😊
Birçok ülkede 18 yaş altına piercing yaptırmak bizim ülkemizde de olduğu gibi ebeveyn izni olmadan yasal değil. Türkiye'de de bazı şehirlerde ebeveyn izni ile bazı yerler 16 yaş ve üstüne hizmet verebiliyor ama yine de güvenilir bir stüdyo bulmak önemli.🔍

Piercing yaptırmak heyecan verici olabilir ama bu kararı alırken yasal süreci bilmek yani aileden izin almak şart olabilir! 📝
Burun deliklerinin ortasındaki ince deriden geçen bu piercing türü; kulağa biraz korkutucu geliyor ama doğru yerde ve hijyenik şartlarda yaptırıldığında genellikle güvenli. 😊 Asıl dikkat edilmesi gereken şeyse septum piercing yaptırırken acı eşiğinin göz önünde bulundurması derim.

Çünkü oldukça hassas bir bölge olan buruna yanlış bir uygulama yapılırsa enfeksiyon riski de bir o kadar fazla olabilir. Bu nedenle profesyonel bir yer seçmek çok çok önemli. Her ne kadar cesur ve havalı dursa da bu kararı almadan önce iyice düşünmekte fayda var bebişler.😎
Piercing yaptırmaya karar verdiyse kuzucuk, ilk olarak; mutlaka steril ve profesyonel bir stüdyo seçmeli. Bu seçilen güvenilir ve hijyenik bir ortam, enfeksiyon riskini minimuma indirir. 🦠

Eee bir o kadar da piercing sonrası bakımı da ihmal edilmemeli. Piercing yaptırılan bölgeyi temiz tutmak ve iyileşme sürecinde sabırlı olmak sağlıklı bir iyileşme süreci için şart. 🧼 Kısacası, piercing yaptırırken hem doğru yeri seçmek hem de sonrasında bakımını özenle yapmak gerekiyor.🌟
Burna yaptırmasın o yaşta. Gidip kulağa yaptırsın hevesini alsın ama yüzde hiçbir piercing sevmiyorum ben. Özellikle o yaştakiler zaten daha çocuk olduğu için zorlama duruyor. Küçücük suratta saçma sapan demirler. Ki burun piercingi kim yaparsa yapsın sevmiyorum. Küçücük burnu olanda da kötü, kemikli burnu olanda da kötü. Bence hepsinde de iğrenç görünüyor, ciddiyeyi bile yok. Gitsin göbeğini deldirsin, kulağını deldirsin, hadi olmadı köprücüğünü deldirsin okay. Ama burun o yaşta erken.
Cevap
12Cevap
Yaa üff aynen kardeşin. Kendin için soruyorsun küçük yaşta ergen ergen şeylere heveslenmeyin üniversite de yaptırıyorsan yaptır
Ben 20 yaşındayım evet kerdeşim bunu sorma sebebim yaparlar mı
20yaşında biri olarak ve çoğu piercingi kullanan biri olarak diyroum ki. Henüz erken küçük yaşlardakiler de bir heves ve dikkat çekme çabası için yapıldığı çok bellş oluyır bu yüzden güzel bir imaj durmuyor. Üniversiteye geçince istediğini yaptırsın
Doğru ama septumu saklanabiliyor ve gözle görülür bir delik değil o yüzden sorun olucağını düşünmüyoruz
13 yaş bu kararlar için çok erken. Izin verilmemesi gerekiyor.
Öylede ama septum saklana biliyor o yüzden izin veriyoruz zaten yani çıkarsa bile gözle görülücek bir delik olmayacak
@Eceremm arkadaşım dövmesini 14 yaşında yaptırdı. Annesi yanında değildi dövmeciye gittiği zaman haliyle yaşı küçük diye aile onayı gerek demişler. Annesi telefonda onayı olduğunu söyledi öyle yaptılar. Ben de 12 yaşında yaptırdım piercing ama kulağıma. Bazı yerler aile onayı da dinlemiyor 18 yaş altına yapmıyorlar ama çok nadir onlar. Şimdi herkeste olduğu için ve erken yaşta yaptırdıkları için çok kalmadı yaşın geçmesini bekleyen
velisi izin verirse yaparlar. bireysel olarak yaparlarsa bir suç bence.
Selam, Kardeşinin yaşı çok küçük muhtemelen heves ediyordur bence konuşup vazgeçmesi için ikna edin ilerde pişman olabilir piercinglerin enfeksiyon riski de çok yüksek fake olanlardan takabilir hiç belli olmaz çoğu arkadaşım öyle yapardı.
Ne o oyle ayilarada halka takarlar.. cirkin ve sagliksiz
Senin fikrin ben de yaptırdım gayet güzel duruyor
Mikrop kaptirmada...
Yok ya 1 seneden beri kullanıyorum
Peki ne diyeyim. Bana itici geliyor
Beklesin enfeksiyon kapar sonra dönülmez sonuçlara yol açar okadar dayandı 3-4 sene daha dayansin
Yaşı küçük olduğu için yaptırmamalı kulağına ikinci delik açması normalde
hiç yaptırmasın bence. ben güzel de bulmuyorum sağlıklı da değil
Çok itici, bunları taktıranların kendilerine saygısı yok.
kardeşinle sende gidersen kardeşine yaparlar sadece ablası olup olmadığın için ikinizin kimliğini ister bu kadar ama yaparlar Kİ şimdi ki her çocuk septum istiyor bi zamandan sonra sıkılır bence yaptırsın Kİ bendede var
Boğalar olgunlaşınca takılır istenildiği gibi yönetmek için 👍🏻😉
Bence yaptırılmamasi gerekiyor çünkü saçma bir şey büyünce yaparsınız ben yaptım o yaşımda şu an pişmanım
18 yas altına aile izni olmadan işlem yapmak yasak
Ben de istiyom ama Üniye geçince yaptırcma bu sene
Bizim kurbanlık danada da var aynısı
İyi
Piercingler içinde en itici görünen en itici olan bu herhalde
Ben 12 yasindayken yaptirmistim ama annemle gitmistim aile izniyle olunca hersekilde yapiyorlar
Yaptirmaaaaaa göbegine yaptir daha iyi
Ben yaptırdım çoktan ya
Niye ki
Ben güzel durduğunu düşünüyorum ama senin fikrine de saygı duyuyorum canım 😘
Para verseler yaptırmam
Aile rızasıyla yaptırıyorlar
evet yapıyolar
hic yapma bnce
Kendim için sormadım ben zaten kullanıyorum yaşı sorun olur mu diye sormuştum 😊
bence yaptirmasin
13 erken bence en az 16-17
Burnu halkalı boğalar gibi puhahahahhah