Hayatında hiç makyaj yapmamış biri için internet üzerinden bilgi edinmek güzel bir yöntem. Youtube, uygulamalı bir çok içeriğe sahip olduğu için faydalı bir mecra ama aynı zamanda devasa bir pazarlama arenası... İzlediğiniz videolar sonrası kendinizi ihtiyacınız olmayan bir dolu malzeme almış olarak bulabilirsiniz.
Ürün odaklı içerik paylaşmayan, gerçek makyaj sanatçılarının tecrübelerini ve makyajın püf noktalarını paylaştığı kanallardan tarzını beğendiklerinizi takip edebilirsiniz. Örneğin Wayne Goss benim keyifle takip ettiğim Youtuber'lardan biri ve başarılı bir makyaj sanatçısı. Başlangıçta, öncelik vermek istediniz noktalara odaklanın.
Gidermek istediğiniz kusurlar ya da ön plana çıkarmak istediğiniz bölgeler neler?
Bunları belirledikten sonra bütçenize uygun bir alışveriş listesi çıkarabilirsiniz. Örneğin göz altınızı aydınlatmak ya da yüzünüzde kapatmak istediğiniz lekeler için bir concealer edinebilirsiniz.
Göz makyajı yapacaksanız mutlaka maskara edinmenizi tavsiye ederim. Çünkü farsız maskara kullanılabilir ancak maskara sürmeden sadece far ya da kalem kullanmak biraz absürd durabilir.
Hem dudak hem yanak için kullanılabilen krem allıklardan da alırsanız küçük bir makyaj kitine sahip oldunuz bile! Bu tabii temel malzemelere bir örnek, siz ihtiyaçlarınıza ve isteklerinize uygun olarak kitinizi kişiselleştirebilirsiniz.
Söylediğim gibi başlangıçta ihtiyaçlarınızı belirlemek ve buna göre hareket etmek önemli. Zamanla makyajdan keyif aldıkça ve yeteneklerinizi keşfettikçe kitinizi genişleterek makyaj serüveninize devam edebilirsiniz.
Cildinize fondöten sürmek yerine yaz kış UV ışınlarından korunmak için içeriği güzel kaliteli bir güneş kremi kullanın. Cildinize başka hiçbir şey sürmeyin. Onun dışında mascara ve ruj da önerilebilir. Sade ve doğal :) En güzeli ✨
Bireysel olarak evde kendine makyaj yapacak olanlar sağlıksız ve ucuz ürünlerden uzak durunuz. Sağlık her şeyden önemli makyaj malzemelerinin içeriğine neler neler katılıyor bir bilseniz eminim makyaj yapan kişi sayısı minimum seviyeye düşer. Güzellik merkezleri ve makyözler genelde durumu daha iyi kişilere makyaj yaptığı için biraz daha sağlıklı ve kaliteli ürünler tercih ediyor. Kısaca saç boyalarından tutun ruj, oje, rimeller, kalemler, bazlar, farlar, kremler vs vs hemen hemen her üründe mutlaka insan sağlığı için zararlı maddelerden oluşuyor. Özel günler haricinde makyaj önermiyorum :) herkese makyajsız sağlıklı ve mutlu günler diliyorum
Ya herkes yapmayin demis oyle dicekseniz cevaplamayin zaten kiz istemese yazmaz demekki kqrar vermisOncelikle pahali markalarla başlama derim çünki zorlanabilirsin o yğzden sana bir instagram sitesi söylim ismi " devtoptankozmetik " hem ucuz hemde çok güzel şeyler var kargo fazla gelebilir ama arkadaşlarinla falan al derim paylasirsiniz kargoyuAma fondoten alma ordan söylim önceden ben hic almadim ama fondoteni kaliteli bile alsan yeterli😊😁
Bir anda ağır makyaj yaparak başlama hafif tonlarda yapa yapa elini alıştır cilt makyajına çok önem ver nemlendirmene dikkat et çünkü makyajda önemli bir yeri var
Merhaba!
Hayatında hiç makyaj yapmamış biri için internet üzerinden bilgi edinmek güzel bir yöntem. Youtube, uygulamalı bir çok içeriğe sahip olduğu için faydalı bir mecra ama aynı zamanda devasa bir pazarlama arenası... İzlediğiniz videolar sonrası kendinizi ihtiyacınız olmayan bir dolu malzeme almış olarak bulabilirsiniz.
Ürün odaklı içerik paylaşmayan, gerçek makyaj sanatçılarının tecrübelerini ve makyajın püf noktalarını paylaştığı kanallardan tarzını beğendiklerinizi takip edebilirsiniz. Örneğin Wayne Goss benim keyifle takip ettiğim Youtuber'lardan biri ve başarılı bir makyaj sanatçısı.
Başlangıçta, öncelik vermek istediniz noktalara odaklanın.
Gidermek istediğiniz kusurlar ya da ön plana çıkarmak istediğiniz bölgeler neler?
Bunları belirledikten sonra bütçenize uygun bir alışveriş listesi çıkarabilirsiniz. Örneğin göz altınızı aydınlatmak ya da yüzünüzde kapatmak istediğiniz lekeler için bir concealer edinebilirsiniz.
Göz makyajı yapacaksanız mutlaka maskara edinmenizi tavsiye ederim. Çünkü farsız maskara kullanılabilir ancak maskara sürmeden sadece far ya da kalem kullanmak biraz absürd durabilir.
Hem dudak hem yanak için kullanılabilen krem allıklardan da alırsanız küçük bir makyaj kitine sahip oldunuz bile! Bu tabii temel malzemelere bir örnek, siz ihtiyaçlarınıza ve isteklerinize uygun olarak kitinizi kişiselleştirebilirsiniz.
Söylediğim gibi başlangıçta ihtiyaçlarınızı belirlemek ve buna göre hareket etmek önemli. Zamanla makyajdan keyif aldıkça ve yeteneklerinizi keşfettikçe kitinizi genişleterek makyaj serüveninize devam edebilirsiniz.
Umarım yardımcı olmuştur...
💞 Sevgilerimle...
Havva GÜLŞEN