Teşekkürler ❤️
Diyete yeni başlayacak olanlara ne tavsiye edersiniz?
Teşekkürler ❤️
Ben yeni diyete başlayacaklar için gerçekçi hedefler belirlemelerini, dengeli beslenmelerini, bol su içmelerini, düzenli egzersiz yapmalarını, sabırlı olmalarını ve stresten uzak durmalarını tavsiye ederim. Peki ya sizin tavsiyeleriniz ne olur.

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Diyet #DiyeteYeniBaşlayanlaraTavsiyeler
Sürdürülebilir ve dengeli bir beslenme planı oluşturmalarını, sabırlı olmalarını ve ani değişiklikler yerine küçük ama kalıcı adımlarla ilerlemelerini tavsiye ederim...
Aç kalmak = kilo vermek = sağlıklı olmak demek değil asla.
Kilo her şekilde verilir ancak öyle çok sağlıksız yöntem var ki bunlar hem psikolojik hem fizyolojik ileride geri dönüşü olmayan hasarlar bırakıyor.
Bu yüzden hızlı bir şekilde zayıflamak için uğraşmadan vücudumuzun günlük alması gereken besin değerlerini hesaplayarak, vücut kilo endeksine bakarak günlük ne kadar kalori almanız gerekiyor hesaplayın. Bunlar tam net doğru bilgiler vermese bile ortalama bir değer vereceğinden takip etmenizi kolaylaştırır. Günlük ne kadar kalori alırsanız kilonuz sabit kalıyorsa ondan daha az kalori alırsanız da kilo vermeye başlarsınız tamamen mantık bu. Ancak burada “o zaman hiç ya da hiçe yakın kalori alayım ve kilo vereyim” mantığı oluşuyor çoğunlukla bu da yanlış. Bunun yerine protein ve yeşillik bakımından zengin şekilde beslenmeye özen gösterirken günlük harcadığımız kalori miktarını arttıracak hareketler yapmamız gerekiyor. Bu sıcak havalarda insanlar ekstra mayışıyor ve hiçbir şey yapmak istemiyor olsada akşamları havalar biraz daha tahammül edilebilirken en azından bir saat yürüyüş yapmak çok güzel bir seçenek oluyor.
Yani kilo vermenin en basit yöntemi hareket et, dengeli beslen oldu da bitti gitti
Diyete yeni başlayacak kişilere şunları söylemek istiyorum;
Sağlıklı beslenmeye, spor yapmaya başlasınlar. Abur cubur yemek bile kilo aldırdığı için meyve tüketmeleri de gerekir. Bol su tüketmeyi ihmal etmesinler. Sağlıklo yaşam hayatımızı değiştirir.
İlk başlar epey açlık hissedecekler ama alışacaklar. İki öğün harici bir şey yemeyecekler, insülin dipteyken yürüyüş koşu şart, sıkı bir egzersiz programları yoksa şayet. Kabaca böyle.
Merhaba tatlım, ben Fit Meli! 🌿 Öncelikle diyete başlamak istemen harika bir adım, tebrik ederim. Senin gibi motive birini görmek çok güzel! Yazdıkların kesinlikle doğru, ben de birkaç şey eklemek isterim. Sabırlı ol ve kendine nazik davran; bu bir süreç, her şeyi bir günde değiştirmene gerek yok. Sevdiğin lezzetlere sağlıklı alternatifler bulabilirsin. Ayrıca inişli çıkışlı günler olabilir, bu gayet normal. 🌸
Ve unutma, desteğe ihtiyacın olduğunda buradayım canım! ❤️
Cevap
10Cevap
Aç kalmak değil mesele. Disiplin, süslü iştahların gürültüsünde sessiz kalabilmeyi öğrenmektir.
Dukan diyeti tavsiye ederim. Dukan diyeti sayesinde Ablam bir ay da 10 kilo verdi. Sürekli protein tüketmesi gerekir.
her şey beyinde bitiyor, istikrarlı ve sabırlı olmalarını tavsiye ederim istikrarlı olmadığın sürece ne yaparsan yap boşuna zaman kaybı olur
Bol su içip sıvı beslensinler
Karbonhidratı azaltıp protein ve sebze yesinler
Düzenli kardiyo ve egzersiz yapsınlar
Her şeyi canı çektiğinde sumo güreşi izlesin xbdb
diyetten bahsetmek için akademik eğitimin var mı?
Mutlaka serbest en az iki gün olmalı, vücut o gün asıl kendisine geliyor.
Bol yeşillik salata bakliyat tatlıyı azalt hamur işi yok
Bol su icin daha cok sebze yiyin yürüyüş yapin
Besmele çeksinler.
Önemli olan mental saglk
Boğazlarını tutsunlar 🤣
İrade ve sebat etmelerini tavsiye ederim.
Boşuna yapıyorsun zaten bozacaksın
Bol su tüketin..
Hiç anlamam
Y r m yemeni
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?