ben makyaj yapmaya yeni başlıycam yağlı bir cilde sahibim gratisin web sitesine girdim ama o kadar urun var ki kafam karisti hangisi iyidir bilemedim. pahalı marka ya da ucuz marka makyaji etkiliyor mu? yoksa hepsi aynı gorevi mi goruyor?
nereden ve nasil baslayacagim yardimci olursaniz sevinirim :)
nereden ve nasil baslayacagim yardimci olursaniz sevinirim :)
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Merhabalar.
Yanlış kozmetik ürünlerin kullanımına bağlı kozmetik akne diye adlandırdığımız sivilce, siyah nokta oluşumu ve erken yaşlanma meydana gelebiliyor. Ürünlerinizi seçerken mutlaka ürününüz eğer dermakozmetik bir markaysa arkasında içeriği yazar. Bu yüzden de dermakozmetik makyaj malzemeleri tercih etmeliyiz. Ürününüzün mutlaka su bazlı olmasına, üzerinde non-komedojenik veya non-aknejenik olarak etiketlendirilmesine dikkat ediniz.
Yağlı ve akneye yatkın ciltlerde en iyi seçim yağsız su bazlı, mat ve yarı mat fondöten ve kapatıcılardır. Yağlı fondotenler en iyi ve en uzun süreli kapatıcılık sağlarlar ama akneyi şiddetlendirdikleri için kullanılmamalıdır.
Yine pudralar da fondötenler gibi gözenekleri tıkayarak siyah nokta ve sivilce oluşumuna neden olabilir. Bu nedenle daha az yağ içeren gevşek, transparan pudraların tercih edilmesi yağlı ve akneye yatkın ciltler için daha uygundur.
Pudralı allıklar akneli hastalarda ve yağlı ciltlerde güvenle kullanılabilir. Krem allıkları siyah nokta ve akneye neden olması nedeniyle önermiyoruz.
Sevgiler❤️
Keşke hunharca makyaj yapmadan görseydim bu yorumu...