Konunun hormonlar ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Konuyu elbette daha iyi bilenler vardır. Bu konuda yardımcı olabilecek birileri var mı? Hamilelikte göbek kıllanması hakkında ne diyorsunuz?
Gebelikte hormon değişikliğine bağlı olarak karın, bacak, meme ucu ve diğer bölgelerde tüylenmede artış olur. Bu tüylenmelerden tıraşla kurtulmanın herhangi bir sakıncası olmaz. Karnınızın büyümesine bağlı tıraştan zorlanırsanız mutlaka yardım alarak yapmanız gerekir. Gebelikteki tüylenme sizi rahatsız etmiyorsa traş etmeyin. Gebelik sonrası fazla tüyler kaybolacaktır.
Hamilelikte kıllanma oldukça yaygın bir durum. Göğüslerin şişmesi, mide bulantısı, saç dökülmesi gibi durumlar hamileliğin en sık bilinen etkileridir. Vücut kıllanmasından ise çoğu zaman bahsedilmez. Hamilelikte göbek kıllanması da çok sık rastlanan bir durumdur.
Hamile kalınca vücuttaki hormon dengeleri değişmeye başlar. Bu oldukça normal bir durumdur. Hormonların eski haline dönmesi emzirme döneminin sonunu bulabilir. Hormonal değişimler pek çok değişikliği de beraberinde getirir; başta göğüsler olmak üzere tüm vücutta ödem, cilt tonunda değişiklikler, saçlarda dökülme, kıllanma... Tabii bu değişimler sizi korkutmasın, bu sorunlar hamilelik bitince genellikle geçer. Göbekte kıllanma da çok sık rastlanan hamilelik değişimlerinden biri. İyi haber, bu kıllar genellikle doğumdan sonra dökülüyor. Bu yüzden hamilelikte göbek kıllanması konusunda endişe etmeye gerek yok. Yine de tek tük kıllar kalırsa onları almaya gerek yok. Kalıcı epilasyonla tek seansta yok edilebilirler.
Kan dolaşımı o bölgede yoğunlaştığı için hormonlarda yoğunlaşır normaldir
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Normal sonradan dökülüyor. Bende hormonal oldugunu düşünüyorum veya kullandigimiz vitaminlerdende kaynaklaniyor olabilir. Cok kafama takmadigimdan sormadim.