Fondötenin pul pul durmaması için ne yapılmasını tavsiye edersiniz?

Merhaba, Pilates, aletli ve yer pilatesi olmak üzere 2 şekilde yapılıyor. Aletli Pilates Refomer, Cadillac, Barrel, Chair denen ekipmanlar üzerindeki uygulamaları içeriyor. Yer Pilatesi için hiçbir ekipmana ihtiyacın yok. Kendi vücut ağırlığını kullanıyorsun. Karantina günlerinde evde yapabileceğin en sağlıklı egzersiz metotlarından biri Yer Pilatesi. Pilates tüm vücudu çalıştıran, esneklik, kuvvet, dayanıklılık gibi parametrelerimi geliştiren bir metot. İleri seviye yapıldığında kilo vermemize de yardımcı olur. Pilates egzersizinde bir çok varyasyon kullanabildiğimiz için farklı fitness seviyesi ve vücut tipleri için de uygun bir egzersiz yöntemi. Son olarak postür (duruş) düzeltebilen ve karın bölgesini çok iyi çalıştıran bir egzersiz yöntemi Arzu edersen Youtube sayfamızdan Pilates'e dair her şeyi izleyebilirsin: www. youtube. com/.../UCdhNA4ZICQOSbvc9jA2WmLQFitkonIşıltılı, nemli, bronz, mat, yarı mat. Bu görünümlerin hepsini seviyoruz. Hem de cildimizdeki kızarıklık, akne izleri, ince çizgiler ve güneş lekeleri gibi sorunları kapatmak için fondöten kullanıyoruz. Fondötenin pul pul durmaması için ne yapılmasını tavsiye edersiniz?
Cildim kuru olduğu için yaşıyorum bu durumu ama makyaj yapmadan önce yüzümü yıkayıp biraz nemli bırakıyorum fondötenlerimi sıvı seçiyorum (revolution pro drops ) var sıvı yumuşak bir yapısı var. Cildim nemliylen yoğun nemlendirici bir krem sürüyorum sonra sadece burnumun üstüne ve yanlarına yağlı yapılı makyaj bazı uyguluyorum sonra fpndötenimi direk yüzüme değil de elime biraz sıkıp ordan süngerle alıp tampon hareketlerle yüzüme uyguluyorum süngeri yüzüme sürtmüyorum o zaman pul pul oluyor 😊 bastıra bastıra bütün yüzüne az miktarla uygula mükemmel oluyor. Islak görünüm İstersen süngerini biraz ıslat öyle uygula çok güzel oluyor 😘
Fondötenin pul pul durmaması için düzenli şekilde cilt bakımı yapman gerekli. Öncelikle cildini ölü derilerden arındırmak için haftada en az 1 kez peeling yapılmalıdır. Ardından ise cilt tipine uygun bir nemlendirici ile cilt nemlendirilmelidir. Ciltte oluşan pul pul görüntü böylece giderilebilir. Her makyaj öncesi mutlaka cilt temizlenmeli ve nemlendirilmelidir. Böylece yaptığınız ten makyajı daha güzel görünecektir.
Cevap
13Cevap
Fondöten kullanımı azaltılmalı, bu süre içinde cildin ihtiyaçları karşılanmalı. Düzenli temizlenip, ihtiyacı olan hyaluronik asit, b5 ve c vitamini içeren serumlar kullanmak ve neme doyurmak cildi toparlar. Toparlandıktan sonra da eski düzene geri dönmemek gerek, makyaj yapmayı azaltmalı yani
Nemlendirici ve kesinlikle makyaj bazı kullanılmalı. Nemlendirici tek başına eşsiz bir makyaj yapmaya yetmeyebilir. Ayrıca nemlendirici ve bazı uyguladıktan sonrasında ciltte edilene kadar beklenilmeli ve fondöteni uygularken makyaj süngerini ıslatıp tampon hareketlerle yaparsan istediğin görünümü elde edersin😇
Makyaj öncesi yüz nemlendirici krem ve yüz makyajı için bir baz şart
Oncesinde nemlendirici ise yarar belki daha daha oncesi de peeling yap ölü deriyi atar daha puruzsuz olabilir
Cilde düzenli olarak peeling yapıp ölü derilerden kurtulmasını sağlamak.
Fondötenden önce iyice nemlendirmek.
Pudra ve sabitleyici sprey. Kesinlikle işe yarıyor 💙
Yüzün, kuru olduğu içindir. Nemlendirici kullanmayı dene.
Nemlendirici ve makyaj bazı kullanılması kötü görüntüyü engeller
Ovalamak gerekir sanırım, bunu bilmem için makyaj yapıyor olmama gerek yok.
Kesinlikle cilt temizliği ve iyi nemlendirme sonrası fondoten güzel durur 😊vaktiniz varsa maske iyi olur
Nemlendirici kullan fdten sürmeden önce ve kalıtelı pahalı olan fondöten seç alırken.
Limon ve tuz peelingi öneririm biraz yakar ama sonuç mükemmel
Nem nem bu cozum cok basıt su ıcmek nemlendirmek ve baz
Loreal true match likit fondoten çok iyi pul pul durmuyor
Altına nemlendirici veya baz 2 side olmadı git fondöten değiştir
Altına krem sür 5, dk bekle fondatenını sur emın ol ıyı sonuc alıcaksın
Makyaja başlamadan cildini vazelin kadar değil ama hafif yağlı bir nemlendiriciyle tazele. Nemlendirici fondötenin emilmesine yardımcı oluyor ve kusmasini da engelliyor
vaybe bildiğin yüzünüze badana yapıp başka bir şeye dönüşüyorsunuz bu makyaj olayıyla
Nemlendirici kullanmak
Nemlendirici kullan fondöteni sürmeden önce.
Makyajdan önce nemlendirmek
Primer kullanmalısın nemlendir iyice
Terlememek için kıpırdamamak
😂😂
Altina biraz krem surmek bepanhane 5 dk bekleyip fontedini uygulamak hic oyle sorun yasamadim direk hic surmedim fonteden
Baz kullan öncesinde ve makyaj bittikten sonrada sabitleyici
Yüzdeki minik kıllar her şeyi mahvediyor
Uzmanlık dışı sorular :)
Senin fondotene falan ihtiyacın yok
Kullanmadığım için sorun yok
Fondöten sürmeyin en kesin çare. Üzerine yumurta sürüp fırına vermiş gibi oluyorsunuz.
Altına nemlendirici veya makyajdan sonra sabitleyici
Fondoten öncesi iyi bir nemlendirme, bu problemini çözer.
Öncesinde krem sürersen bir sorun olmaz krem kurumadan hemen üstüne fondöten sür.
makyajdan önce cildimi güzelce temizleyip mutlaka nemlendiriyorum
Kesinlikle peeling öneririm.
Nemlendirici kullana bilirsin mesela
Peeling ve iyi nemlendirmek
nemlendirici ve fondöten bazı kullanmanı öneririmm
Kullanmamanızı. En kesin çözüm
N yapsan boşşş
Gül suyu spreyi
Nemlendirici imiş
Hiç bir fikrim yok
Önce nemlendirici üstüne fondeten sürebilirsiniz.
Yüz kremi sürüyorum ben
Nemlendirici sür önce.
makyaj bazi
Bilmiyorum
makyaj bazı
Makyaj bazı
Primer
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhaba Arkadaşlar,
Fondötenin pul pul durmaması için neler yapmalıyız?
Bugün sizlerle doğru fondöten seçimi ve makyaj öncesi cildin hazırlanması konularını paylaşmak istiyorum.
Öncelikle kuru, yağlı ya da karma cilt yapısına sahip olabilirsiniz. Cilt yapınıza uygun doğru fondöteni seçmek için cilt yapınızı bilmeniz şarttır.
Kuru ciltler, pudra içerikli fondöten tercih etmemelidir. Yağlı ciltler, pudra içerikli fondöten kullanabilir ya da pudrasız fondöten üzerine ince bir kat transparan pudra geçebilir.
Cildin pul pul olması sadece yanlış fondöten seçiminden kaynaklanmaz. Cildin susuz ve nemsiz kalmasından dolayı da pullanma olabilir. Az su tüketimi ve solaryuma sık sık ve uzun süreli giren ciltlerde de kuruluklar oluşur. Cildi bol bol nemlendirmeli ve su tüketimine özen gösterilmelidir.
Günlük düzenli cilt bakımı makyaj öncesinde çok önemlidir. Kuru ve nemsiz, bakımsız cilde direkt sürülen fondöten başarısız makyaj görüntüsüne sebep olur.
Sosyal medya hesabımdan bana ulaşabilirsiniz. Detaylı sorularınızı cevaplıyorum.
Sevgiyle kalın.