Cakey (pütür pütür yüz) fazlasıyla rahatsızlık veren bir görüntüdür. Makyaj bazı, fondöten sürmeden önce ciltteki pürüzlerin giderilmesini sağlayarak fondötenin cilde uyumunu kolaylaştırır. Gözenekleri küçültür ve ince çizgileri gizleyerek cildin rengini dengeleyip daha doğal bir görünüm elde etmenizi sağlar Ayrıca cildin gün içerisinde yağlanmasını engelleyerek fondötenin kalıcılığını arttırır.
Fondöten sürmeden önce cildini hazırlamak ve daha pürüzsüz bir görünüm için makyaj bazı (primer) şart. Açıkçası ilk başlarda bende ne gerek var krem işte diyordum ama makyaj bazı kullanmaya başlayınca aradaki farkı gördüm. İşte doğru fondöten uygulamanın yolları!
1. Cildini arındır
Öncelikle cildini yüz temizleme jeli ile güzelce yıkamalısın. Ardından bir peeling yaparak cildini ölü derilerden arındırabilirsin.
2. Cildini nemlendir
Cildin kuruduktan sonra özellikle su bazlı yağsız bir nemlendiriciyle cildini nemlendirmelisin. 10-15 dakika bekle. Cildin nemlendiriciyi emmeli ve fondöten için hazır hale gelmeli. Ben Loreal Paris Nem Terapisi kullanıyorum.
3. Makyaj bazını uygula
Makyaj bazını yüzünün nemlendiriciyi tam olarak emdiğine emin olduktan sonra makyaj bazını yüzüne dairesel hareketlerle sürebilirsin. İster fırça yardımı ile ister süngerle ya da parmak uçlarınızla sürebilirsin. Makyaj bazı ne kadar ince sürülürse o kadar iyi olur. Makyaj bazını sürdükten sonra fondötene geçmeden 3-4 dakika kadar bazınızın kurumasını beklemelisin. Fondöten nasıl sürülür?
Bu arada fondöteni uygulama biçimi de çok önemli. Temiz bir fırça, sünger veya parmaklarınla uygulayabilirsin. Ama tampon hareketlerle uygulama yapmak daha iyi kusursuz bir sonuç verecektir. Fondöten miktarına da dikkat etmeli, ince bir tabaka halinde az az alıp yavaş yavaş çoğaltarak sürmelisin. Çok fazla sürülen fondöten maske gibi durur yüzüne oturmaz ve cildini yaşlı gösterir.
3
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Makyaj bazı nedir?
Makyaj bazı, cilde pürüzsüzlük katar ve fondöten / BB kremin kapatıcılığını, kalıcılığını arttırır. Böylelikle cilt kusurları ve eşitsizlikleri daha iyi gizlenir. Ayrıca makyaj malzemelerinin daha kolay uygulanmasını ve homojen dağılmasını sağlar.
Makyaj bazı nasıl uygulanır?
Temiz ve kuru cilt önce nemlendirilir ve nemlendirici kremin emilmesi beklenir. Daha sonra makyaj bazı yani primer uygulanır ve yine cilt tarafından emilmesi beklenir. Sonrasında makyaja başlayabilirsin. Makyaj basının da cilt tipine uygun olduğuna emin olmalısın. Kızarıklık giderici, besleyici nemlendiricili, aydınlatıcı ve matlaştırıcı özellikte olanları vardır.
Benim tavsiyem, Farmasi VFX PRO Camera Ready Makyaj Bazı
Şeffaf yapıda ve tüm cilt tonlarına uyumlu bir üründür. Gözenekleri ve kırışıklıkları çok iyi gizler. Ciltte kadifemsi bir his bırakıp pürüzsüzlük sağlar. Makyajın kalıcılığını da arttırır. Bu ürünün bir de ışıltılı çeşidi var. Onun da tek farkı daha aydınlık bir bitiş sağlaması.
Makyaj bazı ten makyajının olmazsa olmazıdır. Makyaj bazı,
- Makyajın sabit kalmasını sağlar - Makyajın kalıcılığını sağlar - Gözenek görünümünü azaltır - Cildin fondöten kusmasını engeller - Cildi nemlendirir - Fondötenin pul pul görüntüsünü yok eder - Cildi makyaja hazırlar - Sivilce oluşumunu engeller.
Cilt tipine uygun makyaj bazı seçmelisin. Sana birkaç makyaj bazı önerim var.
- Farmasi makyaj bazı - Golden Rose makyaj bazı - Sephora makyaj bazı. Bu makyaj bazları gerçekten çok güzel. Özellikle Farmasi olan çok işe yarıyor. Hem de çok uygun fiyatlı.
Ben fondötenden önce makyaj basını uyguluyorum. Azıcık bekleyip öyle uyguluyorum.
Fondötenin pul pul görünmesinin sebebi cildinin yeterli nemlendirmemenden kaynaklı. Yüzünü fondöten uygulamadan önce nemlendirmelisin.
Ayrıca ten makyajı öncesi cildine peeling yapmayı unutma. Böylece ten makyajın kusursuz görünecek.
Makyajın daha uzun süre dayanmasına yardımcı olur makyaj bazı uygulamak. Birde cildinin daha güzel ve daha pürüzsüz görünmesini sağlar. Önce nemlendirici krem sür yüzüne ardından makyaj bazını uygula peşine ise fondöteni