Kızlar fondöten sürdüğüm zaman neden yüzüm kuru ve pul pul gözüküyor? Pürüzsüz durmuyor
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılFondöten neden pürüzsüz durmaz?

O görüntünün oluşma sebepleri, cildinin bakım eksikliğinden kaynaklanır. ▪️Öncelikle gün içinde yeterince su içtiğine emin ol. ▪️Cilt bakımında peeling yapmayı ihmal etme. Böylece cildin ölü deriden arınır. ▪️Bir de makyaj öncesinde nemlendirici krem sürüp emilmesini bekle. Aslında cilt bakımı rutininde de bu olmalı. ▪️Ayrıca makyajın pürüzsüz görünmesi için makyaj öncesinde makyaj bazı kullanmak da gerekir.Makyaj bazı nedir?

Makyaj bazı, cilde pürüzsüz ve kadifemsi bir görünüm verir. Fondöten / BB kremin kapatıcılığını ve kalıcılığını arttırır. Cilt kusurlarını ve eşitsizliklerini daha iyi gizler. Bir de makyaj ürünlerinin daha kolay uygulanmasını, ciltte eşit dağılmasını sağlar.Benim tavsiyem, Farmasi VFX PRO Camera Ready Makyaj Bazı

Yapısı şeffaf. Gözenekleri, kırışıklıkları çok iyi gizliyor. Ciltte kadifemsi his bırakıyor ve pürüzsüzlük sağlıyor. Makyajın kalıcılığını arttırıyor. Tüm cilt tiplerine de uyumludur.02 Yorumla- +1 yıl
Ne kadar güzel anlatmışsınız ya 😍 teşekkür ederim gerçekten 😻
Cevap sahibi+1 yılRica ederim 🌺
En İyi Cevaplar
+1 yılÖncelikle temiz ve nemlendirilmiş bir cilt gerekli. Ama buna rağmen örneğin karma cilde sahip olduğum için sürekli maddi yönden kazançlı çıkayım diye çözümü hindistan cevizi yağını hem baz öncesi nemlendirici hem de fondötene bir kaç damla damlatmakta buldum. Gün boyu dibine girsen anca pullanmayı görürsün, hatta zor görürsün o derece.
Bu arada son günlerde çene bölgemde sivilcelenme sonrası kavlama olduğu halde mat fondötenim bile pullanma yapmadı yağı kullandığımdan beri.01 Yorumla- +1 yıl
Nasıl tam anlamadım cildime bir kaç dsmala hindistan cevizi yağı şurup nemlendirici yerine, üzerine fondoteni mi mi suruxem, ayrıca sünger mi fırça mi kullanıyorsunuz, bezdim ben soyulma ve pul görüntüden nolur yardım et
+1 yılCildin hassas mı bilmiyorum hassassa soft peeling uygula değilse "Garnier 3ü 1arada" hafif hafif peeling yaparak uygula 25 dk sonra durula cildini pürüzsüz yapıp nefes almasını sağlayacaktır. Durulama işlemin kolay olması ve cildin neme doyması adına şöyle ki; bir kaseye su doldur. Hafif ılık minik bir havluyu buna daldır yüzüne kapat hem kolay arınacaktır hem cildin neme doyacaktır. Bu işlemlerden sonra güzel bir nemlendirici krem kullanabilirsin kış aylarında cildimiz neme hasrettir. Ben kullandığım kremi görsele ekliyorum kaseyi fotoğrafladım onun gibi birşeye su doldurabilirsin geçmiş olsun varsa sorularınız sorabilirsiniz.✂️

10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl25 liralık fondöten yüzünde oksitlenir. Normal pul pul olması.
03 Yorumla- +1 yıl
Fondöten 60 liralık boş yapma
Cevap sahibi+1 yılFarketmez 60 lira çok da pahalı değil canım. bir de hava atıyor 69 lira diye Avni 🤪🤪🤪
- +1 yıl
25 liralık söylenti yaptın bende 60 liralık dedim boş yapma gizli hesaptan yazmak kolay
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
50
Cevap
11Cevap
- Cilt Bakım konusunda 7,1b cevap paylaştı.
u 1 yılBu görünümden tamamen kurtulmak için öncesinde mutlaka nemlendirici krem sür derim tüm yüzüne. Sonra fondöten uygula bu sayede yüzün daha pürüzsüz olacak.
00 Yorumla Fondöteni kullanmadan önce Primer kullan, mesela NYX markasininkini önere bilirim. Temiz parmaklarla cildine cok az yedirirsen zaten yüzün pürüssüz olur. Eger kuruysa cildin mutlaka nemlendir makyaj öncesinde.
11 Yorumla- +1 yıl
Çok sağ ol
+1 yılÖnce cildi günün kirlerinden arındırmalısınız. Peeling ya da sabun ile pürüzsüz doku halini alması gerekli..
sonra nemlendirici ve fondoteni kullanabilirsiniz.18 Yorumla- +1 yıl
Nemlendirici ne kullanıyorsun
- +1 yıl
Lr racine ismi. Bebe mavisi gibi bir rengi var.
- +1 yıl
Cildin kuru mu senin?
- +1 yıl
Hı benim kuru olur mu
- +1 yıl
Olur gerekli yağı barındırıyor. Başka kremlere de bakabilirsin.. çok seçenek var
- +1 yıl
Çok sağ ol
- +1 yıl
Rica ederim.
+1 yılBaksana makyajda erkeklerde iyiymiş 😬😬
Baz kullanabilirsin nemlendirici makyaj yabmadan önce sabahında veya aksaminda maske yapabilirsin 🙃12 Yorumla- +1 yıl
Ovunmek gibi olmasin iyimdir 😅
- +1 yıl
Kesinlikle Ya benden iyiler ldxjlzjd
Direk fondöten sürülmez çünkü. Önce siyah nokta bandı kullanmalısın ondan sonra yüz temizleme jeliyle yüzünü yıka. Ardından nemlendirici ve baz. 👍🏻😌
13 Yorumla- +1 yıl
Fondötende bir sıkıntı olur mu? Çok kuru ciltliyim
- +1 yıl
Revlon colorstay kullanıyorum
+1 yılSabahları peeling yap. Makyaj yapmadan önce de yüzünü nemlendir
13 Yorumla- +1 yıl
Peeling ne önerirsin
- +1 yıl
Loreal paris saf kil peeling jeli
Nivea beyaz kil maskesi (peeling de yapılıyor)
İkisi de iyidir - +1 yıl
Teşekkürler 🙏🏼
Önce peeling yap iyice nemlendir ve baz kullan ( tabi bütün malzemen cildine uygun olsun)
13 Yorumla- +1 yıl
Peeling ne önerirsiniz? Kuru ciltliyimde. Birde yüzünüzü ağdayla alıyor musunuz
- +1 yıl
Tamam canım sağ ol
+1 yılÇünkü yüzünü nemlendirmiyor ve makyaj bazı kullanmıyorsun.
110 Yorumla- +1 yıl
Yapıyorum.
- +1 yıl
O zaman yüzünü yeterince iyi temizlemiyorsun. Peeling yap mesela. Yüzünde pütürler olmasın.
- +1 yıl
Ne önerirsin
- +1 yıl
Ben yüzümü önce ağda ile temizliyorum. İnan bana çok iyi geliyor. Sonrasında garnier 3'ü 1 arada ile masaj yapıyorum-icindeki parcalar peeling etkisi veriyor ve temizliyot tüm kalıntıları- ardından temizleyip L'oreal'in Nem Terapisi ile nemlendiriyorum. Fazla fondöten kullanmam ama baz olarak farmasinin bazını kullanıyorum. Tavsiye ederim. :) dene mutlaka
- +1 yıl
Bu arada ağda kullanacaksan kesinlikle bant değil, boncuk ağda kullan
- +1 yıl
Annem izin vermiyor yüzümü almama ya bu gidişle alacağım bende. Dediklerini uygulayacağım ❤️ bende ayda 1-2 defa fondöten kullanırım kullansam işte böyle rezilliklerle karşılaşıyorum
- +1 yıl
Neden boncuk ağda
- +1 yıl
Bant çok ince bir katman ağdalı ve fazla güçlü olduğu için yüzünü tahriş eder, yıpratır. Ben yalnızca alnıma, çeneme ve t bölgesine ağda uyguluyorum ki pütürler de genelde orada oluyor.
- +1 yıl
Hmm teşekkürler
- +1 yıl
Rica ederim
+1 yılMakyaj öncesi cildini çok iyi nemlendir , peeling yap.
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler canım
+1 yılDerin kuruysa nemlendirici kullan ve kuru deri için fondöten kullan
02 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler
- +1 yıl
Rica ederim
+1 yılİlk önce yüzüne peeling yap ölü derilerden kurtul sonra iyice nemlendirici sür bol bol cildinin onu emmesini bekle fondöteni de ıslak süngerle sür sonrasına nemlendirici spreylerden sıktın mı tamamdır bebek gibi olur
01 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim bebik
nemlendirici sur daha sonra makyaj bazi sur en son fondoteen surersin
11 Yorumla- +1 yıl
Tamam sağ ol
Cildini ölü deriden arındırmalısın peeling yapabilirsin ama cildin hassassa yapma ve nemlendir unutma ki cildin yağlıysa bile her fün nemlendiriciye ihtiyacımız var ve bol boll su iç cilt için çok yararlı elma yı da unutmayalım tabiiii
07 Yorumla- +1 yıl
Hiç peeling yapmıyorum Ya bu gidişle yaparım ne önerirsiniz? Birde yüzünüzü ağdayla alıyor musunuz
- +1 yıl
Hayır ben kumralım o tüylerim gözükmüyor ağda yıpratabilir bence tüyler belirgin değilse alma peeling olarakta bence bir gratis e git birsürü marka var oku arkalarını hangisi sana daha çok uyuyorsa onu al simple, himalaya, garnier givi markalara bakabilirsin ama cildin ölü deriden mi pul pul kuruluktan mı pul pul
- +1 yıl
Kesin hem ölü deriden hem kuruluktandır ya
- +1 yıl
Atabilir misin fotosunu
+1 yılnemlendirici sür bekle bir 15 dk sonra bazlada biraz bekle daha sonra fondöteni sür hangi markayı kullanıyorsun? fırçada çok önemli tabi
13 Yorumla- +1 yıl
Değişiyor bazen kaşık fırça bazen sünger kullanıyorum. Revlon colorstay fondöteni kullanıyorum
- +1 yıl
Narsın fondöteni çok güzel onu kullanabilirsin. Fırça hangi marka
- +1 yıl
Eklips. Narsını denerim olmadı ya
+1 yılFondötenden önce cildini temizleyip nemlendirmen gerekiyor. Ya da fondöteni nemlendirici ile karıştırıp uygulayabilirsin. Mevcut ürün cildini kurutuyor da olabilir bu yüzden nemlendirme etkili bir ürün alman gerekiyor sanırım.
00 YorumlaBen internetten araştırmıştım. Cilt kuru olduğu için öyle oluyormuş. Nemlendirici maskeler, peelingler, kremler hatta fondöteni bile değiştirdim. Reklam yapmak istemem bilirsiniz kozmetik mağazalarını Satış danışmanlarından tavsiye aldım hep ama hiçbiri işe yaramadı. Yüzüm hala pulpul görünüyor. Fondötensiz daha iyi
01 Yorumla- +1 yıl
Hadi Ya demekki bizim yüzümüz fondöten almıyor 😭 teşekkürler canım bende ayda 1-2 kez sürerim değişiklik olsun diye sürdüğümde de sinir oluyorum 😂
+1 yılfondoten altına baz veya krem kullanman lazım yüzünü yıkadıktan sonra.. fondateni süngerle tampon hareketlerle yaydırman lazım fırca ile uygulanan fondaten yüzde putur ve iz bırakır
01 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler
Dermacolun krem fondötenini öneririm makyaj bazı kullandıktan 10 dakika sonra kullan gün sonuna kadar ışıl ışıl tertemiz bir cildin oluyor.
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler canım
+1 yılKese yap yüzüne sonra da nemlendir öyle yaparsan cokzel olur
21 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim 😊
+1 yılFondöten sürmeden önce cildini makyaja hazırlaman lazım önce nemlendir sonra Primer sür ve sonra fondötenini sür
02 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim canım
- +1 yıl
Rica ederim canım
yüzünü derinlemesine temizle, hafif bir peeling, nemlendir, sonra sür. Bebek gibi oluyor.
11 Yorumla- +1 yıl
Peeling ne önerirsin canım
Baz kullan fondöten sürmeden 10 dk öncede cildini iyice nemlendir faydasını göreceksin
15 Yorumla- +1 yıl
Nemlendirici ne kullanıyorsunuz
- +1 yıl
Teşekkür ederim
+1 yılfarmaside yüz kremleri var sagdece yüz için olanlar ama çok işe yarıyor makyaj öncesi kullan gü boyu de hiç kurumuyor yüzüm
00 YorumlaErkeklerin fondöten sevmediğini biliyorsunuz değil mi?
02 Yorumla- +1 yıl
Köpek gibi güzel kızlara bakıyorsunuz ama
+1 yılNemlendirici krem sur guzelce yedir biraz bekle tenin yumusasin sonra fondoteni uygula
13 Yorumla- +1 yıl
Benden iyi biliyon Ya slzjsljd
- +1 yıl
Arastirmayi severim ayrica erkek olmama ragmen bazen az oz makyaj yaparm 😊
- +1 yıl
Istek attm geri takip at ozelden konusalm
+1 yılFondotenden önce makyaj bazı kullanabilirsin. Makyaj bazı pul pul gözükmesini engeller.
00 Yorumla- Cilt Bakım konusunda 683 cevap paylaştı.
+1 yılfondöten sürmeden önre bir kremle yüzünü nemlendir daha sonra sür
00 Yorumla
+1 yılDoğru fondöten kullanmıyorsun, cildini iyice nemlendir sonra sür
00 Yorumla
+1 yılNemlendirici kullanmalısın fondötenden önce. Kızsın bide cahil seni
03 Yorumla- +1 yıl
Kullanıyorum havlama
- +1 yıl
Ozaman ne afkuruyon
- +1 yıl
Zekan yetmez anlamaya uza
+1 yılYüzüne nemlendirici sür
12 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler
- +1 yıl
Rica ederim 😊🌸
Altına krem tarzı bişey sürüyor musun
14 Yorumla- +1 yıl
Evet Nivea nemlendiricisini
- +1 yıl
Teşekkür ederim 💋
+1 yılnemlendirici kullan canım ve bir 10 dk bekle hemen uygulama fondöteni
02 Yorumla- +1 yıl
Aa tamam canım ya
- +1 yıl
♥️♥️
Cilt Bakım konusunda 3,2b cevap paylaştı. Hangi fondöten kullanıyorsun yüzün yağlı mi kuru mu
01 Yorumla- +1 yıl
Yüzüm kuru canım Revlon colorstay fondöteni kullanıyorum
+1 yılNemlendirici sürmüyor musun? bacım hep sürüyor neyse iste o sürdüğünüz
02 Yorumla- +1 yıl
Evet 😅😅
- +1 yıl
Sürersin işte 😅
+1 yılCildine uygun fondoten kullan
11 Yorumla- +1 yıl
Hım teşekkür ederim
Peeling yaparak ölü deriyi atmalısın ilk önce. Sonra da güzel bir şekilde nemlendirmen lazım.
00 Yorumla
+1 yılOncelikle bol su icmelisin daha sonra uygun nemlendiriciler (gece ve gündüz ) kullanmalisin, makyaj öncesi cildine uygun bazla nem katip 2 dk sonra fondoteni uygulamalisin.
00 Yorumla
+1 yılPeeling yapman gerekiyor haftada 1 defa
14 Yorumla- +1 yıl
Ne önerirsin peeling? Hiç yapmıyorum ben Ya
- +1 yıl
Ben kahve telvesi ile yapıyorum. Banyoda ıslak yüzüme nazik hareketlerle dairesel şekilde sürüyorum 5 dk bekletip yıkıyorum. Siyah nokta için de gayet güzel. Onun dışında sabah akşam nemlendirmek de önemli. Cildi jel ile güzelce yıkayıp ardından gül suyu ile toniklemeni ardindan da nemlendirmeni öneririm. Gözenek varsa onlar da kaybolacaktır zamanla.
- +1 yıl
Hm teşekkürler
- +1 yıl
Rica ederim
+1 yılYüzünü bol bol demlendirmen gerek cilt yapına uygun fondöten birde makyaj yapmadan önce baz kullan
00 Yorumla
+1 yılIyi bir nemlendiriciyle
11 Yorumla- +1 yıl
Tamam canım
- Cilt Bakım konusunda 500 cevap paylaştı.
+1 yılBaz sür fondöten uygulamadan önce
01 Yorumla- +1 yıl
Tamam teşekkürler
Pudra ile
12 Yorumla- +1 yıl
Sağ ol kuzum
- Cilt Bakım konusunda 858 cevap paylaştı.
+1 yılMakyaj bazı nemlendirici va kullan
01 Yorumla- +1 yıl
Sağ ol canım
+1 yılİyice temizle sonra bolca nemlendir
02 Yorumla- +1 yıl
Ne önerirsiniz
- +1 yıl
Çay ağacı özlü sabun
Sanırım önce nemlendirici sürüyorlardı doğru mu
12 Yorumla- +1 yıl
Aynen
Cilt Bakım konusunda 3,1b cevap paylaştı. 1 milyoncudan fondöten alırsan olacağı bu
12 Yorumla- +1 yıl
Yav 60 liralık fondöten kullanıyorum Ya
+1 yılKrem sür cildine önce canım
01 Yorumla- +1 yıl
Tamam balım teşekkürler
+1 yılFondöten sürmeden önce krem sür
01 Yorumla- +1 yıl
Ne önerirsin
+1 yılNemlendirici kullan ve fondöteni az sür
02 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler
- +1 yıl
Rica
+1 yılÖnce nemlendirici kullanmalısın
01 Yorumla- +1 yıl
Tamam sağ olun
- Cilt Bakım konusunda 483 cevap paylaştı.
+1 yılEvet kızlar buna dikkat edin iğrenç bir durum 😌
00 Yorumla
+1 yılBendede aynı sorun var çözüm bulabildin mi
13 Yorumla- +1 yıl
Evet makyajdan önce çok iyi Peeling yap ve sonra iyice nemlendir diyorlar sonrada da baz sür diyorlar 10 dk falan bekledikten sonra fondöten sür diyorlar. Baz sürdükten sonra hemen fondöten sürme dediler. Birde fondötende cildine görede olmayabilir de dediler canım
- +1 yıl
Tesekkur ederim 💜
- +1 yıl
Rica ederim ❤️
Baz kullan altına
011 Yorumla- +1 yıl
Kullanıyorum
- +1 yıl
Aynen canım sağ ol
- +1 yıl
Gizli Üye(25-29)+1 yılPürüzsüzlük, tam anlamıyla sağlanamaz.
01 Yorumla- +1 yıl
Yav dkzjlsnzlsjzmz
+1 yılReçine
00 Yorumla
+1 yılSürmeyerek 😃👍
00 Yorumlabaktım
00 Yorumla
+1 yılnemlendirici kullan
01 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler
Gizli Üye(36-45)+1 yılcildini nemlendir
01 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim
Surmeyerek
00 Yorumla- Devamını Gör (1)
Devamını Gör(46)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Cilt Bakım > Sorular > Fondöten sürünce pul pul oluyor, nasıl pürüzsüz olmasını sağlarım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler