Yüz herkesin bildiği gibi çok hassas bir bölge ve işlem yapılırken çok dikkatli olunması gerekiyor. Ben de olabildiğince kaynaktan bilgi toplamaya çalışıyorum. Sizlerin de yardımı elbette çok önemli. Acaba bu konuda bir fikriniz var mı, yüzdeki ayva tüyleri nasıl yok edilir?
Bunu sormuştum, benim fotoğraftaki kadar yoğun belirgin değil zaten belli belirsiz lazere giderken kadın sakın öyle bir şeye kalkışma diğer kıl kökleri uyanırsa yüzün maymuna döner yazık edersin demişti demem o ki sende kurcalama sakın🙄
Yüzdeki ayva tüylerin veya diğer tabiriyle şeftali tüylerin kadınları en sevmediği şeylerden biri. Sebebi güneşte parlamaları, hoş görünmemeleri ve makyajın iyi oturmamasına sebep olmaları. Bu sebeple pek çok kişi bu tüyleri alıyor. Ancak bu riskli; sebeplerini ve bu konuda neler yapılabileceğini anlatmak istiyorum.
Ayva tüyleri
Ayva tüyleri ağdayla veya iple almak en yaygın yöntem. Ancak özellikle ağda cilde zarar verip erken yaşlarda sarkmalara sebep olabilir. Ayrıca uçuk, sivilce ve benzeri cilt sorunları da ağda ile tetiklenebilir. İp ve jilet ile yüzün alındığı durumlarda tüyler başlangıçta sert çıkacağı için rahatsız edici olabilir. Cımbızla tüm tüylerin alınması biraz zor, çünkü çok can acıtacaktır. Yüzdeki ayva tüyleri nasıl yok edilir derseniz lazer de çözüm değil. Lazer sadece koyu renk tüylerde işe yarıyor, oysa ayva tüyleri genellikle açık renklidir. İğneli epilasyon yöntemiyle bu tüylerden tamamen kurtulabilirsiniz ama bu zahmetli, pahalı ve acılı bir işlem. Ayva tüyleri doğal yolla nasıl yok edilir sorusunun cevabı içim çeşitli maskeler var. Zerdeçal ve süt karışımında, mısır unu ve yumurta beyazından maskeler yaparak yüzünüze sürerseniz tüylerin güçsüzleşmesini sağlayabilirsiniz. Kahve telvesi peelinginin de iyi geldiği söylenir. Bu tür doğal maskeleri deneyebilirsiniz ama en önemlisi bu tüylere aşırı olmadığı sürece çok da takılmamak. Yaş ilerledikçe tüm vücut tüyleri gibi yüz tüyleri de zayıflayıp azalacaktır.