Yüzdeki çiller nasıl yok edilir?

cildim güneşe karşı hassas olduğundan uzun yıllardan beri yüzümde omuzlarimda felan çiller var. Ve ben yıllardır pudra kapatıcı vs hepsini kullandım hala da kullanıyorum. E bunlardan başlayınca maske gibi gorunmemek için haliyle devamı da geliyor göz kalemiydi rımeldi rujdu hadi bide allık diye diye bütün makyaj malzemelerini talan etmiş oluyorum ve makyaj yapmaktan gerçekten nefret ediyorum hem zamanımı çalıyor hemde günlük hayatta rahat edemiyorum yüzüme dokunamiyorum Çillerim olmasa asla makyaj yapmam. Lazeri zararlı buluyorum maddi manevi vaktim de yok seanslar için zaten. Aslında suratım çillerle kaplı değil; yüz çevresinde belli belirsiz noktalar var ki Beni hiç rahatsız etmiyorlar aksine çok tatlı duruyor ama burnumun üstündekiler çok büyük ve belirgin lekeler bunlardan kurtulmanin bir yolu yokmu😞 ? Gerçekten kurtulup makyaj malzemelerimi çöpe atmak istiyorum zaten saç rengim de yillardir kırmızı, makyajla birleşince çok dikkat çekiyorum çillerden kurtulmanın doğal ve kolay yöntemleri varmı?
Yüzdeki çiller nasıl yok edilir?