Sürekli tırnaklarına şekil veren biri değilim. Genelde uzatmıyordum bile ama bir süredir uzatmaya başladım. Şimdi de şekillendirmek istiyorum. Modeller arasından en çok kare ovali beğendim. Kare oval tırnak nasıl yapılır? Sizin tercihiniz hangi tırnak şekli oluyor?Kare oval tırnak nasıl yapılır?
Kare oval tırnak nasıl yapılır, nelere dikkat etmeliyim?
Açıkcası bu model ben de doğuştan var ama özel bir zahmet gerekmez bunun için tırnak makasıyla her zaman düz keserken tırnaklarını bir zaman sonra alışır ve o şekil de uzamaya başlar.
Boş bir vakit bulur bulmaz tırnaklarımla uğraşmaya başlarım :) Benim de en çok beğendiğim tırnak törpüleme modelleri arasında kare oval ve kare var. İkisi de french oje ile çok iyi duran modeller.
Kare oval tırnak nasıl yapılır? Törpüleme işlemi başlasın!
Kare oval tırnak nasıl yapılır?
Ben kareyi daha özel yerlerde tercih ediyorum, günlük kullanım için kare oval tercihim oluyor. Çünkü karenin sivri kenarları beni biraz rahatsız ediyor. Zaten kare ovalle tek farkı da kenarları :)
- Törpüleme işlemine başlamadan önce tırnaklarımıza nemlendirici krem uygulayalım. Birkaç dakika sıcak suda da bekletebiliriz. Bu sayede tırnaklar yumuşar ve aşınması engellenir. - Tırnağı yıpratmamak için hafif bir şekilde hep aynı yöne doğru törpülemek gerekiyor. Öncelik olarak ucunu dümdüz törpülemekle başlayalım.
Kare oval tırnak törpüleme
- Tırnak ucumuzu dümdüz törpüledikten sonra kenarları oval bir şekilde, yine aynı yöne olmasına özen göstererek törpülüyoruz. Bu kadar basit :) Uçlar dümdüz duruyor ama tırnak kenarları sivri değil, oval olmalı.
Adından da anlaşılabileceği gibi bu tırnak şekli oval gibi yuvarlak hatlara sahip değil, kare tırnak şekli kadar da sert çizgilere sahip değildir. Geniş ve yataklı tırnak şekline sahip kişiler için ideal bir tırnak törpüleme şekillerinden biridir. törpüde önemlidir. ben kağıt törpü kullanıyorum. en ideali cam olanlar ancak oldukça pahalı. kenarları kare yapar gibi, tırnak dipleri ile hizalamalı ve son derece keskin hatlar vermelisin. sonra hafifçe o sert kenarlara kavis vermelisin bunu da törpüyü yukarı doğur değil dıştan içe doğru hareket ettirerek yapabilirsin. haffiçe yuvarlayacaksın kenarları.
Aşağıdaki ovalliği vermek için ilk başta nemlendir ellerini. Daha sonra aşağı doğru açarak tırnak pensiyle kes. Yukarıdaki kareliği verme içinse tek bir yöne doğru düz törpüle. Çünkü diğer türlüsü tırnağı güçsüzleştiriyor.
Yapmayın lütfen gerçekten kötü görünüyor ve hijyenik değil inanın bir kadının güzelliği tırnakların çok ötesinde tırnaklar gerçekten alakasız. Güzel bir fular takın sade giyinin en güzel kadın siz olursunuz