Goz kapağım düşük ve gözlerimin boyutu küçük. Evde kalem şeklinde eyeliner var fakat kuyruk yapamıyorum. Sadece kirpik diplerine sürebiliyorum. Farklı ürün mü almalıyım? Bildiğiniz yöntem var mı?😕kuyruklu eyeliner
Makyaj yaparken en çok zorlandığımız konulardan biri kuyruklu eyeliner olsa da daha seksi ve büyüleyici bakışlar için eyeliner biz kadınların vazgeçilmez silahlarından biridir. 🔥😍
Kuyruklu eyeliner nasıl çekilir?
🌺 İlk önce eyelinerin dağılmasını önlemek için az miktarda bir kapatıcıyı göz kapaklarına sür. Bu işlem göz kapaklarındaki damarlı görünümü gizleyerek, pürüzsüz hale getirir. 🌺 Ten rengi gibi açık tonlarda bir farı eyelinerden önce, göz makyajının kalıcılığı arttırma amacıyla tüm göz kapağına fırça yardımıyla uygula.
🌺 Likit, jel veya kalem formdaki eyelinerle öncelikle göz kapağına ince bir çizgi çiz. Eyelinerini kullanarak ince bir hat oluştur, ardından eyelinerle gözlerinin alt kapağına da ince bir hat çek ve gözlerinin dışında bu ince çizgileri birleştirerek, konturu tamamla.
🌺 Sonrasında göz kapağına çektiğin ince çizgiyi kalınlaştırman gerekiyor. Bunun için göz kapağına çizdiğin ince hatı bozmadan, çizgiyi göz kapağının iç tarafından dışına doğru yavaş yavaş kalınlaştır. Gözlerinin iç tarafındaki çizgi mümkün olduğunca ince kalmalı, eyelineri dışarıya doğru yumuşak bir geçişle kalınlaştırmalısın. 🌺 Daha sonra eyelinerle kuyruk hattını belirle. Gözlerinin dışında, kirpik çizgini takip ederek yukarı doğru bir çizgi çek. Bu çizgiyi gözlerinizin şekli ile orantıla. :) Ne çok yukarı taşsın, ne çok kısa kalsın. 🌺 Kuyruk çizgisini göz kapağına çektiğin hatla birleştir ve içini doldur. Son olarak mükemmel çektiğin kuyruklu eyelinerini bol rimel ile tamamla. :)
🌺 İlk etapta elin alışana kadar keçe uçlu kalem eyeliner kullanmanı tavsiye ederim. :)
Kaşık ile eyeliner nasıl çekilir?
Tatlı kaşığı yardımıyla yukarıdaki adımları takip ederek, mükemmel bir kuyruklu eyeliner çekebilirsin.
Tel toka ile eyeliner nasıl çekilir?
Yukarıdaki adımlarla beraber tel tokanın uç kısımlarını eyeliner ile boyayıp, ardından tel tokayı kuyruk yapacağın bölgeye hafifçe bastırıp yine mükemmel bir eyeliner çekebilirsin. :)
Eyeliner pratik gerektiriyor. Ben sürekli eyeliner ve eyeline kuyruğu yapmak için pratik yapıyordum. Kuyruklu eyeliner çekmesi hiç zor değil. Önemli olan doğru ürün ve doğru yöntemin olması.
kuyruklu eyeliner
Kuyruklu eyeliner için ürün önerisi
Beaulis likit eyeliner
Kuyruklu eyeliner çekmek için Gratis'te satılan bu eyelineri kullanıyorum. Fiyatı uygun olduğundan evde pratik yapmak için alıp, çok beğenmiştim. Kuyruklu eyeliner çekme için ucu sert eyelinerler tercih edebilirsin. Ucu kıl olanlar biraz zorlayabilir. Ucu ince olduğu için eyeliner kuyruğunu hiç zorlanmadan çekebilirsin.
Kuyruklu eyeliner nasıl çekilir?
kuyruklu eyeliner nasıl sürülür?
Eyelinerı göz kapağının bitiş noktası yani kirpiklerinin dibinden yukarı doğru ince bir çizgi çek. Ben kuyruklu eyeliner çekmek için bant kullanıyordum. Bant ya da düz herhangi bir şeyi yan şekilde tut ve eyeliner çizgini çek. Böylece hem düz hem de tek hamlede çekmiş olursun. En işe yarayan yöntem bence bant kullanmak. Ayrıca bu tarz ürünleri kullanman iki gözündeki kuyruğu eşit yapmana yardımcı olur.
Çizgimizi çektiktensonra, ucunun biraz daha altından bir nokta belirle. O noktadan göz kağaına kadar bir çizgi daha çek. Göz kapağını çekiştirmemelisin. Parmaklarını sabitlersen, hem düz şekilde yaparsın hem de kolayca halletmiş olursun. Göz kapağının ortasına doğru çizgiyi uzattıktan sonra içini doldurabilirsin. Bunun için kalın uçlu bir eyeliner daha kullanabilirsin.
Kuyruklu eyeliner çektikten sonra mendil, kulak çubuğu ya da pamuk ile düz olmayan yerleri düzeltebilirsin. Ben bir yeri düzelttikten sonra pudra kullanıyorum.
Sana basit bir yöntem dicem gadası çay kaşığını alacaksın onu gözünün oraya koyacaksın onun altından çekmeye başlayacaksın bu kader basit zaten zamanla elin alışınca rahat rahat çekersin
Gözün dışına kuyruğun olmasını istediğin yere bir çizgi çek. sonra o çizginin başından göz kapağına doğru dar bir üçgen yap. Sonra çizginin kalanını tamamla. aslında göründüğünden daha kolay.
En İyi Cevaplar