Normalde makyaj yapan biri değilim. Fakat pazar günü düğüne gideceğim. Eyeliner çekmek şart oldu.Bu gözlere nasıl eyeliner çekebilirim? Gratis'ten keçe ince uçlu eyeliner aldım. İnternetten video izledim. Yapamadım. Kuyruğu nasıl yapılır? Acil yardım lütfen?
Eyeliner çekmek başta zor çünkü en ufak bir hata, çizgiyi silip yeniden çekmenize sebep olabilir.
Kusursuz bir eyeliner uygulaması için eyeliner ile önce gözün bitiş yerini işaretleyin.
Kuyruklu bir eyeliner istiyorsanız, kuyruğun bitmesini istediğiniz yeri de işaretleyin ve sonra bu 2 noktayı birleştirin. Sonra bitişten göz pınarına kadar çizgiyi tek hamlede hızlıca çekin.
Yavaş bir şekilde hareket etmeniz elinizin titremesine ve eyeliner uygulamanızın bozulmasına yol açabilir. O yüzden hızlı olmalısınız. Ama korkmayın, birkaç denemede bunun çok kolay olduğunu göreceksiniz.
Eyeliner sürerken bozulan kısım olduğunda hemen silmek yerine çubuk pamuk yardımı ile sadece bozulan yeri silip uygulamaya devam edebilirsiniz. Baktınız bu şekilde olmuyor, yine de silmeyin. Sürdüğünüz eyelineri far fırçanız ile dumanlı bir görünüm oluşturacak şekilde dağıtabilirsiniz. Elbette eğer göz kalemi veya krem far ile uygulama yaptıysanız... Likit ve keçe uçlu eyelinerlarda bu mümkün olmaz. O zaman ne yazık ki silip baştan uygulama yapmanız gerekebilir.
O eyelineri kullanmadan önce elini alıştırman gerek, ve buna yumuşak uçlu göz kalemiyle başla, dene, dene ve tekrar dene. Öyle ha diyince kuyruklu eyeliner çekemezsin tatlım. Öğrenmenin en iyi yolu da kalemle pratik yapmaktır. Ve bir banttan yardım alabilirsin kuyruk için..
Makyaj yapmayı sevdiğim halde eyeliner çekerken çok zorlanıyorum. Bir sürü video izledim, neler yaptım ama gözlerimin kenarına bant çekmeden yapamıyorum. Eyeliner çekerken gözünüzü kapatmamanız ve kenardan çekmemeniz gerekiyormuş. Ben beceremiyorum ama becerenler için en önemli taktik bu. Bir de düz çizgi çekemiyorsanız birbirini takip eden noktalar yaptıktan sonra noktaları birleştiriyorsunuz ve ortaya düz bir çizgi çıkmış oluyor.
Kusursuz bir eyeliner uygulaması için eyeliner ile önce gözün bitiş yerini işaretleyin kuyruklu bir eyeliner istiyosanız kuyruğun bitmesini istediğiniz yeri de işaretleyin ve sonra bu 2 noktayı birleştirin sonra bitişten göz pınarına kadar çizgiyi tek hamlede hızlıca çekin yavaş bir şekilde hareket etmeniz elinizin titremesine ve eyeliner uygulamanızın bozulmasına yol açabilir o yüzden hızlı olmalısınız ama korkmayın birkaç denemede bunun çok kolay olduğunu görceksiniz alıştıkça daha güzel çekersiniz zamanla zor değil
Daha önce yapmadıysan hiçç uğraşma bence düğün günü de riske atma kendini. Mıknatıslı takma kiprikler var. Hatta sadece göz kenarını tutacak uzunlukta olanlar daha kolay kullanılıyor. Eyeliner yerine koyu renkli far yine kenar kısımlara, ortalara da parlak sedefli far sürüyorsun enfes oluyor🤌🏻 Tekrar tekrar kullana da biliyorsun o kiprikleri. Eyelinerdan bin kere kolay ve daha profesyonel makyaj yapmışsın gibi gözükür 😉
Öncelikle goz bitimindeki boşluğa hafif yukari bir çizgi çiz sonra hafif ince bir şekilde kirpiklerinin üstünü çizgi cek ince eyeliner ile baslaman mantıklı olur o kuyruk bitimindeki çizdiğin çizgi ile birlestir sonra içini doldur ama dikkatli ol gozun hic oynamamalı elin de stres hic olmasin olmazsa da guzel bir dumanlı makyaj ile sorun biter
Öncelikle ince uçlu olması çok önemli her gün çekiyorum ben mutlaka kulak çöpüyle dene çok işe yarar gözümü yana doğru asılıp kaçan yerleri kulak çöpüyle siliyorum ıslatıp
Eyeliner çekmek başta zor çünkü en ufak bir hata, çizgiyi silip yeniden çekmenize sebep olabilir.
Eyeliner sürerken bozulan kısım olduğunda hemen silmek yerine çubuk pamuk yardımı ile sadece bozulan yeri silip uygulamaya devam edebilirsiniz. Baktınız bu şekilde olmuyor, yine de silmeyin. Sürdüğünüz eyelineri far fırçanız ile dumanlı bir görünüm oluşturacak şekilde dağıtabilirsiniz. Elbette eğer göz kalemi veya krem far ile uygulama yaptıysanız... Likit ve keçe uçlu eyelinerlarda bu mümkün olmaz. O zaman ne yazık ki silip baştan uygulama yapmanız gerekebilir.