Göz altı morlukları ve çökmeleri hepimizin sorunlarından biri. Uykusuz kaldığım zaman göz altlarım morarır ve çöker. Bu durum benim de canımı sıkıyordu. Göz altı morlukları ve çökmelerinin birçok sebebi bulunmakta. - Yetersiz uyku - Besgesiz beslenme - Yorunluk - Stres - Hızlı kilo vermek - Telefon ve televizyon gibi cihazların ışınları - Çevresel faktörler gibi birçok sebep bulunmakta.
göz altı morlukları ve çökmeleri
Göz altı morlukları ve çökmeleri için ne yapılmalı?
Beslenme düzenine dikkat et
Beslenme düzenine dikkat etmen oldukça önemli. Bol sıvı tüketmeye de özen göstermelisin.
Zararlı alışkanlıklardan uzak dur
Zararlı alışkanlıklar göz altı morluklarına ve çökmelerine sebep olur. Alkol, sigara, radyasyon ve ışınlardan uzak durmaya çalış.
Patates maskesinden faydalan
Patates dilimini 15-20 dakika kadar bekletebilirsin. Göz altı morlukları ve çökmelerine çok iyi geliyor.
Domates maskesinden faydalanabilirsin
1 çay kaşığı zerdeçal ve domates suyu, yarım çay kaşığı un ve birkaç damla limonu karıştırıp uygulayabilirsin.
Öyle bir problemim olmadı. Siyah çayı bir poşete koyup gözde dinlendirmek iyi gelir diye duydum. Yine salatalığında iyi geldiğini duymuştum. Bir kaç makyaj hilesi ile, göz alltı kapatıcısı kullanarak o gün için bu sorunu alt edebilirsin.
Göz altı morluklarına patates çok iyi geliyor. Patatesi dilimleyip gözlerine koyup, 20 dakika kadar gözlerini dinlendirmelisin. Özellikle geceleri uygularsan daha iyi sonuç verir.
Uyku düzenim sabah 5 6 gibi uyumak oldugu icin biraz gözalti morluklarim var cok rahatsiz etmesede c vitamini iceren gozalti urunleri tavsiye ediliyor... herbadermin gozalti kremi gayet iyiymis ama daha bulamadim deneyemedim😂
En İyi Cevaplar