İşten sonra spor salonuna gidiyorum. Yoğun şekilde spor yapıyorum. Ne kadar dikkat etsem de ayak kokusu sorunu yaşıyorum. Ayak kokusu nasıl giderilir? Ayak kokusunun geçmesi için etkili yöntemler var mı?Ayak kokusu nasıl giderilir?
Ayak kokusu nasıl giderilir, ayak kokusu için çözüm var mı?
Ayak kokusu hepimizin sorunlarından biri. Ayak kokusuna bakteriler ve mantar sebep olur.
Bazen ne yaparsak yapalım ayak kokusunun önüne geçemiyoruz. Ama çok etkili yöntemlerden bahsedeceğim. Bu sayede ayak kokusundan eser kalmayacak. 🙂
Ayak kokusu neden oluşur?
1- Yanlış ayakkabı seçimi
Yanlış ayakkabı seçimi ayak kokusuna sebep olan etkenlerden biridir. Ayaklarımız nefes almadığı zaman ayakkabıdaki bakteriler çoğalır. Bu yüzden ayak kokusu meydana gelir. Ayaklarımızın nefes alacağı tarzda ayakkabılar giymeliyiz. Ayakkabı seçimi bu konuda çok önemli.
Yapay deri ayakkabılardan kaçınmalıyız. Gün içinde ayaklarımızı ayakkabıdan çıkarıp nefes almasını sağlamalıyız. Ayağın hava almasını sağlayan birçok ayakkabı bulunmakta. Ayrıca her gün aynı ayakkabıyı giymemekte fayda var.
Eğer aynı birtane ayakkabım varsa, eve geldiğin gibi ayakkabını balkona koy. Böylece havalanmış olur. Ben eve geldiğimde ayakkabımı balkona koyarım. Sabah kadar havalanmış oluyor. Bu yöntem ayak kokusunun önüne geçmeye de yarar.
2- Mantar ve bakteriler
Ayakta bulunan mantar ve mantar enfeksiyonu yoğun koku oluşmasına sebep olur. Bu yüzden ayağında mantar varsa bir an önce tedavi etmelisin.
Ayaktaki kokunun bir diğer sebebi bakterilerdir. Bakteri oluşumunu hızlandırmak ayak kokusunun çoğalmasını sağlar. Ayak bakımı bu konuda çok önemli.
3- Yetersiz bakım
Ayaklara yeterli bakım yapmamak koku oluşumuna sebep olan faktörlerden biri. Az önce bahsettiğim gibi mantar, yara ve bakteriler kokuya sebep olur. Ben ayaklarımı ılık karbonatlı suda bekletiyorum. Bu gerçekten çok işe yarıyor. Kesinlikle denenmesi gereken yöntemlerden biri.
Ayak kokusu için neler yapılmalı?
1- Ayakkabı ve çorap sık sık değiştirilmeli. Hava alan ayakkabı ve pamuklu çorap tercih edilmeli
Gün içinde ayağımız ayakkabıdan dolayı terliyor. Bu da koku oluşumuna sebep oluyor. Her gün aynı ayakkabı giyilmemeli. Eğer her gün giyilecekse balkonda ya da açık hava havada bir süre bırakılmalı.
Ben eve gelince ayakkabımın içine karbonat döküyorum. Sabaha kadar balkonda duruyor. Hem nefes almış oluyor hem de karbonat sayesinde bakterilerin önüne geçiyorum. Karbonat ayak kokusu için birebirdir. Ayakkabılığımda her zaman 2 paket karbonat bulundururum.
Pamuklu çoraplar tercih edilmeli. Çoraplar her gün değiştirilmeli. Kokuya neden olan en büyük etkenlerden biri çorap değiştirmemektir. Pamuklu çorap kullanmak bu kokunun önüne geçmeye yarar. Ayak kokusuna karşı birçok çorap satılmaktadır. Onları da alabilirsin.
2- Ayak bakımı yapılmalı, ayaklar düzenli olarak yıkanmalı
Ayak bakımı kokunun önüne geçmek için çok önemli. Ayaklarını her gün yıkamalısın. Islak ayakla ayakkabı giymemeye dikkat et. Tırnaklarını düzenli olarak kes. Ayağında mantar ve yara olup olmadığını kontrol et.
3- Karbonattan ve limondan faydalan
Ben bir kova içine ışık su koyuyorum. Biraz da karbonat ekliyorum. Ayaklarımı bir süre bekletiyorum. Karbonat içerisindeki maddeler sebebiyle bakterilerden kurtulmamızı sağlıyor. Ayrıca ayakların dinlenmiş olur. Bu yöntemi düzenli olarak dene işe yarayan bir yöntemdir.
Ayakkabının içine bir miktar karbonat dökmek kokuyu engelleyecektir. Ayrıca ayakkabı kokusuna da iyi gelecektir. Ayakkabındaki bakteriler gitmiş olacak çünkü. 🙂 Limon ile ayaklarını ovabilirsin. Limon kabuğunu ayakkabının içerisinde koyabilirsin.
4- Sprey ya da koku önleyici pudralar kullan
Bu spreyler ayak kokusunu engeller. Ayakkabı içine sıkılan tarzda spreyler de oldukça işe yarıyor. Ayakkabı içine bakım yaparken, koku oluşmasını engelliyor.
Ayaklarına, ayakkabı giymeden bebek pudrası uygulayabilirsin. Bu da etkili yöntemlerden biri. Ayakların terlememiş olur.
Tırnaklarını kes mutlaka o inanılmaz koku yapar ayaklarını spora başlamadan önce yıka kurula. Çorapsız ayakkabı giyme ayağında mantar vs varsa onun tedavisini olman gerek. Bunun dışında da ayak kokusunu önleyen kremler de vardı araştırabilirsin
yüksek ihtimal ayakkabılardaki koku ayağına siniyor onlar için çok minik beyaz torbalar vardı koku engelleyici onları ayakkabının içine koy bir müddet sonra koku zaten kendiliğinden kaybolacaktır diye düşünüyorum
Ayak kokusu, ayakta oluşan bakteriler yüzünden olur, spor salonu için çantanızda yedek çorap 🧦 bulunsun, ayrıca günlük yaşam için ve spor için her gün yeni çorap giyiniz, doktor ya da varsa eczacı dostunuz ile görüşüp vereceği suya karıştırılan ilaçları kullanın zamanla kokunun bittiğini göreceksiniz..
Son dip not, acileyet yüzünden ve temiz çorap kalmadığı durumlarda asla çorabınızı sabun ile elde yıkamayınız!!
Sağık açısından bir sorun yoksa eğer düzenli olarak ayaklar yıkanıp, çoraplar değiştirilir ve aynı zamanda kaliteli ayakkabı kullanılırsa ayaklar kokmaz.
1- Her gün aynı ayakkabıyı ve çorabı giyme, mutlaka değiştir. 2 gün art arda bile giyme mümkünse. 2- Eve gelince ayaklarını sabunla yıka. 3- Gün içinde arada bir ayaklarını havalandır, sürekli ayakkabı içinde kalmasın. Zaten bu mantara da sebep olur. 4- Eve gelip ayakkabılarını çıkardıktan sonra içine karbonat dök, kokuyu hemen alır. İsterse giyerken de karbonat dökebilirsin ama sürekli kullanımda ayaklarının altı tahriş olabilir. Yine de kokuya birebir ✩
Günlük lapitak ayak bakım kremi kullan, kokuyu uzun süre kullanımda kesinlikle yok ediyor. Ayakkabılarına sinmiştir birde. Öncelikle yıkama şansın varsa yıka. Sonra ayakkabı spreyleri var anribakteriyel, onlardan sık 2 günde 1. Ayak pudrası var onunda deneyebilirsin. Kullandığın ayakkabılar kaliteli olsun, hava alan cinsten. Ayak ne kadar çok havasız kalır ve terlerse o kadar çok kokar.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Akşamdan sirkeli tuzlu suya yarım saat yatır. Sonra durula kurula. Yatmadan limon kabuklarıyla sar bezle sabaha kadar dursun. Sabah karbonatla yıka. Arap sabunu da çok güzel kokar ayaklarını hep yıka hergün kurutma makinesi ile kurut işe gir hergün aynı rutin 5 sene de koku yok olur
Sık çorap değiştirmek , ayakkabıyı yıkamak, nefes alan kumaş çorap tercih etmek , nemli kalan ayakkabı kokar ayaklarınız terliyordur aşırı terleme varsa doktora danışın.
bence karbonat kullanKarbonat: Karbonat ayak terinin pH'ını nötralize eder ve bu sayede kokulara neden olan bakterilerin sayısını azaltır. Ayaklarınızın sığacağı büyüklükte bir leğeni ılık suyla doldurun ve içine 2 tatlı kaşığı karbonat atın. Ayaklarınızı suda 20 dakika bekletin. Koku azalana kadar 1 hafta boyunca her akşam tekrarlayın.
Askerdeyken Askeri malzemeler satan dükkandan HDPlus+ tek kullanımlık toz almıştım 120 gün faydasını gördüm kullandıktan sonra ayağım kokmuyor nedense diyip yıkamamaya devam edersen kokmaya tekrar başlar önemli olan düzenli yıkamak kullandıktan sonra faydasını göreceğine eminim.
bir yerde duymuştum denemedim ama işe yarıyormuş bir leğenin içine her akşam karbonatlı su koyup 10 dakika bekletip yıkıyormuşsun ayakkabı kokusu sorunun da varsa aynısını ayakkabılara susuz sadece karbonat dökerek halledebilirsin ayakkabı kısmı denendi gayet işe yarıyor
İşten çıkıp spora gittiğinde spora başlamadan önce ayaklarını yıka spordan sonra da zaten duşa giriyorsundur eve gelince de ayak kokusunu önleyen doğal karışımlarla su hazırla haftada bir iki kere yap
Genelde sirkeli suda ayagını bekleteceksin derler brn o sorunu yaşamıyorum ama diğer bir yöntem çorap ayakkabıyı gün içerisinde değiştirerek uygulamak olabilir
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ayak kokusu sadece ve sadece kötü veya terlemeye uygun olmayan ayakkabı yüzünden yaşanır. Farklı ayakkabı kullanın ve sık çorap değiştirin. Ayak deodorantları da var ayrıca ayakkabıyı giymeden önce sıkabilirsiniz ayağınıza.
Ayak kokusu nasıl giderilir? Mevzu bu demek. Her gün çoraplarını değişirsen kokmaz.. Ayrıca ayak kokusu mu kaldı artık. Ayakkabını kaliteli al bişi olmaz.
Bambu ipinden üretilen çorap giy. Bulmak zor ama bulursan kesin al derim. Ben denk geldim mi en az 10 tane alıyorum. Ayağı ne terletiyor nede kokutuyor.
Kalıcı bir çözüm bilmiyorum da ayakkabıyı giymeden önce içine biraz parfüm sıkıp öyle giymek bir süreliğine kokuyu gideriyor en azından ben de işe yarayan bir yöntem bu
En İyi Cevaplar