Dermaroller ürününü kullanıp memnun kalan var mı? Dermoroller kullananlar işe yarıyor mu? Bu ürünü hangi serum ile kullanıyorsunuz?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Dermaroller ürününü kullanıp memnun kalan var mı? Dermoroller kullananlar işe yarıyor mu? Bu ürünü hangi serum ile kullanıyorsunuz?

Dermaroller, cilt bakımı ve estetik tedavilerinde kullanılan bir cihazdır. Birçok küçük iğne ile kaplı olan silindir şeklindeki bir cihazdır. Genellikle mikro iğneleme olarak bilinen bir yöntemle cildin üst tabakasına küçük delikler açmak için kullanılır. Bu delikler, ciltteki kollajen üretimini artırır ve cilt dokusunun yenilenmesine yardımcı olur.
Dermaroller uygulaması, özellikle cildin elastikiyetini arttırarak, daha genç ve sağlıklı bir görünüme sahip olmanıza yardımcı olabilir. Ancak, işlemin yan etkileri veya komplikasyonları olabileceğinden, bu tür cilt bakım yöntemlerini uygulamadan önce mutlaka bir uzmana danışmanız önerilir.

Dermaroller ciltte mikro iğnelemeler yaparak cildin kendini yenileme sürecini tetikler. Bu işlem, cildin kendi kendini onarma mekanizmasını harekete geçirir ve ciltte kollajen üretimini arttırarak daha sıkı ve elastik bir cilt görünümü sağlar. Dermaroller aynı zamanda cilt lekeleri, akne izleri, ince çizgiler, kırışıklıklar ve cilt tonu eşitsizliklerinin azaltılmasına yardımcı olur.
Ciltteki kan dolaşımını arttırır ve ciltteki gözeneklerin sıkılaşmasına da yardımcı olabilir. Dermaroller, doğru kullanıldığında etkili bir cilt bakım aracıdır, ancak yanlış kullanımı cilt tahrişine veya enfeksiyonlara neden olabilir.

İğneli bir silindir şeklindeki cihaz, cildin üst tabakasını delerek kolajen ve elastin üretimini arttırır. Bu da cildin daha genç, canlı ve sağlıklı görünmesine yardımcı olur. Dermarollerın faydaları şu şekildedir:
1. Kırışıklıkları azaltır: Dermaroller, kollajen ve elastin üretimini arttırarak cildin daha dolgun ve genç görünmesine yardımcı olur. Bu da kırışıklıkların azalmasına ve cildin daha pürüzsüz görünmesine yardımcı olur.
2. Cilt tonunu düzenler: Dermaroller, cildin pigmentasyonunu düzenleyerek daha eşit bir cilt tonu sağlar. Bu, güneş lekeleri, çil ve diğer cilt lekelerinin azaltılmasına yardımcı olabilir.
3. Akne izlerini azaltır: Akne izleri, cildin alt tabakalarındaki hasar nedeniyle oluşur. Dermaroller, bu hasarlı bölgeyi iyileştirerek akne izlerinin azaltılmasına yardımcı olabilir.
4. Gözenekleri küçültür: Dermaroller, gözenekleri sıkılaştırarak daha pürüzsüz bir cilt yüzeyi oluşturabilir. Bu da cildin daha temiz ve taze görünmesine yardımcı olur.
5. Yaşlanma belirtilerini geciktirir: Düzenli olarak kullanıldığında, dermaroller cildin daha uzun süre genç ve sağlıklı kalmasına yardımcı olabilir. Bu da yaşlanma belirtilerinin geciktirilmesine yardımcı olur.
6. Cilt bakım ürünlerinin etkinliğini arttırır: Dermaroller, cildin üst tabakasındaki engelleri kaldırarak, cilt bakım ürünlerinin cilde daha derinlemesine nüfuz etmesine yardımcı olabilir. Bu da ürünlerin daha etkili olmasına yardımcı olur.
7. Cilt elastikiyetini arttırır: Cilt elastikiyetini arttırarak daha sıkı bir cilt yüzeyi oluşturabilir. Bu da cildin daha genç ve sağlıklı görünmesine yardımcı olur.
Dermaroller, yüksek etkililiği ve düşük riski nedeniyle, birçok insan tarafından tercih edilen bir cilt bakım yöntemidir. Ancak, cihazı kullanmadan önce mutlaka bir uzmana danışılması gerekmektedir.
Öncelikle, dermatolojik bir sorununuz varsa dermaroller kullanmadan önce bir dermatoloğa danışmalısınız. Aksi takdirde, cildinizde tahriş, kızarıklık, hassasiyet, enfeksiyon, akne ve hatta yara izleri gibi olumsuz etkiler ortaya çıkabilir.
Dermarollerın iğneleri, mikrodelinasyon oluşturmak için tasarlanmıştır. Ancak, aşırı kullanımı veya aşırı bastırma, deri altında kanama veya morarma oluşmasına neden olabilir. Bu tür durumlar, cildin doğal iyileşme sürecini de yavaşlatarak ciltte kalıcı hasara neden olabilir.

Dermaroller; yüz, boyun, göğüs, sırt ve karın gibi farklı vücut bölgelerine uygulanabilir.
Dermaroller işlemi, yüzdeki ince çizgiler, kırışıklıklar, lekeler ve sivilce izleri gibi cilt problemlerini hafifletmek için kullanılabilir. Boyun ve dekolte bölgesinde ise cilt sarkması ve ince çizgilerin giderilmesi için kullanılabilir.
Sırt bölgesinde ise akne izleri ve çatlakların tedavisinde kullanılabilir. Karın bölgesinde de çatlaklar, cilt sarkması ve doğum sonrası izleri için etkili olabilir.
Dermaroller işlemi, vücudun farklı bölgelerine uygulanabilir ancak uygulama öncesi, işlemin yapılacağı bölgenin durumu dikkatlice değerlendirilmelidir. İşlem sırasında uygun teknikler kullanılmalı ve cilt tipine uygun ürünler kullanılmalıdır.

İlk olarak, cildinizi temizlemelisiniz. Ciltte makyaj, kir ve yağ gibi kalıntılar, dermaroller'in etkisini azaltabilir. Temiz bir yüz ve eller, enfeksiyon riskini azaltır.
Dermarollerı kullanmadan önce sterilize etmek önemlidir. Alkol veya hidrojen peroksit gibi antiseptikler kullanarak dermaroller'i temizlemelisiniz.
Dermaroller'ı yavaşça cilde yerleştirin ve yukarıdan aşağıya doğru hafif bir baskı uygulayarak ilerleyin. Daha sonra, dermaroller'ı yatay olarak hareket ettirerek işlemi tamamlayın. Bu işlem, cildin hemen altında bulunan kollajen üretimini uyarır ve cildinizi daha sıkı ve sağlıklı hale getirir.
Dermaroller'ın boyutuna bağlı olarak, kullanım alanları değişebilir. Örneğin, daha küçük bir dermaroller, göz çevresi gibi hassas bölgeler için daha uygundur. Daha büyük bir dermaroller ise boyun ve göğüs gibi daha geniş bölgeler için kullanılabilir.

Piyasada birçok farklı dermaroller çeşidi bulunmaktadır. İğne boyutlarına göre dermaroller çeşitleri aşağıdaki gibidir:
0.2 mm iğne boyutlu dermaroller: Hassas ciltler için uygun olan en küçük boyutlu dermarollerdir. Ciltteki kan dolaşımını artırarak cildin sağlıklı görünmesine yardımcı olur.
0.5 mm iğne boyutlu dermaroller: Genel cilt bakımı için kullanılan orta boyutlu bir dermarollerdir. Akne izleri ve cilt lekeleri gibi küçük cilt sorunlarına iyi gelir.
1.0 mm iğne boyutlu dermaroller: Ciltteki daha büyük sorunları gidermek için kullanılan bir boyuttur. Derin çizgi ve kırışıklıkların tedavisinde etkilidir.
1.5 mm iğne boyutlu dermaroller: Derin cilt sorunları olan kişiler için uygundur. Ancak, bu boyuttaki dermaroller yalnızca deneyimli kullanıcılar tarafından kullanılmalıdır.
2.0 mm iğne boyutlu dermaroller: Ciltteki en derin sorunları gidermek için kullanılır. Bu büyüklükteki dermaroller mutlaka bir profesyonel tarafından uygulanmalıdır.
Dermaroller seçerken, ihtiyaçlarınıza ve cilt tipinize göre uygun boyutu seçmek önemlidir. Ayrıca, hijyenik bir kullanım için kaliteli malzemeden yapılmış bir dermaroller tercih edilmelidir.
Dermarollerı kullanmadan önce, cilt tipinizi ve sorununuzun ciddiyetini dikkate alarak, doktorunuza danışmanız önerilir. Cildinizdeki sorun hafifse, haftada bir kez kullanmanız yeterli olabilir. Ancak, cilt sorununuz daha ciddi ise, doktorunuzun önerdiği sıklıkta kullanmanız gerekebilir.
Dermarollerın sıklığı, iğne uzunluğuna ve uygulama alanına da bağlıdır. Genellikle 0.25 mm iğne uzunluğuna sahip dermarollerlar haftada bir kez kullanılabilirken, 0.5 mm ve daha uzun iğne uzunluğuna sahip olanlar haftada bir veya iki kez kullanılması gerekebilir. Ayrıca, göz çevresi ve dudak çevresi gibi hassas bölgelerde dermaroller kullanım sıklığı daha az olmalıdır.
Dermaroller işlemi sonrasında cildinizin hassas bir dönemi vardır ve doğru ürünleri kullanmak bu süreci destekleyebilir. Dermaroller sonrası, genellikle bir nemlendirici veya cilt yenileyici bir serum kullanmanızı öneririz. Bu, cildinizi nemlendirmenin yanı sıra iyileşme sürecini hızlandırmaya yardımcı olabilir.
Bununla birlikte, kullanacağınız ürünlerin özellikle hassas ciltler için uygun olması önemlidir. Örneğin, cildinize zarar verebilecek parfüm ve alkol içeren ürünlerden kaçınmalısınız. Bunun yerine, cildinizi yatıştırmak için doğal bileşenler içeren ürünleri tercih etmelisiniz.
Ayrıca, dermaroller sonrası cildinizi güneş ışınlarından korumanız da önemlidir. Bu nedenle, güneş koruyucu içeren bir nemlendirici kullanmak veya ayrıca bir güneş koruyucu uygulamak faydalı olabilir.
Dermaroller son zamanlarda biz kadınlar tarafından oldukça tercih ediliyor.
Dermaroller sayesinde cilt lekelerinden kurtulmak mümkün. Ciltte mikro kanal açıyor. Bu sayede ciltteki kusurlardan kurtulabiliriz. Bunun yanında göz morluklarına ve selülitlere oldukça iyi geliyor. Dermaroller için vitamin E içeren serumlar satılıyor onlardan kullanabilirsin. Uygularken çok dikkatli olmalısın. Mümkünse fazla bastırmamaya dikkat et.

Dermaroller kullananlar etkisinden memnun olduklarını belirtiyorlar. Ben de dermarollerin cilt üzerindeki etkisini dermaroller kullananların yorumlarından görmüştüm. Doğru ürün ve doğru yöntemle kullanırsan etkisini zaman içinde göreceksin. :)
Alttaki ölü deriyi attığı ve yeni bir derinin gelmesini sağladığı için sivilce izleri ve lekelerin azalmasında oldukça başarılı. Evde kafana göre yapmanı önermiyorum dermorollerin iğneleri farklı boyutlarda göz altı ve yüz için ayrı ayrı kullanılması gerekiyor öncesinde ve sonrasında hem dermorellerin hem de cildi çok iyi bir şekilde dezanfekte edilmesi lazım.
aa tabiki işe yarıyor. yoksa neden tüm güzellik merkezlerinde uygulansın. kullanılan serum cildin ihtiyacına göre değişir. eğer cilt kuruysa farklı yağlı ise farklı serum kullanılır.
Dermaroller, üzerinde birçok ince uçlu iğnenin bulunduğu cilt için kullanılan alettir. Ciltte yeni kolejenler oluşmasını sağlar.
Alacağın ürünün iğnelerine dikkat etmelisin. İğneler ince olduğu için dikkatli şekilde uygulamalısın. "Dermaroller işe yarıyor mu?" sorusunun cevabı kesinlikle evet. Düzenli kullanıldığı sürece oldukça dermaroller işe yarıyor.İnternette serum satışları bulunuyor.
İşe yaradığı söyleniyor serum da cildine göre verirler. İğneli olduğu için dikkatli kullanırsan yararını göreceksin. Sivilceli bölge pek kullanma.
Cevap
7Cevap
işe yaradığı söyleniyor ama denemedim hiç.
Defalarca almaktan vazgeçtim çünkü evde yapılacak bir uygulama olduğunu düşünmüyorum. Profesyonel bir el yapmalı steril bir ortamda. Ben bu yüzden aynı şey olmasa da dermapen yaptırıyorum arada bir. GAyet memnunum. Çünkü dermaroller yaptıktan sonra kullanacağın ürünler de çok önemli. Belki soyucu bir ürün gerekecek ya da anti aging serum. bunların kaliteli olanlar ciddi pahalı. ucuz olanlar kısmen etkisiz.
Tabiki işe yarar. Her insanın cildi eğer yaşlanmamışsa bununla birlikte onarır cildini. Ben 1 mm kullanıyorum. Hyaluronık asit ile. Bebek gibi oluyorum.
Hangi marka hyaluronik asit
Neutrogena. Cilt uzmanına sordum icerigini arastirdi evet kullanılır dedi. Sakın roller ile kullanmaya uygun olmayan bir serum kullanma.
Linkini atar misin herhangi bir sayfa linki ürünün incelemek istiyorum
Janssen hyalüronik asit kullanıyorum var mı bir fikrin nasıl sence
Ben de alıcam ama saç için. Sürülen ilacın etkisini %95 artırıyor diyolla
Evet bende kaş ve saçım için düşünüyordum. Aldın mı?
Çok sakıncalı bir bakım aleti ablam bir zamanlar estetisyenlik yaptı aileden isteyenler olurdu hepsine yapmazdı yüzünde yara sivilce vs olmayacak
Bende bir uzmana yaptır
Düzenli kullanımda evet.
yüzünü mındar edersin
işe yaramaz reis hiç faydasını gören olmamıştır..
Ben kullandım memnunum
O ne be
Kullanıyorum
Kullanmadım
O ne?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?