Bir süredir dermaroller kullanıyorum, faydalarını da gördüm. Öncelikle dermaroller kullananlar kulübünden sana nasıl kullanacağını anlatayım :)
Dermaroller nasıl kullanılır?
Dermarollerı kafana göre kullanırsan yararından çok zararını görürsün. Dermarollerın amacı cildinde minik yaralar açarak cildinin bununla savaşmasını ve böylece daha canlı görünmesini sağlamak.
1. Cildini ve dermarollerı dezenfekte et.
dermaroller nasıl kullanılır
Kullanmadan önce hem cildini hem ürünü dezenfekte etmen gerek. Küçük iğneler cildine nüfuz ettiği için mutlaka temiz olmalı. Aldığın dermarollerlarda genelde yanında dezenfektan gönderirler. Bununla ürününü temizleyebilirsin. Cildini ise alkollü tonikle temizlemelisin. Her tonik alkollü değil bu yüzden mutlaka dikkat etmelisin alkollü olmasına.
2- Dermarollerı cildine dikey olarak uygula.
dermaroller uygulama
Göz çevrenden mutlaka kaçın ve Allah ne verdiyse uygulama, 6 kez yukarı aşağı uygulaman yeterli. :D 1 mm'den daha büyük bir iğne aldıysan kanama olabilir, normaldir. Yine de çok kanıyorsa işlemi bırakmanı tavsiye ederim.
3- Dermarollerı cildine yatay olarak uygula.
dermaroller
Dik olarak uyguladıktan sonra yatay olarak da aynı işlemi gerçekleştir, yine 6 kere. Çapraz da yapabilirsin ama düzensiz bir iğneleme olabilir, ben pek tavsiye etmem.
4- İşlem bittikten sonra cildine serum uygula, sorunun neyse buna uygun serum uygulayabilirsin.
dermaroller zararları
Madecassol yerine yine sivilce için olan başka bir serum uygulaman daha iyi olur. Dilersen serumu uyguladıktan sonra üstüne Madecassol uygulayabilirsin ama cildin o an açık olduğu için serum daha etkili bir tercih olacaktır. Burada biraz paraya kıyıp kaliteli bir serum almanı tavsiye ederim çünkü yara olmuş ve açık cildine uygulayacaksın, kozmetik ürünleri yerine daha eczane ürünleri iyi olacaktır.
Dermarollerı dediğim şekilde kullanırsan bir zararı yok. Ama dermaroller zararları daha çok yaz aylarında olur, iz kalabilir. O yüzden kış aylarında bu uygulamayı yapman daha iyi olur. Haftada 2 kere yapman iyi olacaktır. Dermaroller kullananlar böyle söyledi ben de bu şekilde yaptım hep.
@kubrahilal35 Yves Rocher Ultra Matlaştırıcı ve Gözenek Sıkılaştırıcı Serum var eğer o yağlı görüntüden biraz uzaklaşmak istersen, Yves Rocher ürünlerini seviyorum kokusu biraz ağır olsa da. Onun dışında Bioderma Sebium Serum da yağlı ciltler için güzel bir ürün. :)
Dermoreller kullanıcaksan 0.5 2 mm kadar boyları vr. Genelde 512 ıgne altın kaplamadır. Nette cok vr. Para kıyıp kaliteli almalısın. Kullanıma gelince her gun ve ya iki gunde bir 5 _10 dakika boyunca bilgeye uygula bastırma sonrasında kremi kullanabilirsin. Alttaki arkadas uyma kullanım sonrası dezenfekte aleti vr. Uygulanan bolgeye alkol surme kızarıklık yanma hissi kasıntı yaratır.