Cilt lekeleri birçoğumuzun dert yandığı konulardan biri maalesef. Benim de cildimde kahverengi lekeler mevcut. Kahverengi cilt lekeleri nasıl geçer? Cilt lekeleri için doğal maske uygulayıp faydasını gören var mı? Varsa tarifini de verebilirse çok sevinirim. Çevremde bu problemi yaşayanlar cilt lekeleri için aloe vera maskesi iyi geliyor demişlerdi. Deneyen var mı?Cilt lekeleri nasıl geçer?
Evde uygulanabilecek yöntemlerle cilt lekeleri nasıl geçer?
Cilt lekeleri için aloe vera maskesi çok etkili. Aloe vera cilt üzerinde renk pigmentlerinin eşitlenmesini sağlayıp, hücrelerin yenilenmesini destekliyor. Tarifini de verebilirim;
1 tatlı kaşığı aloe vera jelini birkaç damla limon ve hindistan cevizi yağı ile iyice karıştırıyoruz. Parmak uçlarımızla ya da pamuk yardımıyla cildimize eşit miktarda uyguluyoruz. 15-20 dakika bekletmek yetiyor, sonrasında durulayabiliriz. Bunun dışında cilt lekelerine doğal çözüm olarak karbonat ve yoğurdu da karıştırarak uygulayabiliriz. 1 yemek kaşığa, 1 çay kaşığı karbonat ekleniyor. Bunu da 15 dakika bekletmek yeterli. Ben ikisinden de olumlu sonuçlar aldım.
Cilt lekelerini gidermek için birçok doğal yöntem var. Evde bulunabilecek malzemelerle cilt lekelerini yok edebiliriz. Cilt lekeleri için maske olarak maydonoz ve limon karışımını önerebilirim. 1 bardak suyu kaynatıp içerisine maydonozları ekliyoruz, 15 dakika beklettikten sonra suyunu süzüyoruz. Süzdüğümüz duya çeyrek limonun suyunu sıkıyoruz ve maskemiz hazır oluyor. Her gün pamukla uygulayıp sonrasında ılık su ile durulayabiliriz. Kahverengi cilt lekeleri için de ideal.
canım benimde doğumdan kalan yüzümde lekeler vardı herşeyi denedim pirinç suyu vs. ama olmadı bir ürün var forx5 in leke kremi ben onunla geçirdim yüzümdeki lekeleri tavsiye ederim :)
En İyi Cevaplar