Arkadaşlar burnumda biraz kemer var ameliyat olmak istemiyorum dışarda burun dolgusu 900-1500 TL civarında devlet hastanesinde bu işlem yapiliyor mu ya da araştırma hastanesinde felan Ankara'da var mı yapan.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Devlet hastanelerimiz artık bir çok işlemi yapabiliyor. Bunların arasında estetik işlemler de var elbette. Ancak bunların belli başlı şartları bulunuyor. Araştırdığım ve bildiğim kadarıyla sana aktarmaya çalışayım. :)
Burun dolgusu nedir?
Burun dolgusu, cerrahi olmayan bir estetik uygulamadır ve burnun şeklini, simetrisini veya yapısını geçici olarak düzeltmek için yapılan bir dermal dolgu işlemidir. Ancak bu işlem kalıcı bir estetik işlem değildir.
Burun dolgusu, dolguda kullanılan malzemeye göre 6 ile 18 ay sonrasında eski haline dönüyor. Genellikle burun sırtındaki düzensizliklerin giderilmesi, burun ucunun kaldırılması, burundaki asimetrinin düzeltilmesi veya burun yapısının daha dengeli görünmesi için tercih ediliyor.
Burun dolgusu işlemi nasıl yapılır?
Burun dolgusu işlemi, genellikle hyaluronik asit gibi dolgu maddelerinin burun cildinin altına enjekte edilmesiyle gerçekleştiriliyor. Burun dolgusu işlemi genellikle 15-30 dakika içinde tamamlanır. İşlem öncesinde, estetik uzmanı veya plastik cerrah, hastanın burun yapısını inceler ve hastanın isteklerine göre en uygun dolgu yöntemini belirler. İşlem genellikle lokal anesteziyle yapılıyor.
Anestezinin etkisi başladıktan sonra, uzman belirlenen alanlara ince iğnelerle dolgu maddesini enjekte eder. Dolgu enjekte edildikten sonra, uzman elleriyle hafifçe baskı yaparak dolguyu şekillendirir ve burnun istenilen forma girmesini sağlar. İşlem sonrası hastalar genellikle hemen günlük yaşamlarına dönebilir.
Devlet hastanesinde burun dolgusu fiyatları ne kadar?
Burun dolgusu işlemi estetik bir müdahale. Devlet hastanelerinde estetik işlemler genel olarak yapılmıyor. Ancak ilgili estetik işlem, bir sağlık sorununu gidermek için yapılıyorsa o zaman ücretsiz bir şekilde yapılıyor. Örneğin burnunun formu, nefes almanı güçleştiriyorsa o zaman ücretsiz bir şekilde yapılıyor.
Bazı devlet hastaneler estetik işlemleri ücret karşılığı yapabiliyor. Fiyatlar, kullanılan dolgu malzemesine, doktorun tecrübesine ve işlem yapılan merkeze göre değişiklik gösteriyor. Ortalama olarak 2024 yılında burun dolgusu fiyatları 5.000 TL ile 10.000 TL arasında değişmekte.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Estetik kısmına giriyor artık devlet hastanelerinde yapılabiliyor diye biliyorum
00 Yorumla
Nefes alip vermende bir güçlük varsa devlet hastanesi yapiyor ama arastir iyi bir doktor varsa ol.
00 Yorumla
- +1 yıl
Yok kardeş. Ben Ankara'dayım ve doktorum. Hiçbir devlet hastanesi yapmaz estetik operasyonu.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
16
Cevap
5Cevap
- +1 yıl
Bende hem nefes problemi için , hemde estetiksel açıdan bir düzelttirme yapıcam, araştırıyorum ne zamandır ama , henüz pek rastlamadım
00 Yorumla - +1 yıl
Ameliyat olmadan önce doktorunu iyi araştır. Devlet hastanesine sor.
00 Yorumla Keske sormadan arastirsaydin. Sence boyle biseu mumkun olur mu gelen gecen dolgu yaptirsin
00 Yorumla- +1 yıl
900-1500 arası bile iyi ben burda sordum 5bin den aşağı kimse demedi
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)3 ay
Evet yaptırılabilir ama uzman doktora yaptırmanı tavsiye ederim.
00 Yorumla - 3 ay
şehir hastanesinde çalışıyorum medikal estetik botox yapılmıyor misal, sizce estetiğe giren bir dolguyu devlet yapar mı? ha ücetini alıp yapar ama böyle bir uygulama duymadım.
00 Yorumla s
3 ayDolgu yok estetik var ama
00 YorumlaBirak yaradan öyle taktir etmiştir belki senin hakinda o hayirlidir diyorum
00 YorumlaEstetik yapmaz bir sorun varsa kulak burun bogaz yapar et kemik falan
10 YorumlaGeçici değil mi bu burun dolgusu falan
00 Yorumla- +1 yıl
yaptırma burun bu. para biriktir iyi doktora ol.
00 Yorumla - +1 yıl
Az para verde özelde yaptır
00 Yorumla - +1 yıl
Devlet hastanesinde olmaz
10 Yorumla - +1 yıl
Devlet hastanesinde dolgu olur mu hiç
00 Yorumla - +1 yıl
esabil ekere ulaş Ankara devlet hastanesinde
00 Yorumla - +1 yıl
Devlet bisi yapmiyor ozeller kazansin diye
00 Yorumla Bilmiyorum ama internetten bak
00 Yorumla- +1 yıl