Yüzümde en ufak bir yerde herhangi bir leke, bir sivilce yokken yanağımın ufak bir kısmında 3-4 tane sivilce var. Bunlara deri altı sivilcesi, yani kör sivilce deniyormuş. Sadece sinek ısırığını andıran bir şişkinlikleri oluyor. Uçları diğer sivilceler gibi beyaz olmuyor. Doktora da gitsem alternatif tıbba da baş vursam bir türlü kurtulamadım, belirli bir aralıklarla hepsi birden şişip geri iniyorlar. Bu sıkıntıyı yaşan, çözüm bulan var mı aranızda?
“Kör sivilce” tabirini hiç duydunuz mu? Bu cilt problemini daha önce yaşayanınız var mı?
Duymuştum ama dediğin gibi belli bir çözüm yok. Ama belki iyi beslenmek, bol su içmek, cildi temiz tutmak, tonikle gözenekleri açmak iyi gelebilir diye düşünüyorum.. Zira arkadaşım bulamadı. Sadece bir doktor bunun bir alerji olabileceğini, bir araştırma hastanesinde testler yaptırmasını önermiş.. Belki faydası olur bilgi olarak canım.
Maskelerimi toniklerimi asla eksik etmem. Siyah nokta, gözenek ya da yağlanma gibi bir problemim hiç olmadı. Ama Evet bir alerji testi yaptırabilirim, teşekkürler :))
Rica ederim. Bilmediğim bir gıda ya reaksiyon olabilir. Hangisi olduğunu bilirsen tedavisinde mümkün olur. Fotoğrafında cildin pamuk gibi görünüyor aslında.. Ama rahat edeceksen alerji testi derim.. Sevgiler. Mutlu akşamlar.😊👍
Valla onun cözümü yok diye biliyorum.. Yani bende de kulakda cikiyor ara sira 2 hafta felan aci veriyor sonra kendiliginden kayboluyor.. Ha bir cözüm var bir tane yüzümde vardi öyle halletmistim.. Tamamen sıkıcaksin icinde hic bisi kalmicak ama suyunu da etrafa bulastirmadan etkili oluyor.. :/
Zamanında çenemde ve çene altımda çok çıkardı, sonra bana lazer yaptır kıl köklerin temizlenir bakteri üretmez dediler. Gerçekten lazerden sonra sivilce çıkmadı.
Sadece çenemde 1-2 yerde tekrarlayanlar var o kadar.
En İyi Cevaplar