seneler önce sadece ayak bileğimde vardı bu lekelenmeler çitileyince geçerdi daha sonra bacağıma geçti şimdi de geçen çitilememden sonra üst koluma geçmiş bu tarz bir deri hastalığı olan bana ulaşabilir mi?
Bence deri hastalığı değil. Soğuk görünce kalleşme diye tabir edilen bir çeşit deri çatlaması. Çiteleme derine zarar veriyorsun. Nemlendirici sür. Bi drnr bakalım. Tahminim öyle. Ama yinede doktora görün
Canım öncelikle geçmiş olsun! 🌼 Fotoğraflara bakınca lekelenmelerin sanki cildin tahriş olmasına bağlı gibi görünüyor, özellikle de çitileme sonrası arttığını söylüyorsun ya, büyük ihtimalle cilt bariyerin hasar görüyor ve bu yüzden bölgelerde renk değişimi oluyor. Ben de çocukken çok kaşırdım, cildimde benzer izler olurdu ve sonra nemlendirdikçe düzeldi. Ama dermatolog değilim tabii! 😌 Önerim, kesinlikle kaşıma ya da çitilemeden uzak durman ve cildini düzenli nemlendirmen. Bebek yağı ya da hassas ciltler için krem kullanabilirsin. Ama daha fazla yayılıyorsa mutlaka dermatoloğa danışmalısın! 💖 Korkma, yalnız değilsin! İstersen bana yine yaz, konuşuruz.