Gördüğünüz gibi AKP ye oy verenler genelde okumamış lise mezunu ortaokul mezunu insanlar
Eğitim seviyesi yükseldikçe Akp nin oyu düşüyor Chp nin oyu artıyor
İlginç bir durum siz ne düşünüyorsunuz bu durumun temel sebebi nedir?

Hukuk okuyorum. Ailemde üniversite mezunu olmayan nerdeyse hic yok. Çoğu insanin hayati boyunca okuduğu kadar kitabı ben bir yilda okuyorumdur. Yine de sonuna kadar Akp, bu ülke Atatürkten sonra ilk kez rahat bir nefes aldi ilk kez uluslararası platformda ilk kez dik bir sekilde durup kendini ispatlayabildi. Emperyalizmin kuklası olan bu güzelim ülkeyi diger ülkeler nazarında özgürlükle tanıştırdı. Ha eksikleri yok mu var, çalmadı misin çaldı. Ama bunlari hepsi yaptı. Yine de en cok akp çalıştı. Bu yüzden oyum akp ye. Okumamış cahil insanda onlara oy mu veriyor versin. Cahil dedigimi kesim neye bakiyor? Karnim doyuyor cocugum artik dersaneye para dokmeyecek hastanede sira beklemiyoruz doktor var köyün yolları yapıldı diyor veriyor. Öyleyse daha önce başkası yapsaydi da ona verselerdi. Yapmadilar. Simdi halk hizmet edene oy veriyor. Cahil diyoruz. Demeyelim. Neden oylar düştü son secimde? Dogu ve guenydogunun oylari hdpye kaydi, sizce bu dram degil midir? Yıllarca onlari ayristirma onlarda bizim halkimiz de orayi gelistir sonra halk seni yari yolda bıraksın. Nankörlüktr bu. Ya da sırf akp hükümeti düşsn diye chpli ol ama hpyye ver bagimsiz ol, hpy ye ver. Ya nasıl mümkün olur? Nasil miting alanlarinda atatürk askerleriyiz diyen kesim elinde pkk öcalan bayraklari olanlarla elele durur? Atatürku cok seviyorum ve chpnin bir kesiminin artık atatürk ilke ve inkilaplarina sadık kaldığını da düşünmüyorum. Simdi o hdpye oy veren chpliler kültürlü biz kültürsüzuz oyle mi?
tamam en çok din iman seven sizsiniz ülkenizin gelişmesine engel oluyorsunuz bırak dini kitabı yönet bakalım inşallahsız maşallahsız yürüt ülkeyi başımıza gelen her felakette allah kitap diyorsunuz hiç baştakini kötülemek yok. aynen allah yaptı ekonomiyi böyle aynenn
Utanmadan bir de ÇALMADI Mİ ÇALDI! demiyor musun ulan utanmaz arlanmaz kendine insan diyen canlı adaletten hukuktan bahsediyorsun birde tü suratınıza sizin babanız dahi olsa çalıyorsa derhal hesap sorulmalı demek yerine savunuyorsunuz bir de allahtan dinden bahsederek hemde umarım hakettiğinizi yaşarsınız
Okumuş kesimden oy alamıyoruz diye sızlanıyorlardı zaten bir ara. Hata bunla ilgili araştırmalar yapmaya başladılar falan -sanki her şey ortada değilmiş gibi.
Ardından eğitim sistemini gittikçe zorlaştırmaya başladılar. 6-7 sene öncesiyle şimdiki lise ve üniversite girişi aynı düzeyde mi? Okumuş insan istemiyorlar, bu işlerine gelmiyor.
Okumuş insan demek, en başta okur-yazar olması demek. Bu ne demek? medyayı takip eden, siyaseti anlayabilecek insan demek. Araştıran, gören insan demek. Elit, kültürlü kesim dönen dolapları, gerçek yüzlerini, üstü kapatılan gerçekleri görebiliyorken Akp seçmeni genel olarak 'aman din elden gitmesin' kaygısı ile oy veriyor. Tek kaygıları din, ülkenin durumu falan umurlarında değil. Daha da ironik olan şey ise, din sömürülürken onlar korunduğunu sanıyor. Bunu göremeyen bir seçmen kitlesi var.
At gözlüğü ile bakanla diğeri aynı olur mu? Olmaz.
bizim aile hep Chp ye oy veriyordu
ne oldu dedem köylüydü yani
bunun egitim sistemi ile ne alakası var
hem akp kac senelik parti chp kac senelik parti
neden oy alamıyor bun u sorgulamaları bence..
Yıllardır yaptıkları bu.. kendisinden başka partiye oy veren herkes cahil olarak yaftalıyorlar..
Tek parti döneminde dogu bu ülkeyi yönetemez dediler ekonomik buhran oldu adnan menderes tek başına iktidar oldu hemde o begenmedikleri dogudan oy olarak
Gecenlerde genel başkan kılıclaroglu biz doguyu cok ihmal etmişiz geç kalmışız orası ile dialog kurmakla dedi.
bu ülkenin batısında sahil bandında iyi ol alıpda neden iç anadolu güneydogudan ya da dogu anadoludan oy alamadıgını sorgulamak yerine..
oradakiler cahil bizi ne anlayacak kandırıyorlar oyları alıyorlar hikayesini
çok partili döneme gecildiginden beri bu ülke duydu.. duymayada devam edecek..
Ancak iktidar olmak istiyorsa o dogudaki cahillerin oyuna muhtac chp.
ben akpli degilim
ama chplide hiç degilim
ülkesindeki insanları okumuş cahil köylü diye ayrıstıran bir partiyi desteklemem
Atatürk köylü milletin efendisi demişti. Şimdi partisinin yöneticilerine baksında bir utansın..
Yıllarca bu ülkeyi böyle ayrıştırdınız Akpnin ortaya cıkma sebebi yine bu zihniyet hala bunu göremediniz.. anlamsız absürt araştırmalarla insanları daha bir tepki haline sokuyorsunuz
Ben bu anketin % 100 Doğru olduğuna inanmıyorum. Oy kullanacakların eğitim seviyesi belli olsa da kimin kime oy kullandığı gizlilik gereğinden dolayı gerçekleri yansıtmayabilir. Belki beyan üzerinden yapılmış olabilir ama herkes doğru söylemeyebilir de.
sadece bu değil her araştırmada sonuç böyle eğitim seviysi arttıkça akpnin oyunun azaldığı görülüyor
ilginç bir durum
Bunu Akp, Mhp, Chp olarak değerlendirmedim. Sadece bizlerin izlediği yol her ne kadar doğru olsa da bu tarz çalışmalara hep yalan beyan veririz. Eğer ki Akp on numara bir yönetim uygulasa idi emin ol diğer partilere oy veren sayısı hep % 1 görünürdü ve eğitim seviyesi en üst sırada olurdu. Tam tersi diğer partiler içinde geçerli. Maalesef ki çalışmalarda ki yol doğru, alınan kaynak yanlış!
Cevap
47Cevap
Bu nasıl bir istatistik onu çözmeye çalışıyorum. üniversite mezunlarının %53'ü Chp'ye oy veriyor, sadece %8'i Ak Parti'ye oy veriyor. Üniversite mezunlarının %26'sı kararsız ve 2011 seçimlerinde Ak Parti %50 oy alıyor ! Mhp'ye oy veren yüksek lisans mezunu oranı %0 ! Bu hesaba göre onlarca milletvekili akademisyen olan, Mhp'ye hiç bir öğretim görevlisi ya da yüksek lisans mezunu oy vermiyor !
Nasıl bir istatistik? Nasıl bir hesaplama mantığı bu?
ama başka araştırmalarda da hep böyle eğitim seviyesi arttıkça chpnin oyunun arttığı görülüyor hem de her araştırma da
Bir de şu istatistiğe inanıp direk atlayanlar daha çok güldürüyor beni. Tamam herkes biliyor Chp'ye oy verenlerin daha çok üniversite mezunları olduklarını ama bu kadar da sallama, kafadan atılmış rakamlarla insan kendisini rezil etmez ki kardeşim !
Yok o doğrudur ona bir şey demiyorum. Zaten CHP'nin genel oy kitlesi ege bölümü ve bu bölgenin insanlarının eğitim düzeyi yüksek doğrudur. Ak Parti'nin köylü, yaşlı, gariban kesimin oyunu yoğun bir şekilde aldığı da doğrudur. Ama rakamlarda bu kadar atmasyon olmaz ki be kardeşim.
Ateistler de toplumdaki en araştıran, en bilgili, en efendi insanlardır. Sen bunu ne ile açıklayacaksın peki?
Ayrıca Türkiye de kapalı oy, açık sayım yapılıyor bunu biliyorsun değil mi? Bu yüzdelikleri neye göre hesaplamışlar bir sordun mu kendine?
Chplilerin beyin yıkama çabasından başka bir şey değildir bu. Bu tip şeyler ile beyin yıkamaya çalışanlar isterlerse 10 üniversite bitirsinler adam olmazlar.
orasını bilmem araştırmalar hep bunu gösteriyor ben akp muhalifi değilim sadece bu durumun sebebini merak ediyorum
Böyle bir tablo çıkarılması Türkiye'de imkansız. Kimse kimsenin hangi partiye oy verdiğini bilemez kişiye sormadıkça. Sonuç olarak kapalı bir yerde oylarımızı ad soyad yazmadan, tc yazmadan kullanıyoruz. Tespiti mümkün değil.
He şunu da söyleyeyim, Genel olarak CHP'li kesim zengin kesim olduğu için özel üniversiteleri doldururlar. Ak Partili kesim de (genel olarak) yoksul kesim olduğu için, yokluğu bildiklerinden, yaşadıklarından varlığın kıymetini iyi bilirler.
Zenginler bu ülke istediği kadar kötü günler geçirmiş olsun gene zaten iyi yaşadılar keyfini sürdüler hayatın. Ak parti öncesi bu halk su - ekmek kuyruklarında sürünürken şimdiki bu rahatlığa şükrediyor.
Yani demek istediğim CHP li zihniyetler duracağı yeri bilmeden devamlı daha iyisini istiyorlar. Kedi gibi nankörler anlayacağın. Hiç bir şey ile yetinmeyi sevmedikleri için bu kadar eylemci ve bu kadar bölücüler.
Diyeceğim başka bir şey yok herkes gereken mesajı çıkarır kendisine.
Insan okudukca bilgi sahibi oldukca daha mantikli dusunebiliyor neyin ne oldugunu daha iyi kavrayabiliyor ve cahil insanlarimiz gibi oy kullanmayi basit olarak gormuyorlar olayin ciddiyetinin farkindalar bundan kaynakli olarak bilincli nesiller yetismesi gelecek icin daha iyi olacaktir.
Tamam bu durumu AKP'li bakanlar da kabul ediyor. Ancak ortada bir çelişki var... Eğitim düzeyine göre oy oranlarında AKP sadece 'Diplomasız'lar kategorisinde CHP'den yüzde 1 öndeyken nasıl oluyor da toplam oy oranında yüzde 13-14'e yakın bir fark atıyor?
Dini kullanıyor millette körü körüne inanıyor. Rte ye mehdi diyen insan var. Bu seçim kafirlerle müslümanlar arasında diyen insanlar var. Akp ye oy verenler müslüman ama diğer partilere oy verenler kafir. Bu şekilde oy topluyor zaten. Dürüst olucam bak üniversite bitirmiş arkadaşlarım içinden sadece 1 kişi akp ye oy veriyor gerisi chp. Dikkat ederseniz akpyi savunan insanların çoğu dindar ailelerin evlatları.
@RRRaskoInikov Demek istediğim o değil... Bahsettiğiniz olayın bende farkındayım. Ancak ben yukarıda bahsi geçen tabloya takıldım. CHP, oy kullanan kesimlerin oranlarında yalnızca 1 kategoride geride kalmış ama toplam oy oranlarında yüzde 13-14 geride... Bence bu oranlarda bir yanlışlık var... En azından eğitim seviyesi düştükçe AKP'nin oy aldığı kesimde artış olması gerekir.
İşte itirazlardan da belli olacağına göre herkeste bir atar. Yahu neden üstünüze alınıyorsunuz ki? Her okumuş insanın bilinçli olmayacağı gibi, her okumamış olanda cahil değildir. Ve en kötüsü de okumuş cahildir. .
Annem ilkokul babam lise bende üniversite düzeyinde ucumuzde aynı partiye oy veriyoruz.
Ankete gelince bunu kendi ağızlarıyla itiraf ettiler zaten itiraz etmek saçma bir davranış. Zaten 13 yıldır eğitim sistemiyle oynaya oynaya manyak ettiler bütün öğrencileri. Artık üniversite okumak da zor değil. İçine ettiler herseyin.
Tablo doğru ama Türkiye genelinde yapılmış bir araştırma değil o. Belirtmek istedim. İzmir için yapılmış sadece. Fakat eğitim seviyesine göre oy dağılımında, seviye arttıkça akp oylarının düşme eğilimi gösterdiği bir gerçek. Zaten bu sonuç olması gerekendir. Malum, eğitim düzeyi sorgulama yeneteneğini etkileyen bir unsur.
Bizler de uni okuyoruz ve ak partiye veriyoruz , neyin verisi bu
bu araştırmaya göre siz o 8.3 lük kesimsiniz
kardeş artık lise mezunları elini kollunu sallaya sallaya giriyor. Üniversiteleri egitim ortamı olmaktan uzaklastırdıgınız ıcın bu nrmal karsılanır sıkıntı yok :)
@Enternasyonel kardes hukuk okuyorum ben herhangi bir uni değil
şunu belirteyim ben akp muhalifi değilim sadece araştırmalar bunu gösteriyor sebebini merak ettim akp ye oy verenleri cahil olarak falan görmüyorum ama araştırmalar böyle hep
Buradan sallamak kolay. Ben de İTÜ mühendislik. hangisi daha yüksek puanla alıyor mukayesesine girmiyelim istersen?
Araştırmayı yapanların neye dayanarak neye göre yaptıkları amaçlarının ne olduğu malum , hiç birini aldirmiyorum
@Enternasyonel sorduk mu bir yorum da yapmadık hadi şimdi işine git
Eğitim görmemiş olanlar bir paket makarnaya, kahveye tama ederken eğitim görmüş olanlar bunlara zaten sahip olduklarını, ihtiyaç olanın daha fazlası olduğunu biliyorlar çünkü.
Bir şey mi didin cınım?
www.haberport.com/images/upload/kahve_4973.jpg
Ben ilk kez gördüm cınım bunu hatta ilk kez duydum. Araştırdım İzmir'de varmış sadece bu uygulama. CHP zaten İzmir'de kaledir @Zeki_Cocuk
Ahahahahahah nickinin hakkini vermissin @Zeki_Cocuk ahahahahah l*n
Chp'nin kalesi İzmir diyorsun.. Desene işe yaramış kahveler..
Ben hiç kahve görmedim internet dışında @Zeki_Cocuk
Etrafındakilere en yakın CHP binasını sorabilrsin.
Türlü türlü süprizler ve yeni fırsatlar seni bekliyor..!
https://pbs.twimg.com/media/CFjGjmHUMAEG5Xq.jpg
pbs.twimg.com/media/BX1dWfBIYAAcjVD.jpg:large
https://d.habervaktim.com/news/638323.jpg
Sarıgül'ü bilmiyorum ama farkında mısın hep İzmir? Adam sadece kendi kentine dağıtmış. Bunları herkese vermiyor ayrıca ihtiyacı olan İzmirlilere veriyor olabilir. Bunu hep yapıyorlar zaten. Belediye burada o halka sahip çıkıyor yani ama teşekkür ederim gösterdiğin için Yinede. Benim haberim yokmuş @Zeki_Cocuk
Şimdi öğrenmiş oldun CHP'ye oy veren eğitimli, çağdaş insanların nelere tama ettiğini.
Rica ederim.
Tama ile alakası yok bence. CHP bize niye getirip vermedi mesela? Belirli fakir kesimin ihtiyaçlarını giderirken reklam yapıyordur olabilir ama AKP'yi görüyorum. Zaten arkadaşın gösterdiği istatistikte de belli sonuç @Zeki_Cocuk
Ya siz zenginsiniz, kahveniz var. Tam seçim üstü eğitim görmemiş, bir paket makarnaya, kahveye tamam eden insanlara götürüyorlar o kahveleri. Sizin zaten kahveniz var. Size mesela çikolata kaplamalı baklava getirebilirler. Baklavanız var mı sizin?
Kahveyi herkese yolluyor AKP bilmem anlatabildim mi cınım 😂 Bize CHP'den gelen hiçbir şey yok peki bizim oyumuzu kendine çekecek ne yapsın. Eğitimli oluşumuz yetiyor Demekki @Zeki_Cocuk
Ya aslında ironi yaptım ben sana. Ama anlaşılmadım demek ki. Ben kendimi bildim bileli bir kere bile hiç bir partinin dağıttığı şeyleri gerçek hayatta görmedim. Ama bu demek değil ki bu insanlar bunları dağıtmıyorlar. Kaç milyon insan var. Hepsine birden nasıl dağıtsınlar. Sizin eve gelmemiş olması sizin eğitimli olduğunuz, veya partilerin sizin gibi eğitimli insanları es geçtiği anlamına gelmez. Dağıtımdaki asıl amaç paritinin tanıtımını yapmaktır. Biz burada bir tarafımızı yırtıyoruz, kimse fikrini değiştirmiyor, sen sanıyor musun ki bir kahve yüzünden millet CHP'ye oy verecek. Bu işler çok daha derin. Benim bütün ironiyle anlatmak istediğim, insanları, partileri böyle aşağılayım, onların eğitimli olup olmadıklarını bu şekilde anlyamazsınız. Umarım tekrar açıklamaye gerek olmaz.
aşağlayıp*
ben psikologum master yaptım 12 yıldır akp ye veriyorum, ben senin zekandan şüphe ederim, 21 milyon oy veriyor cahıl diyorsun bir 3,5 milyon oy alan chp seçmenimi akıllı asıl dön sen kendine bak bakalım nerdesin , varsan baksan sen kendin ilk okul mezunusundur.
Chpye oyverenin oranı bu kadar yüksek olduğunu görüyorumda neden her seçimde ikinci parti oluyor onu göremiyorum bu oranlara bakılırsa chp hep birinci sırada olması lazım
Bu sitenin okuma düzeyi çok iyi gerçekten hemen hemen çoğu kişi üniversite mezunu veya öğrencisi ama akılların çoğu maalesef pipilerde ve kukularda. Okumamış kesim oy veren dediğiniz kesim 3 maaşın toplamı 2000tl yapıp ev geçindiriren kesimler demek ki Akp'nin sağladığı bazı şeyler onlara iyi geliyor. Okumuş veya okumamış diye yadırgama yapılacağına maddi durum üstünden sınıflandırma daha doğru olur. Akp yüksek kesimden neden oy alamıyor rahat rahat sokuş çıkarış yaptırmadığı için, ulu orta içkiye izin verilmediği için daha doğrusu muhafazakar parti olup hayasızlığı karşı olduğu için
bu aslında doğru bır olay degıl.. yadırgıyorum ama maalesef haklı.. ustelık bunu kendı bakanları ıtıraf ettı.. egıtım sevıyesı yukseldıkce oyumuz azalıyor dıye.. ondan ıkıde bır egıtım sıstemıyle oynayıp daha zor hale getırmeye calısıyorlarya!!
Bu gerçek mi? :D belliydi zaten. Rabbim kabeye vinç attı sevdiklerini yanına aldı diyipte akpyi savunan insanların olduğu bir parti akp.
Ben tam tersi düşünüyorum. Sebebini açıklayın 2 dil biliyorum üniv mezunuyum amcam babam da mühendis. Akpartiliyiz ailemde çoğu sizin aydın diye üst gördüğünüz kesin rol yapıyor akpattili olduğunu gizliyor aman abla üstümüze bulaştırma diyorlar çünkü chp liler kulturluler ya makarnacı göbeğini kaşıyan adam akcomar çomar koyun akkoyun gibi gibi bir sürü hakaret ediyor. Benim sosyal medyada gördüğüm bir unlu akpattili olsa linç yiyor fazıl say bile tokalaştı diye erdoğana linç yedi. Yanı demem o ki chp liler kültürsüz ve insan haklarına fikir zogurluune kapalı baskıcı
Eğitim cehaleti alır. Eşşeklik baki kalır.
I SİD e katilanlarin çoğu üniversite mezunu. Ingiliz fransız hem de 3 4 dil bilen insanlar.
kesinlikle yanlışınız var. ailem ben ve şirkette bulunan çalışanların hepsi en az 4 yıllık fakülte mezunu.. içinde doktoru da mühendisi de avukatı da hepsi mevcut. 58 çalışandan sadece 2 kişi hariç herkes AKP ye oy verecek. bence anket CHP yi savunan kesimde yapılmış. Kolay gelsin.
eğitim düzeyiyle değil dünya görüşüyle alakalı bir durum. ona bakarsan muhafazakar aileden gelip okullarında derece yapan b dünya öğrenci var. ama tabi akpye oy veriyolarsa isterlerse oxfordta okusunlar gt kılı olmaktan kurtulamıyolar. kolunda atatürk dövmesi varsa kralsın booolum
Kimin anketi bu? Kime sormuşlar da bu anketi yapmışlar, bana soran olmadı?
Okumak cehaletten kurtulmak değil başta bu düşüncene "sokayım" daha sonra ise gerçekleri görmek için de okumana gerek yok.
Neden üniversite mezunu proflar, dekanlar alayı CHP'li cepleri dolmadı ya, rüşvet yiyemedi ya 13 yılda işte bu yüzden.
Siz yinede kendinizi avutun.
Görüşüme yorum yapmayın sakın!
kesinlikle katılıyorum ben önceden CHP ye oy vereceğim aklımın ucundan geçmezdi çünkü cahildim neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilmiyordum.. Dİni kullanarak oy toplamaya, oyları parayla satın almaya başladıklarında artık sormaya soruşturmaya başladım, ATATÜRK'e laf attıklarında da iyice anladım. Eğer biraz önyargıları kenara bırakıp sadece zekanızla hareket ederseniz neyin doğru neyin yanlış olduğunu sizlerde anlarsınız...
eğitim seviyesi yükseldikçe insanlık seviyeleri düşüyor.. onlar için kendileri tatminleri önplanda ondan.. akpde chp gibi para pul konusunda atıp sallasaydı bu sefer akp olurdu ilk sırada.. başlık eğitim seviyesi değil maddiyat seviyesi olsa daha iyi olurdu
:)))))
Üniversite mezunuyum hemde hobi olarak okumaya devam ettiğim bir bölüm var ayrıca bana bağlı çalışanlarımın olduğu ufak çaplı bir işim var ve 18 yaşımdan beri aynı görüşü savunur aynı partiye oy veririm. Babamın oğlu değil nihayetinde ama fikirlerime en uygun parti olduğu için hizmetlerini onayladığım için kusura bakma dostum bu tabloyu kim hangi yandaş gazete yaptı bilmem ama büyük bir yanlış var.
Okumus insanlar olaya farkli acidan bakabiliyor , yorumlayabiliyor, gundemi cok sık takip ediyor. Ha aslinda okumakla da tam alakali degil kendini gelistirmekle alakali diyelim. Diger kesim takım tutar gibi parti tutuyor. Yenilige acık degil. Neyse ki yeni nesil birazcik farkinda olayin
Oy verirken milletin başında mı bekliyorlar kimin kime oy verdiğini nereden biliyorlar bu arakdaşlar acaba? :) Gitmiş kimin yazıp çizdiği belli olmayan bir tabloyu önümüze getirmiş millete yutturmaya çalışıyor. CHP li olarak o akdar zekisiniz ki geçerliliğini bile araştırmadan sazan gibi atlıyorsunuz :)
Arkadaş şu anketlerin kaç kişi üzerinden kim tarafından yapıldığını da gösterseniz daha iyi eleştirebiliriz...
Durum bu olsa iyi. asgari ücretle calısanların cogu akp ye verıyor. digerinin sebebi hadi egitimsizli bunun ki ne anlamak mumkun degıl.
Şu seçimde yine koalisyon olsa dolar vs her şey yükselse de siz muhalifleri görsem
ben akp ye muhalif değilim sadece bu durum bana ilginç geldi sebebini merak ediyorum
Eğitim durumu alakası yok adam profesör ama muhalif sırf ak parti olmasın diye hdp ye veriyor
Çünkü kimse mezun olduktan sonra iş bulamıyor kolay kolay. Chp gelse iş tamam gözüyle bakıyolar aslında kötü olacak bilmiyolar
Türkiyeyi de orta düzeyli insanlar daha fazla baş gösterdiğine göre? kazanacak olan yine akpdir..
'Belliydi zaten' vs vs yorumlari yapanlar ne okuyorlar çok merak ediyorum :P
Benim çok tanıdığım var üniversite okuyan biri de ben?
Tamam işte o 8.3lük sizde varsınız.
Hahaha sokakta giden 2 kişiden byri akpye oy veriyor senin demene sokakta giden 2 kişiden biri okumamış neredeyse
İnsan geliştikçe nefsi duygular isteklerini bastırır. Geliştikçe, inancını kontrol edemeyebilir. Gelişmemişliğin ya da gelişememişliğin tek çaresi inanmak ve ona göre hareket etmektir. Tüm sebep bu. Zaten gelişmiş kişinin hep yüksek seviyede yaşam kalitesi vardır. Bu batınıliğe sevk eder ve nefis gördüğü şeylerden etkilenir, kısıtlı inanç anlayışından vazgeçer. Anlamadığın nokta varsa sorabilirsin.
Genç kesim eskiyi bilmiyorlar senin gibi de ondan :S
off ya ben akp ye muhalif değilim akp seçmenini cahil olarak da görmüyorum kaç kere daha demem lazım sadece araştırmalar bunu gösteriyor merak ediyorum sebebi ne
Sebebi bu o zaman ;) Sana taş attıysam kusura bakmayın :S
benim tanıdığım hdp ye oy verenler hep üniversite mezunu ya da okumuş insanlar.
egitimle cahillik kalkmiyor demekki bunu ispatlamis oldun tesekkurler :)
Nerden sataşacağınızı şaşırdınız :-D kendinizi niye komik duruma düşünürsünüz ki
of ya ben akp muhalifi değilim akp seçmenini de cahil olarak görmüyorum ben parti tutmuyorum ama bütün araştırmalar bunu gösteriyor bu durumun sebebini merak ediyorum
Belli kime muhalif olup kime cahil dediğin
ya kardeşim yemin ederim kimseye muhalif falan değilim cahil demedim soruyu tekrar oku isteren akp ye oy veren kesimin genelde okumamış veya ilkokul ortaokul mezunu olduğunu söyledim araştırmalar bunu gösteriyor of ya hep yanlış anlaşıldım keşke sormasaydım off
Anlarım tabi araştırmanın kaynağını araştırdın mı
kaynağını bilmiyorum sadece bu değil bütün araştırmalarda böyle bir sonuç çıkıyor hiçbir araştırmada tersi çıkmıyor ben hiç görmedim
Araştırmalara takılmandaki amaç ne
bana araştırmalardan çıkan sonuç ilginç geldi sebebini merak ettim
Yine sen ve yine güzel bir cevap @06Kartaliçe1903 👏👏
Tamamda arkadaşım eğitim reformlarına karşı çıkanda eğitimli dediğin kitle değilmiydi?
Chp'ye oy veren genclerin anasi babasi cambridge mezunu zaten. Ataturk cumhuriyet kurdugunda halk master yapiyordu zaten. O zaman koylu milletin efendisi, simdi koylu cahile, makarna beyinliye donustu. Chp iste bu ikiyuzlu munafik tavrindan dolayi asla iktidar olamayacak.
Kadina siddetinde en yuksek oldugu kesim uni mezunu kesim o halde chp'liler kadina bakusino tartisin biraz. Sizin gibilere bu kafayla yorum yazmak lazim
ben akp muhalifi değilim kaç kere daha diyeceğim akp seçmenini cahil olarak görmüyorum ama her araştırma bunu gösteriyor sadece sebebini merak ediyorum akplilere cahil demek ya da onlar taş atmak gibi bir niyetim yok her araştırma bunu gösteriyor ama
Akp secmenine yapilmayan hakaret mi kaldi? Chp nin o kemik oyu nasil aldigini herkes biliyor. Magarada yasamiyoruz cevremizde chplide mhplide suruyle. hepsinin agzindan duyuyoruz. Chpden bir halt olmaz ama verecek de baska oarti yok diyenleri cikarsak chp baraji gecemez. Butun partilerde oranlarin ideolojik oldugunu. sol milliyetci ve sag oylarin kemiklesmis halde akp mhp chp olarak ayristigini bilmiyormus gibi akp yi cahillikle itham ediyorsunuz. Akp ye gelen eski demokrat parti tabani.
Bunun böyle olduğunu bilmek için bu araştırmaya bile gerek yokmuş her hallerinden belli çünki
İşte siz bu yüzden iktidara gelemiyorsunuz. İnsanları hor gördüğünüz için. Baktığınız anketlere bak. Bunu yapan acaba neye göre yapıyor. Gelip bana sordu mu? Hayır. Çevreme sordu mu? Hayır.
Universite okuyarak adam olunuyorsa ohoo 😂😂
Net gerizekalisin. Okumus cahiller kesimi sizi
ben akp ye muhalif değilim akp ye oy verenlere de saygı duyuyorum ama araştırmalar bunu gösteriyor baba ilginç geldi sebebi ne merak ediyorum
@mesut_06 aynen belirtiyorum muhalif olmadığımı sadece merak ediyorum diyorum anlamıyolar bana hakaret ediyorlar
ben akplileri cahil olarak falan görmüyorum onu tekrar belirteyim ama her araştırmada sonuç böyle
okumazsan belki bigün sende yurtdışında dükkan kapatabilirsin
Sadece Ünv Mezunları oy kullansa sanki diğer partiler açık ara öndeymiş gibi. Hem öğrenim düzeyi yüksek, ekonomik durumu olanlardan oy al hemde fakirleri düşünüyorum edebiyatı yap.
Ayrıştırma yapmayı sevmiyorum zaten yeterince bölündük ama
Malesef çok çok doğru.. akpnin oy deposu daha çok cahil kesim.. Din ile kandırılmaya da müsaitler
bişey sorucam
kimin hangi partiye oy verdiğini nasıl biliyorlar da bu istatistik çıkmış
bu anket neye gore yapılmıs? CHP nın yuzdelerını toplarsan %200 u bıle gecıyor :)
tahsil önemli değil aslında ama yabana atılacak bir durumda değil
Aga chpden bir b*k olmaz bide soyle bak chp kac yillik bir parti akp kac yillik bir parti..
Odtu de sozde egitimli insanlar var ama ulkeyi bolmek kurcalamak o egitimli i sanlardan sorulur :) daga cikan bir cok insanda egitimli oy veren kisilerin egitim durumunu sorgulayacak kadar sacma insanlarsiniz bu isin egitimle ilgisi yok :) egitimli insanlar basa gectide ne oldu bir tanesi RTE ye rakip olabildilermi?
Bazi seyler icim egitim onemli degil okula bos gidenlerde var sacma bir ayrimcilik universiteye giden pkklilarda var
sen bu araştırmayı birde parti kadrolarında yap bakalım en eğitimlileri kimlermiş.
Bence çok saçma ne alaka chp çok köklü bir parti ama hiç oyunu artıramadı.
Okuyup okumaması önemli değil. Eğitim ailede başlar. Akp lilerin en büyük eksiği aile içi eğitim
en büyük artımız aile içi eğitim. karıyla kızla gezip sağda solda durmadan içenler mi aile eğitimi almış oluyor. bu yorumun doğru olmamış biladerim.
demokrasi ne demek bana açıklar mısın..
sana çok yanlış öğretmişler hacım. eski zamanları ne sen yaşadın, ne ben yaşadım. bu ülkede ilk açık sayım seçimde bir diktatörlüğün yıkılışına da şahit oldu bu millet, su için kuyruğa girmeye de halk ekmek sıralarına da, tek şeritli yoldan gidiş dönüş gelmeye çalışmalara da, ulaşım kısıtlamalarına da.
biz bir şey görmedik bu ülke ne haldeymiş de bu hale gelmiş. eğitimle ilgili bir durumsa bu siz yanlış yoldasınız aileniz zamanındaki imkansızlıklardan size iyi bahsedememiş.
yoldan bir amcayı çevir ülke eskiden nasıldı şimdi nasıldı de cevaba bak. bu soruyu istersen chp nin başkenti çankaya da ister İzmir konakta sor.
kendine bir sor, bu ülkede rahat rahat gezebiliyor muyum, darbe var mı, okul imkanları nasıl, ulaşım nasıl diye hangisine bu kötü diyebilirsin. insanlar yetinmeyi bilmiyor, şükretmeyi bilmiyor hep daha iyisini istiyorlar.
yeni bir ülkeyiz biz, amerikadaki imkanları bekleme burada. demokrasinin kralını yaşatıyor Türkiye şu anda..
Çok doğru gerçekten. Türkiyenin %50 sinin cahil olduğu bir gerçek. AKcahiller.
Yavrum üniversite gerizekalılığı gidermiyor bilgin olsun 😉
ya ben akp muhalifi değilim sadece araştırmalar hep böyle ilginç geldi merak ediyorum sebebi ne diye akp seçmenini cahil olarak görmüyorum
Yok ben de sana bir şey demedim ki.
Çünkü Eski Toprak İslam'ın Katledilmesine Göz Yummaz !
Teker teker gelip "sen hangi partiye oy veriyorsun ve tahsilin ne" diye mi sormuşlar? Neye göre kime göre? It's bullshit.
üniversitelileri de karı kız içkiyle kandırıyorlar zaten:)
Egitimine göremi cahil ya da insan oluyosun?
hayır tabi ki öyle değil ama her araştırma da sonuç böyle ben bunu merak etti ve sordum
hee "dağdaki çobanla benim oyum bir mi?" muhabbeti
mhp nin durum daha vahim :D
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar