Arkadaşlar siyasi parti ilçe başkanı maaş alır mı? Her parti aynı mı bilmiyorum ama ak parti üyeleri maaş alıyor mu mesela?

Arkadaşlar siyasi parti ilçe başkanı maaş alır mı? Her parti aynı mı bilmiyorum ama ak parti üyeleri maaş alıyor mu mesela?

Siyasi partilerin il başkanlarına maaş ödemesi bulunmuyor. Partinin genel merkezinden her ilin temsilciliği için para gelir. Bu para partinin il temsilciliğindeki ihtiyaçları için kullanılır. Kira ödeme, çelenk gönderme ve diğer ihtiyaçlar için genel merkezden gelen para kullanılır. Siyasi partilerin il temsilciliklerinde süreç genel olarak bu şekilde ilerler.
Siyasi partiler ne kadar teşkilat kurarsa o kadar güçlü olurlar. İl, ilçe, belde, mahalle teşkilatları iktidara giden yolda önemli mihenk taşlarıdır. Elbette bunu binalar sağlamıyor bunları. İl, ilçe, belde ya da mahalle teşkilatlarının yöneticileridir başarıyı sağlayacak kişiler. Kadın kolları, gençlik kolları gibi bir sürü detay var elbette. Peki bunca emek veren siyasi partilerde kimler maaş alır bakalım.

Partilerin illerdeki en önemli ve büyük yönetim organlarıdır il teşkilatları. İl teşkilatlarına seçilen başkanlar aslında maaş almazlar partilerden. Yalnızca yemek gideri, yol gideri, partinin giderleri gibi durumlarda partiden para alır ancak maaş almazlar. Aksine ceplerinden para çıkar çoğu zaman. Parti il başkanı maaşı 2020 yılı itibariyle bu şekilde oluyor.

Siyasi parti ilçe başkanı maaş alır mı soruna gelirsek, aslında bu durum da ilçe başkanları ile aynı durumda. Zaten il başkanının maaş almadığı bir durumda siyasi parti ilçe başkanları maaşlarının olması saçma olurdu. Yine yemek, yol harcırahı, organizasyon gibi durumlarda merkezden para talep edebilir ancak aylık olarak aldıkları bir maaş söz konusu değildir parti ilçe başkanlarının.

Peki ak parti üyeleri maaş alıyor mu? İl ve ilçe başkanları gibi yönetimde söz sahibi olan, daha çok sorumlulukları olan kişilerin maaşları olmazken üyelerin olması komik olur. Bazı partilerde üyelere maaş vermeyi geçtim üyelik aidatı adı altında üyelerden para istenebiliyor. Ak parti özelinde değil tüm partilerde üyelik aidatı olabiliyor.
Parti teşkilatları ve başkanları hakkında bildiklerimi aktardım, umarım yardımcı olabilmişimdir. :) Buradaki içerikte de parti üyeliğinden istifa etmek için nasıl bir yol izlenmeli anlatılmış. Göz atmanı öneririm. :)
Mutlaka maaş alıyorlardır ancak onlar bizim gibi o maaşa bakan kişiler değiller zaten varlıklı ailelerden gelen kişiler ki destekledikleri partilere yaptıkları yatırım karşılığında o göreve getiriliyorlar genel olarak. Net olarak bir ücret tahmini yapamam ama kötü paralar da almıyorlardır. Bence en iyisi siyasete karışmamaktır çünkü siyasete karışıp da yaşlanmayan, yıpranmayan tek bir insan görmedim. Bu sebeple hiç gereği yok.
parti il başkanı diyorum, maaşları ne kadar acaba
İl ve ilçe başkanlarının Bi maaşı yok bende. İlçe. Başkanıyım.
oldukça yüklü bir maaş alıyorlardır diye tahmin ediyorum çünkü konuya şu açıdan bakmak lazm : 70 milyonda 81 kişi oluyor il başkanı :)
walla bişey almıyoruz diyorlar, chp yi örnek veriyorum:)
Dert etme tuğçe, kapı gibi kömünistler var:)) Ya bir umudumuz kılıçdaroğluydu ama o da bir sürtük çıktı:D
Hiç bir il başkanı veya ilçe başkanı maaş almıyor
Resmi olarak 4-5 civarındadır + göreve gittiklerinde yol harcırahı alırlar ama emin olun bırakın il başkanını ilçe başkanı da değil ilçe meclis üyesi bile bu paralara tenezzül etmezler çünkü zaten bunlar iş adamlarıdır. yani esnaf, tüccar, avukat vs. ki seçilene kadar parti içinde parti üyesi olarak hizmet etmesi gerekmektedir ki bu süre 5-10 yıl arası değişir bu süre içerisinde harcadıkları paranın haddi hesabı yoktur. Biraz araştırırsanız göreceksiniz ki bu adamlar zaten milyarlar-trilyonlarla oynarlar.
il başkanı maaş almaz belediye başkanı alır yoldaş :)
eywallah yoldaş
Cevap
7Cevap
Büyük partilerin bırak il başkanlarını ilçe başkanları bile alıyor küçük partiler almıyor
Kesinlikle arkadaşlar il ve ilçe başkanları maaş almıyoruz çünki bu iş gönül işi bizler sizlere şunu söyleyebilirim belediye yi aradınızda gelmiyorsa biz arayıp önce partimizi sonra görevimizi sonra ismimizi verip anında neye ihtiyacınız varsa dakikada hal oluyor iş bulamayanlar iş imkanı sağlıyoruz
@Okaysonbağ valla adamlar sülalesine iş imkanı olsun maaşa bağlamak olsun ellerinden ne geliyorlarsa sağlıyor bizim var yukarıdan ona 100 bin tl gelmiş 20 bin tlsini ablası için ayırdı etrafta işsiz insan çok öyle olsa herkes partilerin belediyelerin kapısından ayrılmazlar sürekli iş kura gidin şu an alım yok olursa size dönüş yapılacak bilmeme ne ne valla çıkarı olmayan insan parmağını kımıldatmaz adım atmaz doğru dürüst konuşmasını bilmeyen ağzı gevşek ilkokul mezunu çocuğu yalaka diye belediyede masa vermişler oturmuş kendine telefonla oynuyor ben parti için ölürüm biterim böyle böyle bilmem ne bir ara işi hal olmamıştı parti ne yaa bana ne onları ben mi kurtarıcam işim olmaz evime gider uzanır yatar keyfime bakarm kimsenin peşinden koşamam oluyordu yani çıkar meselesi fayda yoksa oda yok sonrada gelip sen üniversite mezunu oldun ne oldu şimdi işsiz misin diye dalga geçiyor bilmiyrium değişik yaa kim kime ne yapıyor ne diyor ne ediyor farklı ortam farklı lafa yapısı
5.000 civari diye tahmin ediyorum komünist kardeş..
yok dostum ya sanmıyorum
Siyasi parti il ve ilçe başkanları. Maaş almaz. Bunu Bi tür. Amme. Hizmeti. Olarak görün. Bende. Bir ilçe. Başkanı olarak. Bunu. Söylüyorum devlete ve millete hizmetin Bi karşılığı olmaz
Yok öyle bişey. Ama dolaylı olarak menfaat temin etme söz konusu
tabi ki almıyorlar. Ama menfaat felan ordan 3-5 götürüyorlardır belki.
İl başkanı maaş almaz belediye başkanı maaş alır
alıyorlar tabi milletvekili maaşı kadar
Partıye göre değişir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar