Millet ekili maasi cok oldugu halde onlarin masrafina yetmiyor cok masraflari oluyor gideni gelni misafiri hastasi olan onlari bulur kendi ceblerindende masraf ederler zaten normal geliri olan hic bir milletvekili yoktur cogunlugu iş adamlari olur dayim miketvekili ordan biliyom maaşı kdar gelen misafirn yemek otel faturası gösterdi bize
Ama sorun şu ki milletvekilleri çalışmıyor, tüm gün orda oturup laf dalaşından başka bir şey yapmıyorlar. Hayvanlara olan şiddetle alakalı kanun bile çıkmadı yıllardır. Halk için hiçbir şey yapmıyorlar, halkın parasını yemek dışında.
Milletvekilleri insanları umursamıyor oturup hayvanlarla ilgili bir şey sittin sene yapmazlar. O kadar üzücü ki... O kadar şey ki hani anlatamıyorum bile. Türkiyede gençlerin böyle mi olması gerekiyordu, çaresiz, umutsuz
Bütün siyasetçiler yalnızca sorunları söylüyor hiçbirisi çıkıp çözüm söylemiyor, icraat yapmıyor. Yapsalar bile birbirlerinin gözüne sokmak için. Hepsi aynı siyasetçilerin, umut falan da yok artık
Aynı şeyleri tekrarlayarak farklı sonuçlar beklememeliyiz, sürekli sistemi böyle eleştirip hiçbir şey yapmazsak, umudu biz yaratmazsak değişen bir şey olmayacak.
Sana şunu yapınca düzelecek konumda değilim ama kendine dışarıdan bak, sistemi eleştiriyorsun ama bir şey yapamayacağını düşünüp aynı döngüye devam ediyorsun, eleştirdiğin siyasetçiler de belki senin gibilerdir, bir şeylerin yanlış olduğunu biliyor ama değiştirebilecek gücü kendinde bulmuyor.
Onların benim gibi olmaları komik olur. Seçilen insanlar, söz sahibi insanlar benim gibi olacak öyle mi? Bilmiyorum, seçilecek bir tarafları yok o zaman.
Bence bu bakış açısı biraz fazla idealist, var olanı değiştirmek kolay değil. Kimse huzuru bozulsun istemez, bir milletvekilinin yeri gelince saygınlığı var, fakat ülkemizde bu pek geçerli değil. Sana örnek olarak İzmir'i verebilirim, İzmir solcu bir yer ve her yıl solcu milletvekili seçiliyor, fakat kimse bu adam kimdir, necidir, ne yapar bilmez. Yani demek istediğim genel Türkiye haritasında iş yapacak adamdan çok parti misyonuna göre bir seçim yapılıyor, bu yüzden seçilen kişilerin de pek bir söz hakkı olmuyor.
Bakış açım idealist değil öyle bir insan da değilim zaten. O gün sadece olması gereken şeylerin olmadığı için, adaletsizliğe falan fazla sinirlenmiştim haklı olarak. Hala milletvekillerinin yapmaları gereken şeyleri yapmadıklarını ve aldıkları maaşı hak etmediklerini düşünüyorum. Ama bu yıllardır böyle, kim seçilirse seçilsin hak yiyecek zaten yapacak bir şey yok
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Millet ekili maasi cok oldugu halde onlarin masrafina yetmiyor cok masraflari oluyor gideni gelni misafiri hastasi olan onlari bulur kendi ceblerindende masraf ederler zaten normal geliri olan hic bir milletvekili yoktur cogunlugu iş adamlari olur dayim miketvekili ordan biliyom maaşı kdar gelen misafirn yemek otel faturası gösterdi bize
İlgilenmiyor çünkü ben Kendi cebime girenle meşgulüm
Ne alcaklar uzun süreçler sonunda tartışıp karar verdikleri asgari ücretin en az 10 katını alıyolardır. Ne demişlerdi itibardan tasarruf olmaz. Yazık
Değişiyor 20 ile 40 arasında ve aldıkları ek ücretler de cabası neyse ya sinir oldum ndkxhkxhd
Öğretmenlerde alıyo, vekiller hiç almasın ama bence
Merhaba, en son 25.000 TL civarıydı sanırım
Çok alıyolar çok.
Üzücü
Kapitalist düzende siyaset her zaman ekonomiyle iç içe olduğu için siyasilerin fazla kazanması çok doğal, çünkü birbirlerine yön veriyorlar.
Ama sorun şu ki milletvekilleri çalışmıyor, tüm gün orda oturup laf dalaşından başka bir şey yapmıyorlar. Hayvanlara olan şiddetle alakalı kanun bile çıkmadı yıllardır. Halk için hiçbir şey yapmıyorlar, halkın parasını yemek dışında.
Haklısın, ama mevcut gidişat bunu gerektiriyor. Ülkenin refah seviyesi yüksek olmadığı için halkın önem verdiği başka alanlar oluyor.
Ben de çok isterdim bir hayvan hakları partisi olsun da oy verelim, Hollanda'da var mesela.
Milletvekilleri insanları umursamıyor oturup hayvanlarla ilgili bir şey sittin sene yapmazlar. O kadar üzücü ki... O kadar şey ki hani anlatamıyorum bile. Türkiyede gençlerin böyle mi olması gerekiyordu, çaresiz, umutsuz
Yapıcı eleştirmek lazım, çözüm bulmak. Yoksa dediğin gibi çok fazla sorun var.
Bütün siyasetçiler yalnızca sorunları söylüyor hiçbirisi çıkıp çözüm söylemiyor, icraat yapmıyor. Yapsalar bile birbirlerinin gözüne sokmak için. Hepsi aynı siyasetçilerin, umut falan da yok artık
Aynı şeyleri tekrarlayarak farklı sonuçlar beklememeliyiz, sürekli sistemi böyle eleştirip hiçbir şey yapmazsak, umudu biz yaratmazsak değişen bir şey olmayacak.
Devlet böyleyken biz ne yapabiliriz ki? Parayı sömürüp milletvekillerine dağıtıyorlar. Elimizden ne gelir?
Sana şunu yapınca düzelecek konumda değilim ama kendine dışarıdan bak, sistemi eleştiriyorsun ama bir şey yapamayacağını düşünüp aynı döngüye devam ediyorsun, eleştirdiğin siyasetçiler de belki senin gibilerdir, bir şeylerin yanlış olduğunu biliyor ama değiştirebilecek gücü kendinde bulmuyor.
Onların benim gibi olmaları komik olur. Seçilen insanlar, söz sahibi insanlar benim gibi olacak öyle mi? Bilmiyorum, seçilecek bir tarafları yok o zaman.
Bence bu bakış açısı biraz fazla idealist, var olanı değiştirmek kolay değil. Kimse huzuru bozulsun istemez, bir milletvekilinin yeri gelince saygınlığı var, fakat ülkemizde bu pek geçerli değil.
Sana örnek olarak İzmir'i verebilirim, İzmir solcu bir yer ve her yıl solcu milletvekili seçiliyor, fakat kimse bu adam kimdir, necidir, ne yapar bilmez. Yani demek istediğim genel Türkiye haritasında iş yapacak adamdan çok parti misyonuna göre bir seçim yapılıyor, bu yüzden seçilen kişilerin de pek bir söz hakkı olmuyor.
Bakış açım idealist değil öyle bir insan da değilim zaten. O gün sadece olması gereken şeylerin olmadığı için, adaletsizliğe falan fazla sinirlenmiştim haklı olarak. Hala milletvekillerinin yapmaları gereken şeyleri yapmadıklarını ve aldıkları maaşı hak etmediklerini düşünüyorum. Ama bu yıllardır böyle, kim seçilirse seçilsin hak yiyecek zaten yapacak bir şey yok
Ocak 2020 maaşları 25.000 TL
Orozbucpcukları alıyodur yine en az 15k
En az 25k. d
biliyorum